Dacă te gândești la ce să mai plantezi la reamenajarea curții, poți lua în considerare florile perene de grădină. Spre deosebire de plantele anuale sau bienale, plantele perene sunt plante care trăiesc an de an. Unele plante perene, cum ar fi copacii și arbuștii, au durate de viață semnificative.
Florile perene de grădină aduc culoare și textură an de an în spațiul tău de relaxare, fără a fi nevoie să le înlocuiești, doar trebuie să le asiguri îngrijrea adecvată. Daca alegi să plantezi flori perene de grădină care înfloresc toată vara, te poți considera norocos. Grădina ta va deveni un paradis în perioada iunie-august și nu numai.
Flori perene de grădină care înfloresc toată vara
Florile perene reprezintă o alegere minunată pentru orice grădină. Acestea sunt plante care rezistă timp de mai mulți ani. Dar, pentru ca zonele cu flori să arate atractive pe tot parcursul anului, ar trebui să alegi soiurile potrivite.
Majoritatea plantelor perene se adaptează foarte ușor. Acestea pot fi împărțite și replantate, relocate pentru a crea un design diferit sau mutate într-o locație mai potrivită pentru a le crea mediul potrivit dezvoltării. Spre deosebire de plantele anuale, care trăiesc doar un sezon, plantele perene trăiesc mai mult de doi ani. Numele lor latin înseamnă „de-a lungul anilor”.
Debutul primăverii mult așteptate este asociat cu apariția primelor flori din noul an. Plantele cu bulci încep să înflorească primele. Deci, dacă dorești să faci primăvara simțită când mai curând posibil în grădina ta, asigură-te cu plantezi una dintre aceste flori: brândușe, muscari, lalele.
Și pentru lunile de vară ai o paletă largă de flori perene la dispoziție pentru a alege. Toate sunt frumoase în felul lor. Iată la ce distanță se plantează pomii fructiferi.
Primele flori sunt bujorii sunt flori perene rezistente și nepretențioase. Apoi mai poți pune brumărele, care sunt campioane la rezistența pe timpul iernii și la durata pe care o petrec înflorite.
Lupinul este o altă floare perenă extrem de versatilă. El este atât frumos, cât și util. Florile înalte cu inflorescențe lungi albe, albastre, roz și violet îmbunătățesc calitatea solului, făcându-l ușor și permeabil.
Cum îngrijești plantele perene
Atunci când alegi florile perene potrivite pentru grădină ține cont de cerințele plantelor față de factorii de lumină, sol, umiditate și temperatură, pentru ca acestea să formeze un tot unitar durabil.
Solul este cel mai important factor pentru dezvoltarea unor plante sănătoase. Majoritatea florilor perene cresc cel mai bine într-un sol bine drenat, cu o fertilitate bună și un pH de de 6.0 până la 7.0.
Adăugarea de materie organică în sol îmbunătățește fertilitatea, textura și capacitatea de reținere a apei. Poți aplica un strat de mulci pentru a reține apa, a reduce nevoia de plivire și a menține temperatura solului rece. Aplicarea unor mulci de iarnă se face numai pe plante perene și cele tinere, nou plantate sau divizate. Acest mulci trebuie să fie îndepărtat treptat în primăvară.
De asemenea, udarea mai puțin frecventă, dar profundă, încurajează plantele să se îndărăcineze adânc. Florile perene despre care se spune că tolerează seceta, o fac numai după ce s-au stabilit în sol. Adăugarea de mulci va ajuta la reducerea nevoii de udare frecventă. Mai mult de atât, majoritatea florilor perene de grădină au nevoie de puțin îngrășământ.