Prima pagină » Titlurile zilei » Flăcările au mistuit tot ce au agonisit, iar acum se luptă pentru o nouă locuință! Familia Manolache a rămas fără casă și este ajutată de o asociație de caritate –GALERIE FOTO / VIDEO

Flăcările au mistuit tot ce au agonisit, iar acum se luptă pentru o nouă locuință! Familia Manolache a rămas fără casă și este ajutată de o asociație de caritate –GALERIE FOTO / VIDEO

25 iul. 2022, 02:00, 5 ,
Violina GORCINSCHI, în Titlurile zilei

Familia Manolache, din comuna Prisăcani, județul Iași, încearcă să își recapete căminul, după ce flăcările au mistuit tot ce le-a ieșit în cale. În urma unui incendiu, o mare parte din casa lor a ars, iar toate lucrurile s-au făcut cenușă. Asociația CaritAni și ceilalți săteni le-au sărit în ajutor cu suport financiar și material

O familie din Iași a pierdut totul după ce flăcările au mistuit o bună parte din locuință și tot ce era în interiorul acesteia. Cazul familiei Manolache a ajuns la urechile celor de la Asociația CaritAni și ale sătenilor care au pus mână de la mână ca să ajute cu ce pot. Soții Manolache au 2 copii care acum au rămas fără cămin, din cauza incidentului, dar se străduiesc să reconstruiască cât mai repede ceea ce au pierdut.

Flăcările au mistuit casa familiei Manolache ce se află acum într-un impas

În satul Moreni, comuna Prisăcani, pe 8 iulie 2022, a avut loc un incendiu în urma căruia o familie a rămas fără agoniseala de o viață. Soții Manolache aveau o bucătărie de vară abia renovată, acesta fiind locul de unde a izbucnit focul. În urma unui scurtcircuit, s-a declanșat un incendiu, iar flăcările s-au extins și la locuința familiei, distrugând totul în cale.

„Incendiul a avut loc la 2 noaptea, am sunat pompierii, dar, când au ajuns, deja arsese tot. Ce a scăpat din foc, s-a distrus de la apă, că trebuiau să stingă oamenii. Ne-am trezit dintr-o dată, dar nu din cauza focului, așa a vrut Dumnezeu. Nu cred că scăpam, dacă ne trezeam cu 5 minute mai târziu. Flăcările au pornit de la o anexă din afară. Nu înțeleg cum, că era renovată și rețeaua electrică era pusă la punct, nu era improvizată. Pompierii mi-au spus că un scurtcircuit a fost cauza. Noi am încercat să stingem cu găleți cu apă, dar nu aveai cum. Mulțumim Domnului că suntem întregi”, povestește Mariana Manolache.

În ciuda șocului avut în urma pierderii, familia aflată în nevoie a fost impresionată de cât de multă susținere a avut din partea sătenilor, a rudelor și a cunoștințelor.

„Noi am fost oameni la locul nostru și peste tot pe unde ne-am dus am lăsat loc de bună ziua, așa că au fost mulți oameni care ne-au sărit în ajutor. Am primit și donații. Acum este greu. Acoperișul l-am aranjat, dar mai e mult de lucru. Când au auzit de problema noastră, au venit preotul, sătenii și toți au ajutat cu ceva. A contat mult pentru noi, deoarece am rămas fără nimic. Bine că suntem sănătoși. Ușor, ușor o să ne refacem. Până vine frigul, ne mutăm înapoi în casă. Am avut tot satul alături de noi, nu mă așteptam. Sper să nu mai treacă nimeni prin ce am trecut noi”, adaugă ieșeanca.

O asociație de caritate a sărit în ajutorul familiei aflate în nevoie

Anișoara Postolachi, președintele Asociației CaritAni, a auzit despre năpasta care s-a abătut asupra familiei din comuna Prisăcani și a decis să le ofere ajutorul. A contribuit cu bani și cu alte lucruri necesare pentru a-i încuraja să treacă mai ușor peste aceste momente dificile.

„Am un ONG și am o echipă cu care mergem prin județul Iași și ajutăm familiile care au nevoie de noi. După 3 zile de la incendiu, am fost contactată de o persoană de la Prisăcani care mi-a spus că a avut loc un incendiu în satul Moreni, la familia Manolache. Ne-am mobilizat mai mulți, s-au făcut mai multe anunțuri, distribuiri pe Facebook. Am adunat o sumă de bani și ne-am dus cu alimente și haine. Suntem încă la început. Totul a pornit de la o cameră de vară de lângă locuință, a avut loc un scurtcircuit și de acolo s-a extins focul. Oamenii au rămas fără nimic din casă. A ars tot. Provizii, porumb, carnea din congelator, tot. Au rămas doar pereții. Aveau niște căpriori în grădină și au ridicat rapid acoperișul”, explică președintele Asociației CaritAni.

Anișoara Postolachi susține că apreciază foarte mult această familie, deoarece s-a mobilizat repede și a început de îndată reconstruirea casei. Cu toate acestea, soții Manolache mai au nevoie de sprijin financiar pentru ca viața lor să revină la normal. Persoanele care vor să îi ajute cu o donație o pot face în contul deschis pe numele Mariana Manolache: RO92RNCB048906360390000.

Până vine iarna, membrii familiei cred că vor reuși să se mute înapoi în locuință, însă va trece mult timp până viața le va reveni la normal, după ce flăcările au mistuit tot ce aveau.

Comentarii
  • Un om din Prisacani

    Aceasta familie din Prisacani merita sa fie ajutata,fiind niste oameni foarte harnici și gospodari,un exemplu de modestie și bun simț!
    Necazurile nu ne ocolesc pe nimeni dintre noi! Haideți,dragi oameni,sa aducem bucurie acestei familii și să ajutăm ca până vine iarna sa se poată muta in casa lor!
    Orice bine făcut semenilor aflați în necaz,aduce satisfactii sufletești și este răsplătit de Bunul Dumnezeu!
    Sa ne rugam pentru familia Manolache sa treacă peste acest necaz,sa fie sănătoși și să le fim aproape!
    Doamne-ajută!
    O zi frumoasa!

  • Pisda asta cu kktCaritani sa ajute din banii ei ca organiatie, nu cu cersit pe internet KKtde ong care a umplut grupurile de facebook cu cerseala Cersetori, nu ong. Oricine poate face asa cu banii altora. Huoooo cersetoare kktcaritni pnl-istacersetoare postolachi.

  • Ana Postolachi

    Alooo domnu din alt partid, calm! Fac și din banii mei, nu vă agitați așa. Vă înțeleg că invidia e mare și vă macină răutatea dar ușor la cotitură, să nu vă împiedicați! Multă sănătate vă doresc, fericire și liniște, că vă văd cam stresat și agitat! Ușurel…

  • Ana Postolachi

    P.S. Și da, toate asociațiile caritabile fac exact ceea ce facem noi. Așa se face binele și asta înseamnă caritate dacă nu ați știut, noi nu suntem miliardari. Și vă îndemn să faceți și dvs un bine, dar nu să stați aici și să comentați urât de noi și mai și scrieți prostii și cu greșeli. Lăsați-ne în pace!

  • Elena Dragan

    Bravo, sunteti minunati!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *