Prima pagină » Actualitate » Flagrant la Timişoara. Cunoscut chirurg, reţinut în timp ce primea mită

Flagrant la Timişoara. Cunoscut chirurg, reţinut în timp ce primea mită

26 sept. 2022, 13:20,
BZI.ro, în National

Astăzi, 26 septembrie 2022, a fost organizat un flagrant la Timișoara, plănuit în detaliu de mai mult timp. Unul dintre cei mai cunoscuți chirurgi a fost reținut de procurori în timp ce primea mită.

Medicul Marian Gașpar ar fi cerut șpagă de nu mai puțin de 1.000 de euro pentru efectuarea unei operații.

„În dimineaţa zilei de 26 septembrie 2022, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Structura centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, sub coordonarea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, au organizat un flagrant pentru depistarea comiterii unei infracţiuni de corupţie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. În prezent se desfăşoară percheziţii, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a lămuririi împrejurărilor cauzei, urmând ca persoana vizată să fie condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru a fi audiata în legătură cu presupusa fapta cercetată”, transmit reprezentanţii Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cunoscutul chirurg Marian Gașpar, reținut în timp ce primea mită de 1.000 de euro

Polițiștii de la Direcția Generală Anticorupție se află la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, în biroul șefului secției de Chirurgie Cardiovasculară, mai precis la medicul Marian Gașpar.

Surse din rândul anchetei susțin faptul că Marian Gașpar, unul dintre cei mai faimoși medici din Timișoara și din România, ar fi fost prins în flagrant în momentul în care încasa de la un pacient suma de 1.000 de euro pentru o intervenție chirurgicală. Cel mai probabil cadrul medical va fi dus la Direcția Generală Anticorupție unde va supus unor audieri.

Vă aducem aminte că Marian Gașpar, în vârstă de 63 de ani, se află la conducerea secției de Chirurgie Cardiovasculară încă din anul 2003. Acesta a fost o figură constantă în ceea ce privește inovația intervențiilor chirurgicale cardiovasculare.

„În dimineaţa zilei de 26 septembrie 2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, cu sprijinul ofiţerilor DGA. Bucureşti şi cei ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Arad, au organizat un flagrant pentru depistarea comiterii unei infracţiuni de corupţie la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. În prezent se desfăşoară percheziţii, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a lămuririi împrejurărilor cauzei, urmând ca persoana vizată să fie condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş pentru a fi audiata în legătură cu presupusa fapta cercetată”, transmit reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş.

Vă aducem aminte că un alt medic din Timişoara a fost ridicat de oamenii legii după ce lua mită pentru efectuarea unor acte medicale care în mod normal trebuiau realizate gratuit.

Ce salariu are medicul chirurg Marian Gașpar

Marian Gașpar, șeful de secție de la Institutul de Boli Cardiovasculare, care a fost reținut luni de polițiștii anticorupție, primea două salarii. Unul îl încasa ca șef de secție, iar cel de-al doilea ca profesor.

În vârstă de 63 de ani, Marian Gașpar a avut în ultimul an salarii de 240.000 de lei, circa 48.000 de euro, adică 20.000 de lei/5.000 de euro pe lună, fiind 120.000 de lei ca șef de secție, 120.000 de lei ca profesor la Universitatea Eftimie Murgu din Reșița.

Astfel, la un simplu calcul matematic, Gașpar câștiga banii ceruți mită, 1.000 de euro, în doar patru zile.

Conform declarației de avere, Gașpar are o casă de locuit, un teren intravilan de 1.500 de metri pătrați, o mașină Audi cumpărată în anul 2016 și 170.000 de euro în conturi. Medicul timișorean nu avea datorii.

În ediţiile anterioare ale Coditianului BZI s-a relatat un caz similar cu cel al chirurgului reținut în timp ce primea mită, în Timișoara. Un medic cardiolog din Braşov a cerut șpagă 10.000 lei pentru a efectua o intervenţie chirurgicală.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *