Prima pagină » National » Florin Cîțu consideră că PSD ar trebui să accepte reducerea de TVA
Florin Cîțu consideră că PSD ar trebui să accepte reducerea de TVA

Florin Cîțu consideră că PSD ar trebui să accepte reducerea de TVA

16 feb. 2022, 12:49,
în National

Într-o declaraţie făcută miercuri, Florin Cîțu a arătat faptul că reducerea TVA se va dovedi o măsură extrem de bună împotriva crizei economice din România. Președintele PNL este de părere că cei din PSD trebuie să accepte o asemenea măsură.

Oricum, intre PSD și PNL au fost mai multe conflicte pe măsurile pe care le propunere o tabără sau cealaltă. În timp ce Ciolacu dorea eliminarea TVA la alimente și plafonarea prețurilor la alimentele de bază, liberalii s-au opus unei astfel de măsuri pe care au considerat-o a nu fi eficientă. Pe aceeași poziționare s-a plasat și Marcel Ciolacu în momentul în care președintele Florin Cîțu a anunțat reducerea TVA.

Florin Cîțu susţine că PSD trebuie să accepte reducerea de TVA

Așadar, președintele PNL a afirmat faptul că reducerea de TVA este o măsură care ar duce automat mai mulţi bani în buzunarele românilor. Acești bani ar putea fi folosiţi pentru plata facturilor dar şi pentru a suporta prețurile crescute la produse. Florin Cîțu se arată neîncrezător că ideea de majorare a veniturilor bugetarilor ar duce la ceva bun:

”Am discutat. Eu am spus de fiecare dată, cui vrea să asculte, că românii sau puterea de cumpărare a românilor este grav afectată în această perioadă, nu doar a celor din sectorul bugetar, şi atunci singurul mod prin care putem astăzi să îi ajutăm pe toţi românii este acela de a reduce contribuţiile cu cinci puncte procentuale. Astfel, imediat, dar imediat, ar intra mai mulţi bani în buzunarele românilor şi ar putea să folosească banii pentru plata facturilor, pentru a consuma în continuare, pentru a economisi, pentru ce doresc ei. Dar pe noi interesează o măsură care să meargă pentru toţi românii”, a spus Cîţu.

Asta în condiţiile în care, recent, ministrul Muncii a luat în calcul majorarea pensiilor românilor începând cu data de 1 septembrie 2022 și majorarea, cu 5% a salariilor bugetarilor.

Marcel Ciolacu vrea reglementarea prețurilor la energie

Recent, Marcel Ciolacu a declarat că o soluție bună pentru facturile românilor este reglementarea prețurilor la energie. Liderul social democrat punctează faptul că prețul la energie este mai mare decât în Germania și că nu este de acord cu reducerea TVA și a contribuțiilor pentru această măsură ar însemna să se intervină fără a se combatele efectele:

Prețul energiei electrice e mai mare decât în Germania. Eu consider că trebuie să venim cu un preț reglembtat pe un an de zile, cu tot ce decurge de aici. (…). Efectul cel mai mare e creșterea inflației. Reducerea TVA și CAS la angajați sunt măsuri, eu nu sunt de acord să intervenim pe efecte fără să rezolvăm cauza. explica Marcel Ciolacu în urmă cu câteva zile.

Totuși, este bine de precizat eventualul acord al PSD referitor la reducerea TVA și a contribuțiilor ar putea să nu rezolve problema de fond pentru că, recent, Florin Cîțu a anunțat că România a vândut rezervele energetice și cumpără de pe piața externă la prețurile stabilite în afara țării.

Cursă nebună pentru achiziția de apartamente noi, indiferent de preț

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *