Prima pagină » Sanatate » Stiri medicale » Covid-19: acest film din plastic ucide toți virușii și germenii timp de aproape 4 ani
Covid-19: acest film din plastic ucide toți virușii și germenii timp de aproape 4 ani

Covid-19: acest film din plastic ucide toți virușii și germenii timp de aproape 4 ani

15 oct. 2020, 11:08,
BZI.ro, în Sanatate

Intrucat protejeaza tot felul de suprafețe împotriva agenților patogeni, inclusiv Covid-19, aceasta este promisiunea filmului din plastic dezvoltat de o companie din Toulouse, Pylote. Cum funcționează această inovație?

Multe inovații au fost dezvoltate în acest context al epidemiei Covid-19. Cea mai recentă: un film din plastic produs de o companie din Toulouse, Pylote. Acest produs ucide germenii și virușii, inclusiv coronavirusul Sars-CoV-2 care provoacă infecția Covid-19.

Covid-19: folia de plastic este eficientă peste 50 de luni

„Această tehnologie bazată pe microsfere minerale permite desfășurarea filmului pe orice suprafață, fără pierderi de eficiență în timp. Acest film acționează ca un scut pentru a evita contaminarea de către organismele depuse prin tuse sau prin atingere. Datorită tehnologiei noastre, virușii și germenii sunt distruși la suprafață, cu o eficacitate de peste 50 de luni”, a explicat președintele Pylote, Loïc Marchin, potrivit Femme Actuelle. Acest film de plastic nu reprezintă un pericol pentru piele și copii mici. Poate fi curățat, utilizat și atins de mai multe ori fără a-și pierde proprietățile antimicrobiene.

Compania aeriană Corsair a testat pelicula de plastic

Această invenție a fost testată de compania aeriană Corsair pe 29 septembrie, în timpul unui zbor între Paris-Orly și Abidjan, în Coasta de Fildeș. Toți pasagerii de la bordul acestui avion aveau la dispoziție tablete echipate cu acest film plastic antimicrobian.

„Aceste filme permit decontaminarea microbiană imediată, stabilă și permanentă (inclusiv coronavirusul) pentru o experiență sigură a pasagerilor”, indică pe site-ul său Adhetec, specialist în filme adezive de înaltă calitate pentru sectorul aeronautic, în parteneriat cu compania Pylote.

Coversafe, un film din plastic potrivit pentru toate mediile

Compania din Toulouse a dezvoltat, de asemenea, un alt film de protecție, numit Coversafe. Acest produs se adaptează la toate suporturile: mese, tejghele, balustrade de scări etc. Din iunie, a fost comercializat, în parteneriat cu compania Gergonne, pentru afaceri și școli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *