Florile de salcâm pane sunt incredibil de gustoase! Se prepară ușor, în doar 30 de minute și vă garantăm că le veți adora.
Florile de salcâm au puteri terapeutice nebănuite, fiind capabile să aline și să trateze dureri din cele mai diverse. Din nefericire, nu multă lume cunoaște beneficiile pe care aceste flori minunate le pot aduce organismului nostru.
Dacă știți cum să le folosiți, florile de salcâm devin un adevărat izvor de sănătate. Acestea pot fi utilizate pentru ceaiuri sau pot fi incluse în rețete culinare, cum este cea de astăzi sau cum este rețeta de gogoși cu flori de salcâm, prezentată într-unul dintre articolele anterioare.
Flori de salcâm pane: De ce ingrediente aveți nevoie și cum se prepară?
Pentru a pregăti cele mai gustoase flori de salcâm pane, aveți nevoie de 10-20 de bucăți de flori de salcâm, o jumătate de litru de lapte, două ouă, făină, o ceșcuță de zahăr, ulei și zahăr pudră.
Prepararea acestei rețete durează aproximativ 30 de minute.
Primul pas este amestecați ouăle, laptele, zahărul și făina, până când obțineți o compoziție puțin mai groasă decât cea a clătitelor. Apoi, țineți florile de salcâm de codiță și scufundați-le, cu grijă, în amestecul rezultat. Puteți, chiar, să turnați peste flori compoziția, cu ajutorul unei linguri, pentru a evita ruperea codițelor. Puneți florile pe rând în ulei încins și rumeniți-le ca pe gogoși. Recomandat este să lăsați focul mic, pentru a se prăji bine, fără să se ardă.
În final, scoateți florile de salcâm pane pe o farfurie și, eventual, pe un șervețel absorbant, după care pudrați cu zahăr.
Florile de salcâm astfel preparate sunt delicioase și vor bucura papilele gustative chiar și celui mai aspru critic culinar. Gustul lor este unul dulceag, inconfundabil!
Poftă bună!
Beneficii privind consumul de flori de salcâm
Preparatele din flori de salcâm sunt benefice pentru afecțiunile sistemului nervos, fiind eficiente și în boli digestive sau pulmonare. Mai mult, au efecte antitusive, antispasmodice ale tractului respirator, emoliente ale secreţiilor bronşice, antiseptice, antinevralgice, calmante și uşor sedative. Astfel de efecte vindecătoare se manifestă la toate persoanele, indiferent de vârstă.
De asemenea, produsele din flori de salcâm sunt folosite în numeroase tulburări psihosomatice, cum sunt: accesele de mânie și iritabilitate psihică, stările conflictuale frecvente cu tendinţe de agresivitate şi criticism exagerat, crampele musculare de natură nervoasă, reacţiile necontrolate la stări stresante, dureri de cap şi migrene pe fond de stres, tulburările de memorie, de echilibru şi de văz, ajungând, în unele cazuri, la erupţii herpetice pe piele, tulburările de apetit, cu lipsa poftei de mâncare sau cu foame excesivă, produse de o stare de gol afectiv, respectiv o lipsă a „hranei sufleteşti“ și epuizarea nervoasă şi a forţei fizice şi intelectuale, degradând până la insomnii, stări de anxietate şi depresie psihică prelungită.
Florile de salcâm sunt eficiente și în cazul gastritei hiperacide, mai ales cea apărută pe un fond de nervozitate. Pentru tratarea acestei afecțiuni, se recomandă infuzia din amestec, în părți egale, cu flori de salcâm și frunze de dud. Această combinație este bogată în carbonat de calciu și are efecte alcalinizante și de reducere a hiperacidității gastrice. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă și 250 de mililitri de apă clocotită. Se lasă acoperită 10-15 minute și se consumă două ceaiuri pe zi, după mesele principale, în cure de lungă durată.