Prima pagină » Actualitate » Florin Cițu, declarații de ultimă oră. Acesta l-a revocat pe minsitrul Justiției, Stelian Ion – Video
Florin Cițu, declarații de ultimă oră. Acesta l-a revocat pe minsitrul Justiției, Stelian Ion - Video

Florin Cițu, declarații de ultimă oră. Acesta l-a revocat pe minsitrul Justiției, Stelian Ion – Video

01 sept. 2021, 21:29,
în Actualitate

Florin Cițu a susținut miercuri, 1 septembrie 2021, declarații  de presă. În contextul politic actual, acesta l-a revocat pe minsitrul Justiției, Stelian Ion. Interimar  va fi Lucian Bode.

”Am luat o decizie necesară. Am trimis președintelui României cererea de revocare din funcția de ministru al Justiției a domnului Stelian Ion. Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României”.

Ștelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să impună în coaliție, nu a reușit să își ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplul este desființarea secției speciale, care nici după 8 luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului, doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a făcut apel la USR-PLUS să nu iasă de la Guvernare.

Interimar la Justiție va fi Lucian Bode.

Klaus Iohannis: „Ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită”

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat pe 4 august 2021 pe Stelian Ion, ministrul Justiției. Acesta i-a imputat întârzierea în legătură cu legile din justiție dar și eșecul dezbaterilor cu privire la desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

„Având în vedere de unde am pornit, pot să spun da, coaliția funcționează, dar nu funcționează perfect. Sunt multe lucruri care nu funcționează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desființat. Chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției… nici nu există un proiect acceptat în coaliție și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Sunt și alte și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și discută. Este mult de lucru, dar această formă eu sunt convins că poate să funcționeze”, a declarat atunci Iohannis.

Kelemen Hunor, despre șantajul USR PLUS: „Bani contra SIIJ”

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a accentuat faptul că proiectul „Anghel Saligny” nu este dedicat unui singur partid ci pentru dezvoltarea comunităților locale și că din păcate, pentru USR PLUS nu este o prioritate.

De asemenea acesta a mai menționat că de curând a existat un șantaj din partea USR PLUS cu privire la Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție: „Bani contra SIIJ”.

„(«Anghel Saligny» – n.red.) a fost o iniţiativă susţinută de PNL şi de premierul Florin Cîţu. Am discutat încă de la începutul anului. Acum o lună, acest proiect a fost în primă lectură la şedinţa de guvern, după care a intrat pe circuitul de avizare. Noi credem că este necesar acest program, este un program diferit de PNDL, este un program care se referă doar la trei-patru obiective, şi anume drumuri judeţene şi drumuri locale, infrastructura de canalizare şi de apă potabilă şi reţeaua de gaze.

Nu putem accepta ca în secolul XXI să existe în continuare 22.000 de kilometri de drumuri judeţene şi peste 27.000 de km de drumuri locale care nu sunt modernizare, asfaltate şi nu se poate accepta ca în 2021 şi în continuare cam 57% din populaţia României – vorbesc de UAT-uri – 57% din UAT-uri nu au canalizare şi 27% nu au apă potabilă. De asemenea, nu este de acceptat că nici 50% din populaţia României nu are acces la gaze”, a explicat Kelemen Hunor, liderul UDMR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *