Prima pagină » Actualitate » Florian Coldea apare în presa albaneză! Fostul general SRI este acuzat de implicare în fraudarea alegerilor parlamentare din Albania
Florian Coldea apare în presa albaneză! Fostul general SRI este acuzat de implicare în fraudarea alegerilor parlamentare din Albania

Florian Coldea apare în presa albaneză! Fostul general SRI este acuzat de implicare în fraudarea alegerilor parlamentare din Albania

19 iun. 2024, 20:49,
BZI.ro, în Actualitate

Publicația albaneză Syri lansează azi o bombă de proporții, afirmând, într-un material, că premierul Edi Rama pune la cale o mare reuniune cu susținătorii săi de taină în scopul fraudării alegerilor parlamentare din Albania, programate în aprilie 2025.

Reuniunea de taină ar urma să aibă loc în Dubai, unde Syri scrie că se află un soi de cartier general permanent al Partidului Socialist al lui Rama, iar la întâlnire va participa și generalul Florian Coldea, un obișnuit al Dubaiului. Desigur, dacă scapă pînă atunci de controlul judiciar.

„Partidul Socialist, la cererea lui Edi Rama, examinează data potrivită pentru o întâlnire majoră cu diaspora în Emiratele Arabe Unite, pentru a se reuni în Dubai, înaintea alegerilor din Albania. Va fi o adunare cu un număr redus de participanți, pentru că acolo se află cartierul general electoral al partidului aflat la putere și conducătorii penali ai organizațiilor și centrului. Socialiștii consideră că Durim Bami și Ergys Agasi ar fi doi dintre cei mai buni coordonatori, pentru a aduna acolo “Metamorfoza”, “Revanșa”, “184”, “339”, “Sufletul”, “Incineratoarele”, “5D”, “Teatrul”, “Portul Durrësului”, “Sky-ul”, “Encro chat-ul” și numeroși “clienți” ai dosarelor SPAK (DNA-ul albanez n.n.), în deplasări legale, pentru a dezbate manevrele necesare din partea partidului aliat de la guvernare, pentru tergiversarea cazurilor în curs de investigare și judecare, prin abuz de putere sau prin depășirea termenelor.

Infractori, traficanți globali de cocaină, lideri de bande, membri ai rețelelor mafiote internaționale, investitori, constructori, acționari ai resorturilor turistice, jucători în paradisuri fiscale, finanțatori ai partidelor politice, parteneri ai miniștrilor, deputaților, primarilor și oamenilor de afaceri legitimi. Sunt omniprezenți, posesori de bani din trafic și infracțiuni, se află pe insule intangibile, cu nume ascunse, cât și în locuri fără acord de extrădare cu țara de origine. Împreună cu „colegii” guvernamentali, primari, procurori, judecători, ofițeri de poliție, ei sunt în consiliile de supraveghere, investiții, numiri, liste de candidați. Frații Durim și Valter Bami, Eldi Dizdari, Plarent Dervishi, Endrit Dokle, Ramazan Rraja, Suel Çela, Arben Ndoka, Hajdar Çopja, extrădați în Belgia pentru a răspunde în fața justiției din acea țară. Bajrët, Shullazi, Dajti, Ndreca, Prenga, Visul și Poja, Agasi, intermediari și mulți alții, nume ale căror menționări în interceptări îi leagă strâns de activități ilegale.
Nici Nuredin Dumani cu Luftar Reçi, cei doi martori protejați ai SPAK, nu pot lipsi. Artur Shehu, Luftar Hysa, Florian Coldea, generalul serviciilor legat de Sinaloa (s.n.), Engjëll Agaçi, Fabrizio Lisi, Massimo D’Alema, Romana Vlahutin, Luigi Soreca și Tony Blair nu pot rata evenimentul, cu invitații speciale. KPK, KPA, SPAK, BKH, Procuratura Generală, cei de la Jurisdicția Generală de primă instanță și Apel, vor desemna reprezentanți. Aceasta este echipa lui Rama, clădită în 2013 pentru a prelua puterea și care apoi s-a extins.

Participanții la întâlnirea din Dubai, desigur, nu îl vor lăsa pe Rama să zburde patriotic, ci vor modifica registre contabile, rapoarte și investiții diverse. Vor redistribui zonele electorale pentru anul 2025, din cauza plecărilor și arestărilor parțiale. Vor discuta despre cei care trebuie eliminați sau care trebuie incluși pe listele de deputați pentru alegerile din 2025. Această întâlnire va decide numele finale, vor fi desemnați sponsorii, grupurile înarmate pentru protecția urnelor și echipele de intimidare a alegătorilor.

Oficialii albanezi sunt cei care nu doresc un acord de extrădare cu Emiratele Arabe Unite, deoarece secretele și finanțele ar ajunge în alte mâini.

Emiratele au acorduri de extrădare cu 53 de țări și sunt dispuse să semneze și cu Albania, dar refuzul și tergiversările vin din partea oficialilor din Tirana. Emiratele au acorduri cu Franța, Marea Britanie, SUA, Belgia, Germania, Grecia, India, Australia, China, Pakistan, Danemarca, România, Canada, Africa de Sud, Irlanda, Kazahstan, Algeria, Siria, Iordania, Egipt, Somalia și Italia încă din 2018, precum și cu toate țările din Orientul Mijlociu.

Din ianuarie 1997 până pe 31 decembrie 2022, Dubaiul a extrădat către țările solicitante 253 de infractori, în timp ce din alte țări către Dubai au fost extrădați 96 de autori ai crimelor. Astfel, guvernul blochează acordurile și cererile de asistență juridică ale SPAK. Niciuna dintre părți nu ia inițiativa de a duce lucrurile până la capăt și de a obține rezultatul dorit.

Diaspora din Dubai și Rama sunt într-o colaborare internațională în detrimentul Albaniei. Locația și ora întâlnirii vor fi anunțate de guvern și de Partidul Socialist. Din Albania va fi un număr considerabil de persoane căutate, care vor pleca cu avionul cu trei zile înainte, zi în care sistemul TIMS va fi nefuncțional, mai relatează publicația albaneză, potrivit inpolitics.ro, (traducere și adaptare Bogdan Tiberiu Iacob)

Comentarii
  • Cum să nu rămâi stupefiat când o canalie precum Codlea încă este liberă?
    În orice țară cu apă la robinet, un asemenea individ era ascuns pe vecie! Faptul că încă este liber, îmi întărește convingerea că el este șeful figurantului de la Cotroceni! Dacă n-ar fi așa, de ce cotroceanul nu zice nici pâsss?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *