Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, declarații după negocierea din PNL și PSD: „A fost o discuție bună” – LIVE VIDEO
Florin Cîțu, declarații după negocierea din PNL și PSD: „A fost o discuție bună” - LIVE VIDEO

Florin Cîțu, declarații după negocierea din PNL și PSD: „A fost o discuție bună” – LIVE VIDEO

09 nov. 2021, 16:19,
BZI.ro, în Actualitate

Astăzi, 9 noiembrie 2021, Florin Cîțu a făcut declarații după negocierile purtate cu social democrații. Acesta a declarat că în urma ședinței, tot ce s-a discutat cu cele două partide iar ulterior PNL va decide cu cine va forma majoritate.

”Aseară s-a luat o decizie în PNL pentru a începe o discuție cu PSD”, a precizat Florin Cîțu.

Florin Cîțu, despre negocierile purtate cu PSD

Premierul interimar a făcut mai multe declarații privind o posibilă alianță cu social democrații. Acesta precizat faptul că discuțiile purtate cu ambele partide vor fi duse într-o ședință PNL iar acolo se va decide exact cu cine va forma PNL noul Guvern.

„PNL a discutat cu cele două partide iar decizia se va lua în Partidul Național Liberal, nu o va lua președintele interimar. A fost o discuție bună. Nu putem spune că lucrurile sunt roz peste noapte între PNL și PSD, însă suntem responsabili.

Am pornit pe acest drum pentru a face un Guvern, însă decizia se va lua în partid. Am discutat despre programul de guvernare si un calendar pentru perioada următoare.  E o discuție pentru extinderea numărului de ministere la maximum 20. Aseară nu s-a discutat despre portofolii sau pentru funcția de premier”, a declarat acesta.

Premierul interimar, despre USR și UDMR

Florin Cîțu a declarat că pentru PNL, discuțiile cu USR nu s-au încheiat, însă se arată dezamăgit de reacția pe care aceștia o au în spațiul public. Cu toate astea, acesta adăugat că și în condițiile acestea liberalii iau în calcul o alianță cu USR. De asemenea acesta mai precizat faptul că UDMR va face parte din alianță în orice context.

„Am fost dezamăgit că deși am avut o discuție bună cu USR, ieri, Dacian Cioloș a spus că președintele PNL ar fi o glumă să fie premier, dar se mențin discuțiile. UDMR sunt partenerii noștrii și cu UDMR vom merge în orice formă”, a încheiat acesta.

Florin Cîțu, despre subvenția la gigacalorie

De asemenea, premierul interimar a fost întrebat în cadrul conferinței de presă ce se întâmplă cu subvenția la gigacalorie. Acesta a afirmat faptul că, în zilele următoare se va ține cont de cererea municipiilor și va fi dată o Hotărâre Guvernamentală.

„Amendamentele făcute la legea care plafonează prețul, acolo o mare parte din problemă este rezolvată. Ne uităm la toate acele măsuri și vedem dacă mai trebuie făcut ceva suplimentar. Privind o Hotărâre Guvernamentală, există o cerere de la municipii dar trebuie pusă în concordanță cu ce s-a discutat în Parlament. Formula de calcul va fi una care va plafona sau va menține prețul pentru fiecare familie”, a spus premierul interimar.

Florin Cîțu a vorbit despre implicarea statului în mediul de afaceri

În cadrul conferinței, premierul interimar a abordat și subiectul privind economia în România, declarând prezența unei creșteri în acest sens. Acesta a spus că statul rămâne un aliat pentru mediul de afaceri, care are în vedere binele acestuia.

„În România, companiile au trecut printr-o perioadă dificilă. Astăzi am vorbit despre această creștere economică. Le-am mulțumit pentru reziliență. Am mulțumit pentru că împreună am găsit soluții. Astăzi. la Ministerul Finanțelor am spus că statul va fi un partener onest pentru mediul de afaceri”, a declarat Florin Cîțu.

USR a anunțat că va trece în opozițe

În contextul negocierilor dintre liberali și social democrați, Dacian Cioloș, a declarat astăzi, 9 noiembrie 2021, că USR va trece în opoziție. De asemenea, acesta trimis o scrisoare destinată membrilor și simpatizanții Uniunii Salvați România, în care este abordată pe larg decizia partidului de a intra în opoziție.  Acesta a mai declarat faptul că în spatele deciziei ca PNL să se alieze cu PSD, a fost Klaus Iohannis.

„Din acest moment, pentru USR începe o nouă etapă. Trecem în opoziție la vechile partide și în luptă cu orice formă de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opoziție și singurul care îmbrățișează valori democratice, autentic liberale și europene. Vom continua să muncim pentru implementarea reformelor din Planul Național de Redresare și Reziliență. Vom sancționa cu fermitate derapajele guvernării PNL-PSD. Și vom folosi această perioadă pentru a reface legăturile cu oamenii din stradă și pentru a construi viziunea noastră pentru o România modernă”, a scris Dacian Cioloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *