Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, despre excluderea UDMR din noul Guvern: „Este o prostie. Din contra!”
Florin Cîțu, despre excluderea UDMR din noul Guvern: „Este o prostie. Din contra!”

Florin Cîțu, despre excluderea UDMR din noul Guvern: „Este o prostie. Din contra!”

19 nov. 2021, 16:05,
în Actualitate

Președintele PNL, Florin Cîțu, exclude varianta în care UDMR să fie dat afară din noul Guvern.

„Sunt negocieri, mereu o să fie momente mai dificile. E o prostie. Din contră: sunt partenerii care au fost alături de mine. E o prostie”, a spus Cîțu despre UDMR.

De asemenea, fostul premier susține că ar vrea ca PNL să preia finanțele și justiția.

„Eu așa vreau: finanțe și justiție. E un guvern important. Dacă se negociează bine se poate”, a spus Cîțu.

Kelemen Hunor, după negocierile blocate cu PNL și PSD

În declarațiile date de șeful UDMR, după negocierile eșuate cu PNL și PSD, Kelemen Hunor a afirmat faptul că discuțiile au luat momentan o pauză, acestea urmând să fie reluate. Cu toate astea, acesta a spus că deși se pot accepta multe, însă nu ca UDMR să fie element de decor.

„În principiu se poate aştepta la un vot în parlament săptămâna viitoare joi în cazul în care negocierile vor fi realizate până luni. Am făcut o pauză. Vedem dacă continuăm în seara asta sau mâine dimineaţă cel târziu. vom vedea cum evoluează lucrurile. Orice este posibil în această situaţie. Unul singur nu este posibil: UDMR să fie element de decor, să stăm noi cu pantalonii dați jos până la genunchi și așteptând poștașul în fiecare lună. Noi am fost extrem de corecţi în această perioadă. Fiecare face greşeli şi noi am făcut. Vom vedea cu colegii ce se va întâmpla. Încă suntem în negocieri. Suntem în discuţii”, a spus Kelem Hunor.

Marcel Ciolacu face declarații după blocarea negocierilor

Negocierile de astăzi, 19 noiembrie 2021, dintre PNL-PSD-UDMR, au ajuns la un punct de cotitură, unde Kelemen Hunor a amenințat că va părăsi coaliția.  În ceea ce privește punctul de vedere al lui Marcel Ciolacu, președintele PSD privind aceste discuții acesta a spus că dacă UDMR iese și PSD se va retarge.

„Am finalizat acordul politic. De luni vom intra în procedura pentru ca să ne ţinem de cuvânt în fata românilor. Joi, România să aibă un Guvern. Sunt normale anumite discuţii când formezi o coaliţie şi ai negocieri. Asigur românii că vom avea un Guvern. Trebuie să înţelegem toţi care dorim aceasta coaliţie că mai sunt discuţii. Aceasta coaliţie va fi formată de către PNL PSD, UDMR şi minorităţi.

Eu nu am alt mandat de la partid pentru a creona o altă majoritate. Logic înseamnă că eu nu am un mandat pentru un guvern PSD PNL. Dacă UDMR iese din această coaliţie, automat şi PSD va ieşi. V-am explicat exact paşii. PSD nu are niciun minister. De aceea avem negocieri. Repet, eu am un mandat de la partid foarte clar. Alt mandat nu am. Dacă unul dintre aceste partide iese din coaliţie, iese şi PSD. PSD doreşte ministerul Transporturilor. Mama am vorbit cu ea dimineaţa şi mi-a propus anumite ministere”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`