Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, despre educația sexuală în școli: De anul viitor, va funcționa ca ora de religie. Decizia e luată
Florin Cîțu, despre educația sexuală în școli: De anul viitor, va funcționa ca ora de religie. Decizia e luată

Florin Cîțu, despre educația sexuală în școli: De anul viitor, va funcționa ca ora de religie. Decizia e luată

23 iun. 2021, 12:01,
George Cristian în Actualitate

Copiii nu au alocaţiile mărite dar vor avea educaţie sexuală în şcoli! Premierul Florin Cîțu: De anul viitor va funcţiona ca ora de religie!

Premierul Florin Cîțu a anunţat faptul că educaţia sexuală va fi introdusă în şcoli într-un curs de educaţie pentru viaţă. Obiectul ar urma să fie predat începând de anul şcolar viitor iar părinţii care nu sunt de acord cu acest curs îşi vor putea retrage copiii de la a participa.

Educaţia sexuală a stârnit un mare scandal între putere şi opoziţie, acuze fiind şi de-o parte şi de cealaltă. Astfel, pare că prioritate Guvernului nu este să mărească alocaţiile ci să introducă o materie în plus.

Premierul Florin Cîțu anunţa că educaţia sexuală va fi predată în şcoli începând cu următorul an

Într-o declaraţie făcuta recent, premierul a anunţat faptul că în şcolile din România va fi introdusă ca materie opţională, educaţia sexuală. Părinţii care nu sunt de acord cu predarea acestui obiect vor putea să nu îşi lase copiii să participe la acest curs. Premierul susţine, în pofida unor proteste ale opoziţiei şi ale unor asociaţii că decizia este luată şi că legea a fost votată în Senat cu respingerea solicităriii președintelui Klaus Iohannis.

Forma veche a cursului numit educaţie sexuală prevede faptul că participarea la oră se face doar cu acordul scris al părintelui:

„Am vorbit cu ministrul Cîmpeanu după acest vot și am luat decizia – și o vom implementa, curricula ține de Ministerul Educației prin legea educației – va introduce de anul viitor o clasă care se va numi Educație pentru viață. Va fi introdusă obligatoriu, dar părinții care doresc să își retragă copiii din acea clasă vor putea să o facă. Ca ora de religie va funcționa. Ministrul Educației cred că o va anunța zilele următoare, deczia este luată”, a spus Cîțu la TVR 1.

Camera Deputaţilor va vota şi el legea

Votul, după cel de la Senat va ajunge la Camera Deputaţilor care este for decizonal în acest sens. Premierul a menţionat faptul că nu are nicio emoţie referitor la votul asupra legii educaţiei sexuale în şcoli:

” Sunt foarte supărat, lucrurile trebuie să meargă înainte. Românii merită din partea noastră transparență și le vom da acest lucru. La ce s-a întâmplat astăzi în Senat, soluția a venit imediat. Am vorbit cu ministrul Educației, vom avea această lege în curriculă. Este prerogativa ministerului să facă curricula pentru anul viitor și va introduce această oră”, a mai spus Cîțu.

„Aș fi votat altfel”, a adăugat el.

Ministrul Educaţiei a afirmat că este de acord cu educaţia sexuală în şcoli

Altfel spus, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu susţine că o astfel de lege este necesară în şcolile din România. Altfel spus, ministrul spune că educația sexuală se poate tranșa cu înțelepciune:

Problema privind Legea educației sanitare/sexuale se poate tranșa cu înțelepciune. Am primit un mesaj de la o învățătoare în Sibiu, care îmi spunea cam cum se întâmplă lucrurile, cu copii care dorm în aceeași cameră cu părinții lor, cu frați care își aduc.. Și totul se întâmplă acolo!

E nevoie de educație sexuală! Nu are rost să încercăm să mai mascăm lucrurile, acele probleme. Programa pentru educație sanitară o cunosc, are tot ce îi trebuie. Este o disciplină opțională, care se face de către 4-5 la sută dintre elevi. Este nevoie și de educație parentală”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *