Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu ar putea rămâne premier la Congresul PNL! CCR s-ar pronunța asupra conflictului dintre Guvern şi Parlament pe subiectul moţiunii de cenzură la sfârșitul lunii
Florin Cîțu ar putea rămâne premier la Congresul PNL! CCR s-ar pronunța asupra conflictului dintre Guvern şi Parlament pe subiectul moţiunii de cenzură la sfârșitul lunii

Florin Cîțu ar putea rămâne premier la Congresul PNL! CCR s-ar pronunța asupra conflictului dintre Guvern şi Parlament pe subiectul moţiunii de cenzură la sfârșitul lunii

15 sept. 2021, 11:43,
BZI.ro, în Actualitate

Conform unor surse se pare că premierul Florin Cîțu va rămâne pe funcţie chiar şi la Congresul PNL. Sursele au precizat faptul că CCR a luat hotărârea de a se pronunța asupra conflictului dintre Guvern și Parlament la sfârșitul lunii.

Vorbim despre faptul că decizia Curţii Constituţionala ar putea fi luată după data de 25 septembrie, atunci când are loc alegerile interne din PNL.

Florin Cîțu va rămâne premier la Congresul PNL

Conform surselor antena3.ro, Florin Cîțu va rămâne premier până după congresul PNL. CCR se va pronunţa asupra conflictului dintre Parlament și Guvern pe 29 sau 30 septembrie, deci după congresul PNL.

De-a lungul timpului, când au mai fost crize politice, judecătorii au aşteptat trecerea ei şi abia apoi au venit cu o decizie. Aşa se va întâmpla şi de această dată.

Astăzi ar fi trebuit să se încheie perioada în care cele două părţi, Guvernul şi Parlamentul, să trimită punctele de vedere. Potrivit unor surse, este posibil ca în această după-amiază să ajungă punctul de vedere de la Palatul Victoria.

 

Anca Dragu, președintele Senatului României, susține că CCR nu va admite sesizarea

În schimb, președintele Senatului României a susținut faptul că a transmis punctul de vedere al Parlamentului către CCR. Anca Dragu este de părere că cei de la Curtea Constituțională a României nu va admite sesizarea făcute de Guvern.

„Arătăm în acest punct de vedere transmis CCR că este vorba mai degrabă de o cerere ce nu poate fi admisibilă din partea CCR. Este vorba de o serie de critici legate de inițierea și depunerea moțiunii de cenzură. Moțiunea de cenzură reprezintă un instrument juridic constituțional pe care îl au la dispoziție parlamentarii, un instrument de control asupra Guvernului și arătăm că nu se constituie niciun fel de blocaj al activității celor două instituții. Numai un blocaj ar putea sta la baza unui posibil conflict juridic de natură constituțională. Este vorba despre un conflict politic mai degrabă, care din păcate de la nivelul Guvernului se dorește a se transforma într-un conflict juridic de natură constituțională”, a spus Dragu.

Guvernul a sesizat CCR asupra unui conflict cu Parlamentul României

Săptămâna trecută, Guvernul a sesizat CCR asupra unui posibil conflict între Executiv și Parlamentul României. Decizia a fost luată după ce Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților din Parlamentul României a trimis moțiunea de cenzură la Guvernul României. Premierul Florin Cîțu a considerat, la acea dată, faptul că Parlamentul ar fi încălcat Constituția României. De altfel, moțiunea de cenzură a fost citită cu scandal în Parlament după ce deputatul Florin Roman nu a dorit să renunțe la scaunul de președinte al ședinței. Întâlnirea cu plenul reunit al Parlamentului s-a lăsat cu scandal, iar deputatul Roman a anunțat faptul că a depus plângere penală pentru că, conform acestuia, a fost lovit și împins.

Voi depune plângere penală pentru huliganism și distrugere de documente oficiale, impotriva celor din coaliția toxica USR-AUR, care in timpul sedintei plenului reunit, m-a blocat prin forța, huliganism, injurii și agresiune fizica sa îmi exercit mandatul constituțional! explica deputatul Florin Roman cu ceva timp în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *