Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, declarații după negocierile cu USR: „Am vorbit despre faptul că premierul va fi din PNL” – LIVE VIDEO
Florin Cîțu, declarații după negocierile cu USR: „Am vorbit despre faptul că premierul va fi din PNL” - LIVE VIDEO

Florin Cîțu, declarații după negocierile cu USR: „Am vorbit despre faptul că premierul va fi din PNL” – LIVE VIDEO

03 nov. 2021, 14:44,
BZI.ro, în Actualitate

Președintele PNL, Florin Cîțu face declarații de presă astăzi, 3 noiembrie 2021, după negocierile pe care liberalii le-au purtat cu USR. Acesta a afirmat faptul că se simte optimist în urma discuțiilor avute însă se vor merge și la negocierile cu PSD.

Liderul PNL mai adăugat faptul că se are în vedere refacerea coaliției și că în acest context, majoritatea este asigurată și fără voturile minorităților.

Florin Cîțu face declarații după întâlnirea cu USR

În conferința de presă susținută astăzi, 3 noiembrie 2021, după discuțiile avute cu USR, liderul PNL a declarat faptul că în urma negocierilor există posibilitatea refacerii coaliției, însă negocierile cu PSD se vor purta, așa cum s-a anunțat. Acesta a vorbit de faptul că în urma ședinței nu au fost propuse nume ci condițiile în care se va reface coaliția.

„Am agreat pe principii așa cum am spus până acum, am agreat să fie un acord mult mai în detaliu, de a reface coaliția și am vorbit despre programul de Guvernare. Nu s-a discutat despre nume de persoane. Ne vom întâlni și cu PSD. Am ieșit optimist de la această întâlnire. Sunt șanse mari ca să se refacă coaliția. Nimeni n-a cerut nimic. Astăzi am discutat despre principii. Am vorbit despre faptul că premierul va fi din PNL și am vorbit despre acordul coaliției ca să fie mai în detaliu pentru că în iarnă nu am avut timp”, a declarat acesta

Liderul PNL, despre asigurarea majorității din Parlament

În aceeași conferință de presă, întrebat de propunerea de situația majorității din Parlament, Florin Cîțu a vorbit de faptul că este încrezător că aceasta va trece chiar și fără voturile minorităților. Mai mult decât atât, afirmă că deși UDMR a venit cu o propunere de premier, acest lucru nu este îngrijorător pentru premierul interimar.

„Este dreptul celor de la UDMR să vină cu o propunere de premier. UDMR a fost de fiecare dată la consultările de la Cotroceni cu propunere de premier. Este normal să vină cu o propunere.

Noi am calculat și avem o majoritate și fără voturile de la minorități. Cu asta am început azi (discuțiile cu USR), dacă putem face majoritate. Ne-am uitat la cifre și avem majoritate”, a mai afirmat liderul PNL.

Florin Cîțu vorbește despre flexibilizarea mandatului

Liderul liberal a mai adăugat faptul că deși inițial PNL a fost extrem de hotărât vis-a-vis de cei care au votat moțiunea de cenzură, cu toate astea, având în vedere situația din Parlament, liberalii au revenit asupra deciziei inițiale, propunând flexibilizarea.

„PNL  a anunțat de foarte multe ori și am luat și o decizie în BEx  de faptul că nu vom Guverna cu cei care au semnat o moțiune cu AUR. Am flexibilizat acest lucru motiv pentru care astăzi suntem aici”, a încheiat Florin Cîțu.

Ce decizie va lua PNL în ceea ce privește formarea noului Guvern

După încercările eșuate de a forma un Guvern minoritar, PNL a ajuns în situația de a forma o majoritate fie cu USR fie cu PSD. În urma negocierilor purtate cu liderii partidelor, liberalii trebuie să ia o decizie privind cine va face parte din noua alianță pentru formarea noului Guvern.

În această situație, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila (UDMR), consideră că în cazul în care negocierile dintre PNL și USR eșuează, liberalii ar trebui să formeze o altă majoritate. De asemenea, precizează faptul că partidele pun condiții imposibile dar se speră la ajungerea unui consens, întrucât România are nevoie de un Guvern cu puteri depline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *