Prima pagină » Local » Flăcările i-au distrus munca de-o viață! O bătrână, în vârstă de 73 de ani, din Iași a rămas fără casă în urma unui incendiu – GALERIE FOTO

Flăcările i-au distrus munca de-o viață! O bătrână, în vârstă de 73 de ani, din Iași a rămas fără casă în urma unui incendiu – GALERIE FOTO

16 aug. 2022, 02:00, 2 ,
Violina GORCINSCHI în Local

Elena Turcu din satul Păușești, comuna Dumești, și-a văzut distrusă munca de-o viață în câteva clipe! Femeia de 73 de ani a rămas fără casă după ce incendiul a acaparat totul în jur. După ce a stat internată în spital din cauza incendiului, ieșeanca nu mai are un cămin la care să se întoarcă și are nevoie de ajutor

O bătrână bolnavă din Iași a rămas fără casă după ce un incendiu a izbucnit în una dintre camere și i-a pus viața în pericol. Elena Turcu a trecut prin clipe grele care i-au afectat atât viața de zi cu zi, cât și sănătatea. Tot ce i-a mai rămas este speranța că oamenii îi vor sări în ajutor și o vor susține în reconstruirea locuinței.

o ieseanca, Elena Turcu

Femeia în vârstă de 73 de ani are și multe probleme de sănătate

Elena Turcu a rămas fără casă după ce flăcările au transformat totul în cenușă

 o casa distrusa

Incendiul ar fi pornit de la o oală uitată pe foc

Pe 16 iulie 2022, totul s-a schimbat în viața Elenei Turcu. Femeia, în vârstă de 73 de ani, locuia în satul Păușești, comuna Dumești, împreună cu fiica și cu ginerele său. În ziua cu pricina, la ea în locuință a izbucnit un incendiu care a transformat totul în cenușă.

„Casa avea 4 încăperi. În una dintre ele mama avea o bucătărie de vară, unde mai gătea. În ziua respectivă, a pus mâncarea pe foc și a uitat de ea. Știți, ea are și demență mixtă și uneori nu își dă seama. Probabil că de la asta a pornit. Au sărit vecinii în ajutor cu apă, au venit și pompierii. Mama avea noroc că nu stătea în camera aia, la acel moment. Dar fumul i-a afectat foarte tare plămânii, ea era bolnavă și înainte”, povestește Rodica Rusu, una dintre fiicele femeii.

În urma incidentului, bătrâna a avut nevoie de îngrijiri medicale și a stat o lună de zile internată într-un spital din Iași, dar acum nu mai are o casă la care să se întoarcă.

„O iau la mine, nu am ce să fac. Nici eu nu am o situație financiară bună, dar nu o voi lăsa în drum, este mama mea și nu pot să fac așa ceva”, adaugă ieșeanca.

 un gard si o casa distrusa

În ciuda eforturilor depuse de o asociație de caritate, bătrâna nu a primit niciun ajutor de la oameni

Fiica și ginerele femeii locuiesc acum sub cerul liber, fără acoperiș deasupra capului

un barbat intins

Fiica și ginerele bătrânei stau acum printre dărâmături, sub cerul liber

Elena Turcu nu a fost singura afectată grav de incendiu. Aceasta locuia în casa distrusă și cu una dintre fiice și cu ginerele său, bolnav de cancer. Acum, cei doi nu au de ales decât să își ducă traiul între niște pereți arși, fără acoperiș deasupra capului.

„Ea mai trăia cu sora și cumnatul care e bolnav de cancer. Cumnatul nici nu poate merge, când a fost incendiul s-au băgat oamenii după el să îl scoată. Acum, cei doi stau în ce a mai rămas din casă, în cenușa aia. Nu au nici măcar acoperiș, au pus niște pături și un celofan, dar nu ajută, mai ales când plouă”, relatează Doina Rusu.

Asociația CaritAni s-a implicat în acest caz și a inițiat o campanie de strângere de fonduri, însă până acum nimeni nu a oferit vreun ajutor.

Primarul comunei Dumești, Mihai Cocoveică, susține că va încerca să ajute această familie, iar una dintre măsuri va fi să restabilească accesul la energia electrică. Cu toate acestea, este nevoie de sprijin pentru reconstruirea locuinței. Oricine este interesat să doneze o poate face în contul RO18BUCU2861037802124RON, Rusu Doina.

Astfel, bătrâna care a rămas fără casă mai poate avea o speranță că lucrurile se vor îndrepta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *