Prima pagină » Stiri si curiozitati » Floarea balon, ideală pentru a înfrumuseța grădina. Cum se îngrijește planta care atrage toate privirile

Floarea balon, ideală pentru a înfrumuseța grădina. Cum se îngrijește planta care atrage toate privirile

04 ian. 2024, 14:00,
în Stiri si curiozitati

Floarea balon este ideală pentru a înfrumuseța grădina. Aceasta este orginară din China, Coreea, Japonia și Rusia. Floarea balon este o plantă decorativă cu flori mari, de diferite culori, iar bobocii sunt asemănători unor baloane. Planta decorativă are flori din 5 petale de culoare albastru, violet sau roz. Iată cum se îngrijește planta care atrage toate privirile.

Floarea balon, ideală pentru a înfrumuseța grădina

Floarea balon este tot mai prezentă în grădinile multora dintre noi. Această plantă are o creștere rapidă, se îngrijește ușor, iar frumusețea florilor este aparte. Pentru a îngriji floarea balon și a o menține sănătoasă o perioadă lungă de timp trebuie să ținem cont de câteva recomandări.

Floarea balon este iubitoare de lumină și trebuie plantată în locuri în care poate pătrunde soarele foarte ușor. Planta decorativă poate rezista la temperaturi ridicate, dar este extrem de sensibilă la îngheț.

Solul trebuie să fie cu un drenaj bun deoarece floarea balon nu rezistă pe solurile dense, grele sau argiloase. Floarea balon este ideală de plantat în grădină, dar poate rezista și la ghiveci în casă și apartament însă nu va fi la fel de dezvoltată și cu capacitate maximă de înflorire.

Cum să îngrijești această plantă decorativă

Floarea balon este de o frumusețe aparte și va oferi grădinii un aer elegant, relaxant și atrăgător. Această plantă decorativă trebuie udată regulat pentru a se menține solul reavăn, nu umed. Pentru a menține floarea sănătoasă și a o ajuta să înflorească pe toată perioada verii, putem aplica un îngrășământ pentru a menține fertilitatea solului. Solul trebuie să fie bine aerat, drenat și bogat în humus.

Floarea balon se poate înmulți prin divizarea tufei sau prin semințe. Divizarea tufei se face la începutul primăverii și cu o deosebită atenție asupra rădăcinilor deoarece acestea sunt foarte sensibile și fragile. Această plantă decorativă se dezvoltă armonios dacă este pusă în grădină. Plantată în ghiveci, aceasta nu va ajunge la capacitatea maximă de dezvoltate și de înflorire.

Principalii dăunători ai acestei plante sunt melcii. Aceștia trebuie îndepărtați cu mâna sau putem folosi o soluție specială pentru combaterea melcilor. Acestei flori decorative i se mai spune clopoțel chinezesc sau campanula. Aceasta înflorește vara, din luna iunie până la sfârșitul lunii august.

Floarea balon este ușor de îngrijit și va oferi grădinilor o frumusețe aparte. Această plantă decorativă înflorește pe toată perioada verii, însă este extrem de sensibilă la îngheț și la temperaturile scăzute. Floarea balon poate fi plantată și în ghiveci însă nu va avea aceeași capacitate de dezvoltare și de înflorire.

Cu această floare ornamentală putem transforma un colțișor de grădină într-un spațiu atrăgător, relaxant și plin de culoare. Pe lista celor mai îndrăgite plante decorative de grădină se află și liliacul de vară alb sau mov, salcia japoneză, lavanda, hibiscus, verbena, iasomia, trandafirul deșertului și multe alte flori decorative. Pe placul multora dintre noi rămâne floarea balon. Aceasta se remarcă prin florile mari de culoare mov sau roz, sub formă de balon și cu un parfum discret. Această plantă ornamentală se îngrijește ușor și transformă grădina într-o adevărată oază de relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *