Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu, acuzații fără precedent la adresa PSD: „Vrea să ne scoată din UE!“

Florin Cîțu, acuzații fără precedent la adresa PSD: „Vrea să ne scoată din UE!“

22 feb. 2021, 12:47,
Cristian ZAVASTIN în Actualitate

Premierul Florin Cîțu a adus luni, 22 februarie, acuzații fără precedent la adresa PSD. Florin Cîțu a susținut că amendamentele pe care le-au depus social-democrații la proiectul de buget pentru 2021 au scopul de a scoate România din UE.

Premierul a precizat că proiectul de buget pentru 2021 va ajunge astăzi în Parlament, urmând a se stabili când va fi votat.

„M-am uitat la sursa de finanțare și fără niciun fel de surpriză vedem exact ce vrea să facă PSD cu România, vrea să o scoată din UE. Adică sursa de finanțare reprezintă contribuția României la UE. De acolo vrea să ia PSD banii, să ne lase fără contribuții la UE, ca să ne scoată din UE. Astea sunt amendamentele PSD”, a declarat Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu: „Am venit cu un buget alternativ“

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că a adus mai multe amendamente proiectului de buget propus de Coaliția de Dreapta și a propus și un buget alternativ.

„Categoric, nu vom vota! Vom încerca să venim cu amendamentele. Deja este de notorietate faptul că pentru prima oară, partidul de Opoziție din România a venit cu un buget alternativ și noi am demonstrat că se poate o cu totul altă abordare. Au găsit anumite soluții de tăieri. Eu vreau să știu care este filozofia acestui buget, cum este gândit în ansamblul său, nu că venim cu lucruri populiste, domnule, vom tăia sporurile. Foarte bine, deci tăierea sporurilor trebuie să facă parte dintr-un program de reformă, pentru că altfel creezi nedreptăți și discuții și frustrări în rândul oamenilor”, a menționat Marcel Ciolacu.

Florin Cîțu nu permite o „nouă mineriadă“

Premierul a menționat că în mandatul său nu va permite să se repete Mineriadele din anii ’90 și că nu-l impresionează protestele minerilor din Valea Jiului.

„Nu cred că soluția pe care au ales-o este una care rezolvă problemele. Salariile au fost plătite la timp, vom găsi soluții pentru următoarele trei luni. În 2020, când au fost în șomaj tehnic peste un milion de oameni, salariile minerilor au fost plătite. Situația este una extrem de dificilă. Țineți minte ceea ce s-a întâmplat în anii 90. Eu vreau să le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite, în mandatul meu de prim-ministru, să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști”, a spus Florin Cîțu.

Marcel Ciolacu: „Minerii vor doar să-şi primească banii”

Liderul social democrat a precizat că minerii nu și-au mai primit tichetele de masă din luna martie a anului trecut șu au restanțe și la salarii, suma totală necesară plăților restante fiind de 20 de milioane de lei.

„Este o indolenţă aproape criminală. Minerii nu revendica măriri de salarii, nu cer alte beneficii sau sporuri, ci doar să-şi primească banii, salariul lor, pentru munca prestată. Vorbim de 3.300 de mineri cu toţii în Valea Jiului, nu vorbim de o situaţie pe care să nu o poţi gestiona guvernamental. Sumele datorate către mineri sunt de 12 milioane la tichetele de masa neplatate din martie anul trecut şi de 8 milioane de lei pentru transport şi salariile restante. Vorbim de 20 milioane lei în total. Există la dispoziţia premierului Fondul de Rezervă. Nu deblochezi aceşti bani, ţii o bombă socială, dar când a fost vorba să dai 2 miliarde de lei la administraţiile PNL acest lucru s-a făcut într-o noapte. Nu este o sumă pe care statul roman să nu şi-o permită”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *