Prima pagină » Actualitate » Florin Cîțu a recunoscut că nu va respecta Legea Pensiilor! Ce spune ministrul de Finanţe
Florin Cîțu a recunoscut că nu va respecta Legea Pensiilor! Ce spune ministrul de Finanţe

Florin Cîțu a recunoscut că nu va respecta Legea Pensiilor! Ce spune ministrul de Finanţe

07 iun. 2020, 15:50,
George Cristian în Actualitate

Momente incredibile la Digi24. Într-un interviu, Florin Cîțu, ministrul de Finanţe recunoaşte că nu va creşte punctul de pensie aşa cum prevede legea. Legea privind creşterea punctului de pensie cu 40% a fost promulgată chiar de Kaus Iohannis.

Florin Cîțu a explicat că milioanele de pensionari trebuie să se mulţumească cu o creştere infimă doar de 10%. Lucrul acesta nu este pe placul PSD care a avertizat de nenumărate ori faptul că, dacă Legea Pensiilor şi dublarea alocaţiilor nu vor fi puse în aplicare, vor depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban.

Florin Cîțu îi va prezenta lui Ludovic Orban doua scenarii

Florin Cîțu a declarat, pentru Digi24, faptul că îi va prezenta lui Ludovic Orban doua scenarii referitor la creşterea pensiilor. Ministrul de Finanţe a spus faptul că o asemenea creştere are şi anumite riscuri.

„Voi prezenta premierului două scenarii pe care ni le putem permite în acest moment şi fiecare cu riscul său. Unul este o creştere cu 10% a pensiilor, dar şi acolo sunt riscuri. Al doilea scenariul îl prezint premierului întâi. Există dorinţa şi îmi doresc, foarte mult, să creştem pensiile la începutul lui septembrie, dar să fim oneşti, avem un milion de oameni care au intrat în şomaj, avem companii care trebuie să se împrumute.”

Florin Cîțu nu susţine Legea Pensiilor! Acesta spune că este un efort la buget

În continuarea interviului, Florin Cîțu considera că proiectul votat de Parlament este unul fără vreun fundament şi că dezechilibrează stabilitatea economică a României

”O să creştem pensiile în septembrie. Este ceea ce putem în acest moment, o creştere de 10% în anul acesta este ceea ce poate să susţină acest buget. Putem pe termen scurt să facem tot felul de nebunii cum a făcut PSD, dar trebuie să fim responsabili. O opinie personală: acest proiect de lege a fost făcut fără sursă de finanţare şi dezechilibrează major stabilitatea economică a României, nu numai în 2020. Anul viitor sunt (cheltuieli cu pensiile de, n.r.) aproape 50 de miliarde de lei în plus. Pentru investiţii am alocat 50 de miliarde”, a spus ministrul la Digi 24.

Ministrul de Finanţe în centrul unui nou scandal! Este acuzat că a defiintat o secţie care avea un proces cu părinţii lui

Ministrul de Finanţe, Florin Cîțu, se afla de câteva zile într-un plin scandal legat de desfiinţarea unei secţii din cadrul ministerului pe care îl conduce. Premierul Ludovic Orban a demarat o anchetă în acest sens. Sunt acuzații incredibile la adresa ministrului de Finanțe, Florin Cîțu. Acesta ar fi desființat Direcția Generală Juridică din Ministerul pe care îl conduce pentru a evita un proces în care e parte tatăl său. Familiei Cîțu i-a fost retrocedat un teren de 50 de hectare de pădure lângă pârtia de schi din Voineasa. Retrocedarea este acum subiect de proces, iar statul român ar trebui să fie apărat chiar de Ministerul condus de Cițu, care ar trebui să se judece cu părinții ministrului. Cîțu a desființat Direcția Generală Juridică a MF, prin HG 380 din 2020, pentru a evita procesul scrie stiripesurse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *