Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, despre măsurile de relaxare de la 1 iunie: „Toate scenariile sunt pe masă!” – VIDEO
Florin Cîțu, despre măsurile de relaxare de la 1 iunie: „Toate scenariile sunt pe masă!” - VIDEO

Florin Cîțu, despre măsurile de relaxare de la 1 iunie: „Toate scenariile sunt pe masă!” – VIDEO

10 mai 2021, 11:50,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Prim-ministrul României, Florin Vasile Cîțu, a discutat astăzi, 10 mai 2021, în cadrul unei conferinţe de presă despre scenariile pe care autoritățile le-ar lua în calcul pentru marea redeschidere de la 1 iunie. Oficialul le cere în continuare cetăţenilor să se vaccineze anti-Covid-19, astfel încât măsurile de relansare să fie aplicate cât mai curând.

„Toate scenariile sunt pe masă. Persoanele care s-au vaccinat trebuie să-și poată continua viața. De foarte multe ori când avem un obiectiv ambițios se spune că nu se poate. Am spus că putem să revenim la normalitate și avem dozele. Această campanie de vaccinare nu este campania mea, ci a Guvernului”, a precizat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre maratonul vaccinării anti-Covid-19

Premierul Florin Cîțu a declarat luni că Maratonul Vaccinării a fost un real succes. Nu mai puţin de 20.000 de persoane au fost imunizate la Maratonul Vaccinării din Capitala, organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”. Un eveniment similar va avea loc peste trei săptămâni.

„Venim după un week-end foarte bun privind campania de vaccinare. Maratonul vaccinării de la Bucureşti, cu rezultate fantastice. Avem peste 20.000 de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată dorinţa românilor de a reveni cât mai curând la normalitate”, a declarat, luni, Florin Cîţu.

Reprezentantul Guvernului PNL a transmis că românii au înţeles că doar prin vaccinare se poate reveni la normalitate.

„Nu există nicio coincidenţă că avem o rată a infecărilor în scădere, semnificativ, în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Ele merg mână în mână. Este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere”, a susţinut premierul.

De asemenea, a reiterat că este posibil ca până la data de 1 iunie să fie atins obiectivul de 5 milioane de persoane vaccinate în România.

„Continuăm în acelaşi ritm şi cu mai multe campanii de vaccinare pentru a atinge ţinta până la 1 iunie de 5 milioane de persoane vaccinate. Se poate, putem atinge această cifră şi am încredere că românii vor să revină la normalitate cât mai curând”, a subliniat Cîţu.

Florin Cîțu: „Vom avea tot Guvernul în stradă, miniștri, secretari de stat, la centrele de vaccinare”

Florin Cîțu a ţinut să adauge faptul că pentru a impulsiona campania de vaccinare a populației, miniștrii și secretarii de stat vor merge la centrele de imunizare pentru a sta de vorbă cu românii.

„Cred că săptămâna viitoare vom avea tot Guvernul în stradă la centrele de vaccinare, miniştri, secretari de stat. Facem de săptămâna viitoare un fel de şedinţa de Guvern în stradă, vom vorbi cu cetăţenii după ce ies de la vaccinare”, a spus premierul.

Florin Cîțu: „România va fi printre puținele țări UE care vor atrage toți banii prin PNRR”

Premierul Florin Cîțu anunță că România va atrage toți banii alocați de Uniunea Europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Acesta spune că țara noastră trebuie să reia dezvoltarea blocată de pandemie.

„Mențin intenția de a avea un  număr de paturi ATI mai mare. Dar mă concentrez pe ce va veni. Pandemia va trece și avem destule doze. Trebuie să ne concentram pe economie. Vom fi printre puținele țări din UE care vor atrage toți banii pe PNRR și trebuie să accelerăm procesul de creștere economică”, a declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *