Prima pagină » National » Florin Cîţu a făcut declaraţii despre alocaţiile copiilor
Florin Cîţu a făcut declaraţii despre alocaţiile copiilor

Florin Cîţu a făcut declaraţii despre alocaţiile copiilor

20 aug. 2020, 09:35,
BZI.ro, în National

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu a făcut declaraţii despre alocaţiile copiilor. Aceasta a declarat că acestea vor creşte, însă totul se va întâmpla în etape. ”Alocaţiile vor fi dublate, asta este promisiunea pe care o fac. Alocaţiile vor fi dublate, bineînţeles, eşalonat, pe etape, dar vor fi dublate”, spune Cîţu.

Florin Cîţu a făcut declaraţii despre alocaţiile copiilor

”În aceste condiţii, în care veniturile la buget – datorită faptului că economia a fost închisă – au scăzut, am găsit resurse de a creşte alocaţiile cu 20%. În acelaşi timp (…) au fost alocate resurse suplimentare pentru părinţii care stau acasă cu copiii şi am prelungit această perioadă şi pe perioada vacanţei, de obicei acest lucru nu se întâmpla. Deci au mai fost şi alte ajutoare care au venit în această direcţie. Dar pentru acest an, eu zic că efortul – este un efort de 600 de milioane de lei, această creştere pe ultimele luni ale anului de 20%, bani care nu au fost niciodată în buget pe 2020, pentru că legea a fost aprobată fără surse de finanţare, deci parlamentarii au votat şi au spus: găsiţi resurse, neconstituţional, am găsit resurse pentru o creştere 20%”, a afirmat Florin Cîţu, miercuri seară, la Digi 24.

Florin Cîţu a dat asigurări că alocaţiile copiilor vor creşte, dar în etape

”Dar alocaţiile vor fi dublate, asta este promisiunea pe care o fac. Alocaţiile vor fi dublate, bineînţeles, eşalonat, pe etape, dar vor fi dublate”, a susţinut el.

Într-o perioadă de criza globală, Citu vede votul unor astfel de legi ca pe o provocare pentru parlamentari.
Ministrul de Finanţe a fost de asemenea întrebat ce va face dacă legea trece şi va fi promulgată. Iată ce a răspuns ministrul

”Revenind la sursele de finanţare, pentru că tot vorbeam de aceşti parlamentari, o decizie pe care am luat-o la începutul anului, pentru că ştiam că vor începe cu astfel de măsuri populiste în 2020, a fost aceea de a îngheţa salariile demnitarilor, inclusiv ale parlamentarilor, dar să ştiţi că nu au ajuns resursele. Poate ar putea, dintre ei, să mai doneze din venituri, să putem să avem la buget mai mulţi bani, să dublăm… Cei care au votat să facă acest efort, atunci ar fi un demers credibil. Dar să votezi fără să dai o sursă de finanţare, asta arată clar populism”, a afirmat Florin Cîţu.

Florin Cîţu a făcut declaraţii despre alocaţiile copiilor

Miercuri, Camera Deputaţilor a adoptat decizional proiectul de lege pentru respingerea ordonanţei de urgenţă privind creşterea etapizată a alocaţiilor pentru copii. Au fost 166 de voturi pentru, 63 voturi „împotrivă” şi 29 de abţineri.

În aceste condiţii rămâne în vigoare legea care prevede dublarea alocaţiilor de la 1 septembrie, de la 150 la 300 de lei.

Violeta Alexandru, ministrul Muncii l-a „pârât” pe Florin Cîțu în ședința de Guvern

Violeta Alexandru, ministrul Muncii l-a „pârât” pe Florin Cîțu în ședința de Guvern că nu ar fi fost alocate fonduri pentru toate măsurile active, ministrul de Finanțe a ieșit la atac. Acesta a afirmat că prin rectificarea bugetară banii alocați pentru măsurile active vor ajunge în toate conturile.

„Nu înţeleg această declaraţie (n.r. a ministrului Muncii din debutul şedinţei de Guvern), pentru că la rectificarea bugetară au fost alocate resursele pentru toate măsurile active. Banii sunt acolo, la Ministerul Muncii, dar există etape ca să ajungă în conturi şi acest lucru se întâmplă imediat după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă pentru rectificarea bugetară.

Acest lucru s-a întâmplat aseară (n.r. marţi, 18 august 2020), după ce cei de la CES (n.r. Consiliul Economic şi Social) au ţinut o şedinţă deschisă vreo cinci zile pentru a da un aviz acestei rectificări a fost publicată Ordonanţa de Urgenţă şi, bineînţeles, banii sunt viraţi nu numai în contul Ministerului Muncii, ci în toate conturile. Banii pentru toate măsurile active au fost alocaţi prin rectificarea bugetară”, a spus Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *