Prima pagină » National » Florin Cîțu critică PSD pentru campania de denigrare a PNL! Ce spune despre plafonarea prețurilor la alimente
Florin Cîțu critică PSD pentru campania de denigrare a PNL! Ce spune despre plafonarea prețurilor la alimente

Florin Cîțu critică PSD pentru campania de denigrare a PNL! Ce spune despre plafonarea prețurilor la alimente

08 feb. 2022, 12:59,
în National

Într-o declaraţie publică, Florin Cîțu critică în continuare PSD. Nemulţumirea liberalului este faptul că social democrații au mai multe campanii de denigrare a PNL. În schimb, fostul premier menționează faptul că plafonarea prețurilor la alimente este o măsură care ar duce haos în România.

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază este o măsură dorită de președintele PSD, Marcel Ciolacu care a explicat în urmă cu câteva săptămâni că TVA zero la alimente nu reprezintă o soluție care să dea rezultate.

Florin Cîțu critică PSD pentru campania de denigrare a PNL

Florin Cîțu este de părere că PSD ar trebui să aleagă între a fi la guvernare sau nu a fi. Liderul liberal îi critică pe social democrați de faptul că plătesc sume considerabile de bani, pe rețelele de socializare, pentru a denigra PNL:

„Pentru mine trebuie să fie o lămurire. PNL nu poate să fie mereu partidul care închide ochii. Trebuie să vedem dacă PSD vrea să continuăm coaliția și să încetăm cu aceste practici”, a declarat Florin Cîţu.

Altfel spus, în cursul zilei de luni, Cîțu a avut o aceeași reacție în contextul în care pe pagina TSD (Tineretul Social Democrat) este o postare sponsorizată cu acesta. TSD-ul a cropit mai multe declarații făcute de Florin Cîțu, declarații care se bat cap în cap:

”Sunt anumite teme ridicate în spațiul public de partenerii de guvernare, înainte de coaliție, în ultima vreme. Am văzut și campanii sponsorizate de partenerii de guvernare împotriva mea. Nu este un mod de lucru în echipă. Trebuie să vedem dacă va continua. Să spună sau nu dacă vor cu noi. Nu e fair”, le-a spus Florin Cîțu, colegilor din BEX.

Florin Cîțu nu este de acord cu plafonarea prețurilor la alimente

În altă ordine de idei, plafonarea prețurilor la alimente ar duce la haos în piață, este de părere Florin Cîțu. Acesta afirmă faptul că soluțiile trebuiesc găsite la Guvern și la ANRE. Fostul premier a menționat faptul că sunt mai multe companii care, dacă prețurile vor fi plafonate la alimentele de bază, nu vor mai veni să investească în România:

„Soluțiile vin de la Guvern, acolo e ANRE. Când vom avea soluții, vom spune. PSD nu vine cu propuneri, Guvernul vine cu soluțiile în coaliție. Mâine este întâlnirea la Guvern.

A mai fost discuția cu plafonarea la alimente, astă vară toată lumea plângea de mila producătorilor români, care aruncau produse. Acum spunem că sunt prețuri mari. Orice ingerință în piață vine cu costuri mari. Am înțeles cu piața energiei, dar piața alimentelor funcționează bine.

Plafonarea înseamnă imediat penurie. Nu trebuie să mai aruncăm subiecte așa, în spațiul public.

Marcel Ciolacu propunerea plafonarea prețurilor la alimentele de bază

Ideea plafonării prețurilor la alimentele de bază a apărut în spaţiul public în momentul în care Marcel Ciolacu a declarat că ar fi o soluție bună pentru actuala criză a prețurilor ridicate. Liderul social democrat era de părere că soluția nu stă în eliminarea TVA-ului la alimente, mai ales că firmele producătoare nu sunt obligate să scadă prețurile, în momentul când aplică TVA 0.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *