Prima pagină » Titlurile zilei » Fiul unui primar are monopol pe serviciile de cadastru! Edilul plătește sute de mii de lei în conturile protejatului de la cadastru

Fiul unui primar are monopol pe serviciile de cadastru! Edilul plătește sute de mii de lei în conturile protejatului de la cadastru

13 dec. 2022, 02:00, 8 ,
Alexandra MAISNER în Titlurile zilei

Rareș Hugianu este administratorul societății Beta R.G. Trust S.R.L și fiul primarului comunei ieșene Stolniceni-Prăjescu, Costel Hugianu. Acesta are intrări în mai multe primării din județ, având monopol pe serviciile de cadastru. Printre primăriile abonate la contractele sale se află și cele din comunele ieșene Mironeasa și Oțeleni

Societatea condusă de Rareș Hugianu este favorită pe lista colaboratorilor din comuna ieșeană Șipote. Serviciile pe care le prestează Beta R.G. Trust S.R.L au prețuri și de câteva sute de mii de lei, potrivit platformei Sistemului de Achiziții Publice (SEAP). Primarul comunei ieșene Șipote, Constantin Puiu, acceptă pe bandă rulantă ofertele lui Rareș Hugianu. Acesta îl ține în brațe pe fiul primarului din Stolniceni-Prăjescu, plătind sute de mii de lei pentru serviciile de cadastru din comuna pe care o conduce.

Rareș Hugianu are monopol pe serviciile de cadastru în comuna ieșeană Șipote

Sediul primariei comunei iesene Sipote

Primăria comunei ieșene Șipote a semnat anul acesta contracte în valoare de peste 290.000 de lei, fără TVA cu firma condusă de Rareș Hugianu

Anul acesta, Beta R.G. Trust S.R.L a semnat nouă contracte cu Primăria comunei Șipote. Valoarea acestora depășește 260.000 de lei, fără TVA. Interesant este faptul că ofertele lui Rareș Hugianu sunt acceptate în aceeași zi cu data depunerii. Mai exact, anul acesta, pe 20 mai au fost acceptate dintr-un foc patru oferte depuse de Beta R.G. Trust S.R.L.

Rareș Hugianu deține monopol pe serviciile de cadastru din mai multe comune din județ. Prețurile ofertelor depuse anul acesta de preferatul primarului Constantin Puiu variază între 5.000 și 125.000 de lei, fără TVA.

Pentru intabularea drumurilor din comună, Rareș Hugianu va încasa 125.000 de lei, fără TVA, din buzunarele localnicilor. În 2021, primarul Constantin Puiu a mai băgat 197.000 de lei, fără TVA, în conturile firmei Beta R.G. Trust S.R.L, contravaloarea a șase contracte privind serviciile de cadastru.

În comuna ieșeană Mironeasa, „vedeta“ serviciilor de cadastru din județ este primită cu brațele deschise încă din anul 2019. Rareș Hugianu încasează pe spatele localnicilor comunei Mironeasa, din 2019 și până în prezent, 795.100 de lei, fără TVA. Contrar faptului că primarul comunei Mironeasa, Elena Curcudel, a susținut că a reziliat contractele cu firma Beta R.G. Trust S.R.L, din cauza faptului că societatea nu mai are angajați, Rareș Hugianu încă semnează contracte cu primăriile din județ.

Practic, până în acest moment, preferatul primăriilor pentru serviciile de cadastru prestate a încasat peste 400.000 de lei, fără TVA, doar din bugetul local al primăriei Șipote.

Beta R.G. Trust S.R.L a înregistrat, în anul 2021, o cifră de afaceri de pe peste 1,2 milioane de lei și un profit de peste 600.000 de lei, având 8 angajați.

Captura de ecran de pe platforma SEAP cu doua dintre ofertele depuse de Beta R.G. Trust SRL

Anul acesta Beta R.G. Trust SRL a primit acceptul pentru 9 oferte din partea primăriei comunei Șipote

Constantin Puiu plătește zeci de mii de lei pentru formarea profesională a funcționarilor

Rares Hugianu, administratorul firmei Beta R.G. Trust SRL

Vedeta serviciilor de cadastru din județ, Rareș Hugianu este prezentă și în portofoliul de colaboratori a-i comunei ieșene Șipote

Anul acesta, funcționarii publici din comuna Șipote au fost trimiși la cursuri de formare profesională. Valoarea contractelor este de peste 80.000 de lei, fără TVA, conform achizițiilor directe de pe platforma SEAP.

Mai exact, pe data de 3 iunie 2022, Primăria comunei Șipote a acceptat 15 oferte pentru servicii de formare profesională, 13 dintre acestea au fost contractate de la o firmă din București, Expert Diplomatic Consulting SRL. Firma a încasat peste 60.000 de lei, fără TVA, din bugetul local al Primăriei comunei Șipote.

De cele mai multe ori, contractarea serviciilor de formare profesională devine un paravan pentru concediile plătite din banii bugetelor locale ale primăriilor. În multe cazuri, conducătorii comunelor contractează servicii de formare profesională în alte orașe, acestea finalizându-se, de fapt, cu zile petrecute prin stațiuni montane sau pe litoral, fiind plătite din buzunarele localnicilor comunelor.

În comuna Țibănești, primarul comunei, Neculai Munteanu, a folosit ca paravan serviciile de formare profesională. Acesta a petrecut zilele de vară în stațiuni de lux la mare, în hoteluri de patru stele și în stațiunile balneare din țară. Mai exact, primarul comunei ieșene Țibănești a plătit peste 20.000 de lei, fără TVA, contravaloarea pentru 34 de zile de cazare pentru așa-zise cursuri de formare profesională.

Contracte încheiate pe bază de „recomandări ”

Captura de ecran de pe platforma SEAP cu două dintre achizitiile directe privind serviciile de formare profesionala de catre comuna ieseana Sipote

În comuna ieșeană Șipote, primarul Constantin Puiu a plătit pentru serviciile de formare profesională a funcționarilor peste 80.000 de lei, fără TVA

Primarul comunei ieșene Șipote, Constantin Puiu, a declarat reporterilor BZI faptul că a ajuns să colaboreze cu firma condusă de Rareș Hugianu pe baza unei recomandări. În ceea ce privește cursurile de formare profesională, acesta a precizat faptul că acestea au inclus și servicii de cazare, iar la cursuri au fost toți funcționarii publici din primărie.

„Da, anul acesta, firma administrată de Rareș Hugianu va duce la finalizare contractele. Cred că are angajați… Am ajuns să colaborăm cu el pentru că își face treaba foarte bine și a fost recomandat de cineva. Avem urgent nevoie de intabulări și ridicări topografice, e foarte profesionist.

Legea ne permite să mergem la cursuri pentru diferite compartimente! Toți funcționarii publici au fost la cursuri. Au avut loc în alt oraș, am avut și servicii de cazare. Cursurile s-au finalizat cu examen și diplomă”, a spus Constantin Puiu, primarul comunei Șipote

Reporterii BZI au luat legătura și cu firma de la care primarul comunei Șipote a contractat serviciile de formare profesională, Expert Diplomatic Consulting SRL. Administratorul firmei, Floarea Anghelescu, nu a dorit să ofere explicații în legătură cu contractele încheiate.

„Sunt foarte prinsă, nu am nicio secundă să vorbesc… Am alte proiecte, nu am timp. La revedere”, s-a limitat să zică Floarea Anghelescu, administratorul firmei Expert Diplomatic Consulting SRL.

Rareș Hugianu, administratorul societății Beta R.G. Trust S.R.L, nu a răspuns apelurilor telefonice ale reporterilor BZI.

În comuna ieșeană Șipote, vedeta serviciilor de cadastru din județ, Rareș Hugianu, deține monopol. Primarul comunei, Constantin Puiu, este foarte mulțumit de colaborarea pe care o are cu firma Beta R.G. Trust S.R.L, acceptându-i acesteia ofertele imediat de la depunerea lor pe platforma SEAP.

În același timp, anul acesta, din bugetul local al comunei Șipote au zburat peste 80.000 de lei, fără TVA, pentru serviciile de formare profesională a funcționarilor publici.

Comentarii
  • Se strânge lațul, Constantine!!!!

  • CIOPATE e omul de legatura la SIPOTE, el e prieten cu primarul , toate proiectele sunt facute de Ciopate, si implicit masuratorile topo cine sa le faca, cel care are birou topo in casa si firma lui ciopate adica HUGIANU.

  • Un cetățean european

    Asta înseamnă să fim conduși de incompetenți, de un primar care a fost, este și va rămâne un săpător de șanțuri la RAJAC. Ce pretenții sa ai. Fără școală, un cetățean european de la țară. Cu ocazia asta țin sa felicit locuitori acestei mirifice localități că au dat votul unei persoane de cea mai joasă speță.

  • De ce nu postati toate comentariile?

  • Omul isi face treaba, are toate competentele, examenele luate, este serios. Ce aveti cu el? Sunteti frustrati? Bine ca scrieti de bine de toti incompetentii si pe oamenii care chiar sunt profesionisti ii puneti la zid. Rusine!

  • @Mihai .. nu a zis nimeni ca nu isi face treaba. Treava si-o fac multi ca el. Problema este alta dar se pare ca te faci ca ploua …

  • Comentator de serviciu

    DL.primar nu ne spune si cine i l-a recomandat pe acest Rares Hugianu !? Cum se face cã prin aproape toate comunele din judet câstigã Rares Hugianu . Nu mai sunt si alte firme care executã astfel de lucrãri ??? Sau tineri mult mai capabili , dar care nu pot avea acces la astfel de lucrãri ? SUNT , dar nu încap de acest Rares. Oare tatl domn primar de Stolniceni si mama mare sefã la ANAF Pascani nu au nici un cuvând de spus? Dar muritorii de rând rãmân doar cu ce comenteazã si ei îsi maresc pe zi ce trece conturile. Vorba aceea : câinii latrã , caravana trece.’
    ‘ Mult succes” fam.Hugianu , eventual pe la DNA.

  • Batista pe țambal! Cât l-a costat pe Costacheeeee?????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`