Titlurile zilei

Fiul unui controversat afacerist din Iași, implicat într-un dosar de trafic de droguri. Rețeaua în care erau implicați cetățeni străini vindea stupefiante și elevilor de liceu – FOTO

Publicat: 14 dec. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Fiul unui cunoscut afacerist ieșean din domeniul imobiliarelor este implicat într-un dosar de trafic de droguri. Alexandru Ionuț Mărunțelu, fiul șacalului imobiliar Marian Mărunțelu, apare în dosarul în care sunt implicate numeroase persoanaje pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată și introducere în țară de droguri de risc. Se pare că rețeaua acționa mai ales în zona CUG-Frumoasa din municipiul Iași. Mare parte dintre clienți erau chiar elevi de liceu, printre care și colegi de clasă ai principalului condamnat în acest dosar

Așchia nu sare departe de trunchi, spune un proverb vechi românesc care se aplică numai bine în această situație. Fiul controversatului om de afaceri Marian Mărunțelu figurează într-un dosar de trafic de droguri în care sunt implicați numeroși indivizi din Iași. Este vorba despre Alexandru Ionuț Mărunțelu, odrasla afaceristului imobiliar care figurează în dosarul instrumentat de DIICOT – Serviciul Teritorial Iași. Principalul inculpat în acest dosar de trafic de droguri de mare risc este Eugen George Bugaencu, care la vremea săvârșirii faptelor era proaspăt absolvent de liceu.

Cetățeni străini implicați în dosarul de trafic de droguri

Dosarul a fost instrumentat de DIICOT în perioada anului 2016, iar acuzațiile aduse sunt de „trafic de droguri de risc în formă continuată și introducere în țară, fără drept, de droguri de risc în formă continuată. La scurt timp după ce Eugen George Bugaencu a ajuns în spatele gratiilor, acesta a făcut demersurile pentru înlocuirea arestării preventive cu arestul la domiciliu. Drept urmare, magistrații i-au interzis acestuia să se întâlnească cu mai mulți martori și inculpați din acest dosar.

„Să nu comunice, direct sau indirect, prin niciun mijloc de comunicare (telefon fix sau mobil, internet sau orice alt mijloc de comunicare sau prin intermediul altor persoane) cu martorii: Nastasa Radu-Gabriel, Rusu Cătălin-Maricel, Stoica Mihai zis „Faliment”, Al Borgi Al Ghassani Amine, Tamari Ahmad-Codrin, Mărunțelu Alexandru-Ionuț…”, se arată în sentința magistraților de la Tribunalul Iași.

Tot în cadrul acestui caz de trafic de droguri, Eugen George Bugaencu a făcut o solicitare mai puțin obișnuită. Acesta a solicitat judecătorilor să îi permită părăsirea domiciliului pentru a se prezenta la examentul de Bacalaureat.

„Permite inculpatului Bugaencu Eugen George să părăsească imobilul în care execută măsura preventivă, pentru a se deplasa la Liceului Tehnologic «Petru Poni» Iași, bulevardul Socola, nr. 110, în vederea susținerii examenului de Bacalaureat”, se arată în decizia judecătorilor ieșeni.

Scandaluri numeroase cu drogați în zona Manta Roșie

Alexandru Ionț Mărunțelu este născut în 1981 și se ocupă de afacerile derulate de tatăl său. Marian Mărunțelu deține mai multe terenuri și clădiri în zona Bucium – Ciurea de la marginea orașului.
Conform informațiilor, mulți dealeri de droguri își petrec timpul în apropierea unui magazin comercial din bulevardul Poitiers, zona Manta Roșie. Acolo au avut loc mai multe scandaluri pe fondul consumului de droguri. Reamintim o tentativă de suicid a unui tânăr, consumator de droguri, care și-a înfipt un cuțit în zona ficatului în ajunul anului 2018 după ce a intrat într-un bloc de pe bulevardul Poitiers.

„În zona Manta Roșie sunt foarte mulți consumatori de droguri, majoritatea consumă droguri etnobotanice. Vânzarea se face mai ales în apropierea unui chioșc roșu, iar tot acolo se și consumă. Această situație durează de mai mulți ani și sunt mulți tineri care s-au nenorocit din această cauză”, au precizat surse care au dorit să rămână sub protecția anonimatului.

Afaceristul Marian Mărunțelu, sub control judiciar

Controversatul om de afaceri Marian Mărunțelu a devenit cunoscut după ce și-a pus pe cap locuitorii din zona Hlincea, care l-au acuzat că a ocupat abuziv mai multe suprafețe de teren și un iaz din zonă. Pe lângă numeroasele hibe din domeniul afacerilor imobiliare, Mărunțelu se află acum sub control judiciar pe motiv că a fost prins la volan în rânduri repetate, deși avea permisul suspendat. Afaceristul Marian Mărunțelu a petrecut noaptea de 4 spre 5 decembrie în arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași după ce pe numele său a fost deschis cel de-al cincilea dosar penal. Bărbatul avea dreptul de a conduce suspendat, însă nu a ținut cont de asta și a condus.

„În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 decembrie, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Iași. Bărbatul a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Cercetările continuă”, au precizat reprezentanții IPJ Iași.

Alexandru Ionuț Mărunțelu nu a putut fi contactat până la închiderea ediției pentru a oferi un punct de vedere la această situație. Omul de afaceri Marian Mărunțelu a refuzat să dea detalii, fiind deranjat de întrebările reporterilor BZI.

„Nu am ce să vă spun”, a spus Marian Mărunțelu

Adauga un comentariu