Prima pagină » National » Florian Bodog a plătit integral prejudiciul creat în dosarul de pe masa DNA! Fostul ministru al Sănătății nu a ales calea lui Liviu Dragnea
Florian Bodog a plătit integral prejudiciul creat în dosarul de pe masa DNA! Fostul ministru al Sănătății nu a ales calea lui Liviu Dragnea

Florian Bodog a plătit integral prejudiciul creat în dosarul de pe masa DNA! Fostul ministru al Sănătății nu a ales calea lui Liviu Dragnea

01 sept. 2021, 12:15,
B, , h, , în National

Foşti colegi de partid, Liviu Dragnea și Florian Bodog, au aceleaşi tipuri de acuzaţii. Fostul ministru al Sănătății este acuzat că ar fi angajat fictiv o consilieră în Ministerul pe care îl conducea. Consiliera nu ar fi lucrat nici măcar o zi. Totuși, Florian Bodog nu face aceeași greşeală ca fostul lider PSD şi a plătit integral prejudiciul creat.

Asta în condiţiile în care, în aceste momente, Bodog are statutul de suspect şi beneficează de prezumţia de nevinovăție.

Florian Bodog a vrea să achite prejudiciul în dosarul angajării fictive de la minister

Conform datelor existente până la această oră, Florin Bodog nu vrea să se complice iar din aceste considerente a depus, pentru sechestrare, suma de aproximativ 75.000 de lei. Asta în contextul în care în aceste momente fostul ministru beneficează de prezumția de nevinovăție, iar demersul pare fi unul de a se asigura că poate scăpa de acuzații.

Fostul ministru poate fi declarat vinovat doar de către justiţia din România şi doar în urma unei decizii irevocabile din partea magistraților.

Fostul ministru al Sănătății, actual senator în Parlamentul României, Florian Bodog a plătit integral prejudiciul constatat de către procurorii DNA în anchetă în care îl acuză pe acesta de angajarea fictivă a unei consiliere care nu a prestat nici măcar o zi de activitate în cadrul ministerului.

Concret, la momentul difuzării acestei știri, potriviţi legilor aflate în prezent în vigoare, fostul demnitar este prezumat nevinovat până la momentul stabilirii unei decizii definitive de către o instanță de judecată.

Cu toate acestea deși se consideră nevinovat în nume personal și deși și legile îi asigură nevinovăția până la momentul unei decizii definitive, fostul ministru Florian Bodog, a depus pentru sechestrarea suna de aproape 75.000 de lei, suma constatată drept prejudiciu de către anchetatorii de la DNA.

Fostul ministru al Sănătăţii Florian Bodog, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în înscrisuri sub semnături privată, notează News.ro.

Bodog a fost pus sub acuzare pentru corupție, fiind acuzat că a facilitat angajarea fictivă a unei apropiate pe un post de consilier la minister, timp de un an.

În aprilie Florian Bodog a rămas fără imunitate parlamentară, în urma unui vot în Plenul Senatului.

Liviu Dragnea a avut aceeași posibilitate în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Telorman

În trecut, un caz asemănător s-a produs în cazul fostului lider al PSD, Liviu Dragnea. Acesta a avut posibilitate de a recunoaşte prejudiciul şi de a scăpa de acuzaţii. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare de către magistraţii.

În total, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și jumătate dar fostul lider a fost eliberat recent după ce a petrecut peste 2 ani în spaţiile gratiilor.

Premierul Florin Cîțu ar fi săvârșit aceleași fapte ca și Liviu Dragnea

Într-o comunicare oficială, PSD menţionează faptul că premierul le dă teme de partid celor care lucrează la buget, în Cancelaria Prim-Ministrului României. În spaţiul publica au apărut mai multe documente prin care se arăta acest lucru:

”PSD solicită instituțiilor abilitate să declanșeze de urgență o investigație penală cu privire la utilizarea resurselor umane și bugetare din Cancelaria Prim-Ministrului în campania electorală a lui Florin Cîțu pentru șefia PNL. Documentele apărute în presă cu privire la punctajele de comunicare pentru campania internă a premierului Cîțu, realizate de angajații Cancelariei premierului, constituie probe temeinice care justifică pe deplin o astfel de anchetă, iar în trecut au fost numeroase cazuri similare pentru care s-au constituit dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
03 august 2024
03 august 2024