Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, despre atacurile USR-PLUS și scăderile salariale pregătite prin Memorandum
Florin Cîțu, despre atacurile USR-PLUS și scăderile salariale pregătite prin Memorandum

Florin Cîțu, despre atacurile USR-PLUS și scăderile salariale pregătite prin Memorandum

15 apr. 2021, 16:16,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Premierul României, Florin Vasile Cîțu, a răspuns după ce au fost mai multe atacuri la adresa sa din partea USR-PLUS. Acestea au venit în urma demiterii lui Vlad Voiculescu, fostul ministrul al Sănătății.

Întrebat în timpul unei conferințe de presă de la Palatul Victoriei despre reproșurile făcute de colegii de coaliție, acesta a răspuns
„Mă surprinde puțin abordarea. În ședința de coaliție de luni a fost foarte clar, din punctul meu de vedere. S-au discutat atribuțiile constituționale ale premierului. Aceste atribuții sunt de a evalua și de a propune, atunci când decide, revocarea, înlocuirea unui ministru. Nu am făcut decât să-mi exercit atribuțiile constituționale și, în acea ședință, toți președinții de partid au fost de acord că acestea sunt atribuțiile premierului și nu vor pune sub semnul întrebării atribuțiile constituționale ale premierului. Aceasta a fost concluzia de luni, cu acest lucru am plecat în acea zi”, a continuat Cîțu.

Florin Cîțu, despre salariile bugetarilor: Demontez informația!

Premierul Florin Cîțu a demontat un fake-news ajuns în spațiul public privind salariile bugetarilor, joi, în cadrul unui briefing de presă.

La începutul briefingului de presă de joi, de la Palatul Victoria, premierul Florin Cîțu a ținut să demonteze o informație privind salariile bugetarilor.

Premierul Florin Cîțu a declarat că „în ședința de Guvern de astăzi au fost aprobate câteva acte normative importante, voi menționa câteva dintre ele, dar la început vreau să demontez o informație falsă din spațiul public.”

Florin Cîțu: „Memorandumul propus și aprobat de Ministerul Muncii nu vine și nu propune reduceri de venituri”

Premierul a făcut declarații după ședința de Guvern. Florin Cîțu a anunțat că în ședință au fost adoptate mai multe acte normative.

ADVERTISING

„Trecem printr-o pandemie și România trece printr-o perioadă dificilă. În ședința de Guvern au fost adoptate câteva acte normative importante.

La început aș vrea să demontez o informație falsă din spațiul public. Memorandumul propus și aprobat de Ministerul Muncii nu vine și nu propune reduceri de venituri în sectorul bugetar. Nu se propune nicio scădere de venituri în sectorul public.

Alte acte normative aprobate, era nevoie de o OUG pentru planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia, este un plan aprobat de Comisia Europeană, pentru cumpărarea certificatelor verzi (…) am găsit un mecanism de finanțare, a trecut și această ordonanță. Era foarte important să aprobăm memorandumul care stă la baza semnării celui de-al patrulea formular de comandă de vaccinuri anti-COVID, produs de Pfizer, pentru o cantitate de 4.2 milioane de doze.”, a precizat premierul, după ședința de Guvern de joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 octombrie 2024
02 octombrie 2024