Prima pagină » Local » Florăriile din Iași, pregătiri intense atât pentru Sfânta Maria Mică, cât și pentru începerea noului an școlar. Iată cum fac față cererii crescute

Florăriile din Iași, pregătiri intense atât pentru Sfânta Maria Mică, cât și pentru începerea noului an școlar. Iată cum fac față cererii crescute

09 sept. 2024, 02:00,
Cătălina IURAȘCU în Local

Cu ocazia sărbătorii Sfintei Maria Mică, care a avut loc ieri, 8 septembrie 2024, dar și a începutului noului an școlar, florăriile din Iași au intrat într-o perioadă de activitate intensă, pregătindu-se pentru un val mare de clienți. Atât florăriile mari, cât și cele mici, s-au pregătit, prin stocuri suplimentare, pentru a face față cererii crescute.

Cum s-au pregătit florăriile pentru Sfânta Maria Mică și începerea noului an școlar

De la buchete elegante pentru sărbătoare la aranjamente florale dedicate profesorilor, florăriile din oraș au adus stocuri suplimentare și au pregătit oferte speciale pentru a face față cererii în creștere. În timp ce unii clienți au căutat flori tradiționale pentru a marca ziua de 8 septembrie, alții se îndreptă spre buchete festive, destinate primei zile de școală, în semn de respect și apreciere pentru cadrele didactice.

Cele mai căutate locuri sunt florăriile mari, din centrul orașului, unde clienții pot comanda, pot alege un buchet gata făcut din magazine ori pot face unul personalizat, după bunul plac. Deși unii optează spre a lua, pe loc, buchetul, alții au preferat să-l comande din timp pentru a evita aglomerația din această dimineață (nr. 9 septembrie). Chiar și comercianții preferă varianta comenzilor, fiind mai ușor și pentru ei.

„Se lucrează foarte mult pe comenzi. Foarte mult încurajăm clienții să facă comenzi. Este mult mai ușor și pentru noi, dar și pentru ei, ca să evităm aglomerația, să evităm să stea la coadă. Este mult mai bine organizat”, declară o angajată de la florăria Bujor.

În ceea ce privește florăriile din Palas, situația este similară. Se iau, de asemenea, buchete de flori pe loc, dar s-au efectuat și comenzi pe care majoritatea persoanelor au preferat să le ia aseară, pentru a nu se aglomera în această dimineața.

„Sunt mai multe comenzi pentru școală decât pentru Sfânta Maria Mică. Majoritatea o să le ia din seara asta (nr. 8 septembrie)”, a afirmat o comerciantă de la florăria Lady Events, Palas.

Prețurile buchetelor variază de la 100 de lei până la chiar 3.000 de lei, în funcție de dorința fiecăruia, dar și de eveniment. Începerea școlii înseamnă un efort financiar pentru părinți, chiar și din această perspectivă.

Chioșcurile de flori, în dezavantaj față de magazinele mari

În ceea ce privește chioșcurile de flori, comercianții se bazează pe clienții care trec și cumpără pe loc. Chiar și așa, dimineața, de 8 septembrie 2024, nu a adus prosperitatea pe care o așteptau comercianții.

„Foarte slab. Noi, aici, depindem mai mult de studenți decât de elevi. Pentru că sunt flori în supermarketuri, la orice pas, la orice colțișor. Nu e îmbogățire zilele astea, să știți, sub nicio formă”, a declarat o comerciantă de la un chioșc de flori, din zona Copou.

Nici în cartierul Alexandru cel Bun, dimineața de ieri, 8 septembrie 2024, nu a început mai prosper, vânzătorii fiind dezamăgiți de fluxul mic.

„Slab. Ar trebui să fie bătaie pe flori, că e sărbătoare și e și începerea școlii. Trebuia să fie mult mai aglomerat. Dar puterea de cumpărare este mică”, a spus una dintre vânzătoarele de la un chioșc de flori.

O altă comerciantă își face griji cu privire la profitul final, pe care îl va avea, având în vedere lipsa clienților, comparativ cu anii trecuți.

„Merge mai greu. Poate dă Dumnezeu să fie clienți. Trebuie să ducem mulți bani la angro. Sunt foarte scumpe. Omul, când aude prețul, fuge. Dar noi, același preț îl menținem, ca și în restul anului, în fiecare zi, indiferent dacă este sărbătoare sau nu”, a declarat aceasta.

Valoarea firului de trandafir variază între 8 și 10 lei. Astfel, dacă se dorește un buchet de cinci fire, acesta va costa 50 de lei. Ghivecele, al căror preț este în jur de 25 de lei, au fost o altă variantă preferată de clienți, în mod special, pentru dimineața de astăzi.

Astfel, toate florăriile din Iași s-au pregătit intens atât pentru sărbătoarea Sfintei Maria Mică, cât și pentru începerea școlii 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`