Prima pagină » Titlurile zilei » „Flavours of Romania”, serialul care a înregistrat un real succes pe Netflix, are Iașul în prim-plan. Imaginile surprinse fac deja înconjurul lumii. De unde a plecat întreaga poveste

„Flavours of Romania”, serialul care a înregistrat un real succes pe Netflix, are Iașul în prim-plan. Imaginile surprinse fac deja înconjurul lumii. De unde a plecat întreaga poveste

09 oct. 2020, 02:00,
Raluca Costin, în Titlurile zilei

„Flavours of Romania”, unul dintre cele mai vizionate seriale pe platforma Netflix, are Iașul în prim-plan. Imaginile surprinse în documentarul realizat de Charlie Ottley, cunoscutul producător și regizor britanic, au făcut înconjurul lumii. În serialul documentar care străbate opt regiuni istorice ale României pentru a prezenta gastronomia, cultura și natura locului, în efortul de a promova conservarea acestora, este inclusă și regiunea Moldovei, fiind promovat Iașul. Reporterii BZI au discutat ieri, 8 octombrie 2020, cu producătorul documentarului „Flavours of Romania”, care a mărturisit că a fost impresionat de Palatul Culturii din Iași.

În serialul documentar „Flavours of Romania” Iașul este în prim-plan fiind prezentate Palatul Culturii, Grădina Botanică, Bojdeuca lui Creangă, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” sau Crama Cotnari, cel mai mare producător de vinuri din Iași. Iașul este prezentat în documentar ca fiind capitala culturii românești, unde „învățăm despre istoria locală”. Astfel, Iașul ajunge pe lista orașelor din Europa care poate atrage turiștii străini care vor să afle mai multe despre istoria orașului și care sunt pasionați de cultură și de poveștile autentice românești.

„Flavours of Romania” este deja în preferințele românilor, fiind în topul serialelor urmărite în ultima săptămână pe Netflix

Charlie Ottley, cunoscutul producător și regizor britanic, prezintă în documentarul realizat la Iași Palatul Culturii, un simbol al orașului, dar și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, „prima universitate modernă românească”, așa cum este prezentată în documentar. Fondată în 1860, la scurt timp după formarea Principatelor Unite, Universitatea din Iași, așa cum s-a numit la început, este prima universitate modernă a României. În documentarul care străbate regiunile istorice ale României este prezentată și Bojdeuca lui Creangă, casa faimosului scriitor ieșean, dar și Crama Cotnari, cel mai mare producător de vinuri din Iași.

Charlie Ottley, realizatorul documentarului „Flavours of Romania”: „Am fost foarte impresionat de Palatul Culturii din Iași”

Charlie Ottley susține că a fost impresionat de Palatul Culturii din Iași.

„Pentru mine Iașul este un loc minunat pentru a fi vizitat, mai ales că este locul originar al învățăturii din România. Am fost foarte impresionat de Palatul Culturii din Iași, dar, din păcate, nu am avut suficient timp pentru a-l vizita corespunzător, deci voi reveni pentru asta. Să sperăm că anul viitor nu va mai fi COVID-19 și vom face o continuare la documentarul „Flavours of Romania” și voi avea șansa să călătoresc în Moldova încă o dată pentru a căuta noi locații și aventuri”, a spus Charlie Ottley pentru BZI.

Seria „Wild Carpathia”, realizată în România, a fost un real succes, fiind văzută în peste 100 de țări și tradusă în 11 limbi

Celebrul jurnalist britanic Charlie Ottley a venit pentru prima dată în România în urmă cu 10 ani și s-a îndrăgostit iremediabil de aceste locuri. A ales să se mute în Transilvania și să le arate atât românilor, cât și străinilor, prin ochiul camerei de filmat, de ce România este o țară specială. Seria „Wild Carpathia”, realizată în România și lansată în anul 2016, a fost văzută în peste 100 de țări și a fost tradusă în 11 limbi, printre cele mai importante canale de televiziune care au rulat-o fiind Travel Channel și CNBC. Serialul este filmat în comunitățile mici din Transilvania, Moldova, Bucovina și Maramureș, unde sunt prezentate peisajele sălbatice și unice din România.

Pandemia de COVID-19 a avut efecte asupra turismului mondial, dar și asupra Iașului, care în ultimii ani atrăgea tot mai mulți turiști

Turismul din Iași a avut de suferit din cauza pandemiei de COVID-19. Astfel, dacă în anii precedenți erau aproape 30.000 de turiști în Iași în luna iulie, în anul 2020 au fost doar 12.000 de vizitatori în Iași. Din numărul total de turiști cazați în Iași, majoritatea sunt români, fiind înregistrați doar 600 de străini în Iași, în luna iulie 2020, jumătate față de numărul înregistrat de Direcția de Statistică Iași în aceeași perioadă a anului 2019. Turiștii străini veniți la Iași în ultimii ani provin din Germania, Italia, Polonia sau Franța și au fost cazați, în medie, 2-3 zile.

Un grup al fermierilor din Iași a lansat o aplicație pe telefon prin care turiștii pot găsi mai ușor obiectivele turistice

În urmă cu 3 ani, Grupul de Acțiune Locală (GAL) Valea Prutului a lansat un proiect de promovare a regiunii Moldovei printr-o aplicație pe telefon care are succes. Astfel, cei care vor să viziteze Iașul și nu știu ce obiective să aleagă din mediul rural intră în această aplicație și găsesc toate informațiile.

„Cu ajutorul aplicației QR se pot vizita obiectivele din județul Iași, fie că e vorba de gastronomia locală sau o cetate. Cert este că în teritoriu se află cel puțin un obiectiv care este vizitat cu taxă de vizitare”, spune Maria Hudema, reprezentant al GAL-ului Valea Prutului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *