Prima pagină » Titlurile zilei » Fiul unei paciente de 75 de ani aduce acuzații grave unui medic de la UPU „Spiridon” Iași! Doctorița ar fi apostrofat-o până a început să plângă: „Cum să țipi la o bătrână care a stat nemâncată și fără apă ore întregi?” – EXCLUSIV/FOTO, UPDATE

Fiul unei paciente de 75 de ani aduce acuzații grave unui medic de la UPU „Spiridon” Iași! Doctorița ar fi apostrofat-o până a început să plângă: „Cum să țipi la o bătrână care a stat nemâncată și fără apă ore întregi?” – EXCLUSIV/FOTO, UPDATE

19 iun. 2024, 02:00, 46 ,
Codruța ȘOROAGĂ în Titlurile zilei

C.R., fiul unei paciente care a ajuns duminică, 16 iunie 2024, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, îi aduce grave acuzații medicului Viorica Popa

A.R., o femeie în vârstă de 75 de ani, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași duminică, 16 iunie 2024. Aceasta se îndrepta către biserică atunci când i s-a făcut rău și a căzut din picioare. Îngrijorat de starea mamei sale și supărat că nu a fost anunțat că aceasta a ajuns la spital, C.R. a sunat la unitatea medicală, unde a discutat cu dr. Viorica Popa. După ce i-a reproșat medicului nemulțumirile sale, dr. Viorica Popa a certat-o pe bătrână, acuzând-o că și-a pus fiul să sune și să facă scandal.

UPDATE: Dr. Viorica Popa a transmis un punct de vedere referitor la articolul „Fiul unei paciente de 75 de ani aduce acuzații grave unui medic de la UPU «Spiridon» Iași! Doctorița ar fi apostrofat-o până a început să plângă: «Cum să țipi la o bătrână care a stat nemâncată și fără apă ore întregi»?”. Menționăm că reporterii BZI au asistat la discuția dintre medic și aparținătorul pacientei, discuția fiind reprodusă întocmai.

„Eu am preluat pacienta la orele 19.00 când am început tura de noapte la pacienta fiind sosită în UPU la orele 10.Colega mi a transmis că nici un aparţinător nu s-a interesat de această pacientă. În jurul orelor 19.30 am fost apelați de fiul pacientei care era foarte revoltat că nu l-a sunat nimeni de la spital să-i vorbească despre mama lui. A fost un limbaj suburban. (Asteptați să fiți pupați în c… ca să dați relații sau în cazul în care ar fi decedat poate l-am fi găsit). Vorbea fără întreruperi nepermițându-mi să-i explic că eu am preluat pacienta de jumătate de oră și că va efectua reevaluare cardiologică și apoi control neurologic.
M-am întors la pacientă pe care am găsit-o vorbind la telefon cu nora sa pe care am întrebat-o dacă şi-a informat fiul, iar ea mi-a răspuns că nu a vorbit cu fiul dar a informat-o pe noră despre starea ei.
Precizez că la sosirea în UPU a fiului a doua zi însoțit de reprezentant al presei aceasta a susținut că eu am avut un schimb de replici ,,tăioase ” cu reclamantul. Singurul răspuns pe care l-am dat a fost ,,să aștepte venirea Doamnei Profesor”, a transmis dr. Viorica Popa.

Fiul unei paciente ajunse la UPU „Sf. Spiridon”, nemulțumit de atitudinea medicilor

Din punct de vedere medical, C.R. nu are nimic să le reproșeze medicilor de la UPU de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, însă bărbatul este extrem de nemulțumit de atitudinea de care a dat dovadă dr. Viorica Popa. Acesta susține că medicul i-a închis telefonul în nas atunci când a sunat să se intereseze de starea mamei sale. Imediat după ce a încheiat apelul, dr. Viorica Popa a mers în salonul pacientei pe care certat-o.

„Mama a plecat la slujbă duminică, i s-a făcut rău, a căzut din picioare. Au luat-o cu ambulanța și au adus-o la Urgențe la «Spiridon». Noi, familia, nu am știut nimic până seara, pe la ora 19.00, când mama a sunat-o pe soția mea și i-a povestit că a ajuns la spital. A fost ținută cu o perfuzie, fără să primească apă și mâncare. Eu am sunat la spital și am vorbit cu medicul, iar apoi a început să țipe la mama și să o certe că de ce m-a pus să sune. Auzeam în telefon cum îi spunea:

«Ți-ai pus băiatul să sune, să țipe, să ne jignească». Asta m-a deranjat cel mai mult, cum să țipi la o bătrână care a stat nemâncată și fără apă ore întregi? După episodul ăsta, mama m-a sunat plângând și mi-a zis: «De ce ai sunat, că uite, a venit doamna doctor la mine în salon, a urlat la mine și au auzit toți pacienții». Luni, a fost transferată la Neurochirurgie. Știam că primul lucru pe care îl faci este să anunți familia, dacă pacientul are nevoie de o intervenție chirurgicală, ce chirurg se apucă să opereze un bătrân fără să aibă acordul familie. Ei așteptau, Doamne ferește, ca mama să ajungă la morgă și apoi mă anunțau.

Dacă mă sunau, veneam aici, îi aduceam ceva de mâncare, medicamente, apă, o ștergeam și la fund, că e mama. Le ușuram munca, dacă tot au salarii de 200-300 de milioane. Când am vorbit cu doctorița Popa, nu am înjurat, nu am jignit. S-au învățat numai cu cadouri, să le dea cineva «Sărut mâna», se consideră zei. Nu e adevărat, sunt doar niște funcționari publici și trebuie să-și facă treaba. Am sunat să vorbesc cu un medic, dar după ton și după ce mi-a spus, nu părea așa. Dacă tu abia intri în tură și deja ești nervoasă, ceva nu e în regulă”, a declarat C.R., fiul pacientei.

Bărbatul își dorește ca niciun bătrân să nu mai treacă prin așa ceva

C.R. și medicul Viorica Popa s-au întâlnit, ieri, 18 iunie 2024, și au discutat despre situația întâmplată în seara de duminică. Între cei doi a avut loc un schimb de replici tăioase.

„C.R.: Trebuia să mă sunați și să mă anunțați că mama a ajuns la spital, când aveți de gând să mă anunțați, când ajungea la morga?

Dr. Viorica Popa: A ajuns la morgă? Pacienta vorbea la telefon cu soția dumneavoastră. Dumneavoastră ați sunat și ați început să țipați”.

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași, a explicat că A.R. era conștientă și chiar comunica la telefon cu nora sa, iar în astfel de cazuri nu există obligația de a fi anunțată familia.

„Medicii nu au folosit un ton nepotrivit cu pacienta. Pacienta a fost foarte mulțumită. S-au făcut investigații complete și complexe, inclusiv angio CT. Pacienta vorbea la telefon cu nora și era orientată și conștientă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, coordonator UPU-SMURD Iași.

Pacienta este internată la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași. Fiul femeii în vârstă de 75 de ani, care aduce acuzații grave unui medic de la UPU „Spiridon” Iași, crede că este inadmisibil ca un cadru medical să se comporte așa cum a făcut dr. Viorica Popa.

Comentarii
  • Alt mârlănoi care se crede zeu, care consideră că din veniturile lui îi plătește pe funcționării publice trebuie sa stea in genunchi in fata lui. Probabil că are venituri în media salariului minim pe economie, după pretenții și ofuscare… Ii e rușine să spună „sărut mâna” unei doamne, din cate afirma el. Bravo, educat și civilizat! Mă sa vorbea cu soția lui și el, in paralel, se certa la telefon cu doctorita. Sunt curios daca, după ce a aflat unde ii e mama,s a dus sa i duca mâncare și apă și să o șteargă la fund, așa cum afirma ipotetic. Probabil că a stat liniștit acasă, doar era duminică. Abia luni,când a căutat o, a aflat că e transferată la alt spital…

    • Bai boule da sant functionari publici platit de noi.

      • Oribil. Experienta mea cu medicii de la UPU au fost incalificabile. Am dat peste doctori care se cred Dumnezei și își bat joc de pacienți. 10 ianuarie 2021. Mama era în criza cardiaca. A fost adusa la upu cu salvarea la ora 3,30 noaptea. Pana la ora 6,30 dimineața, nimeni nu a venit sa ne întrebe motivul pentru care salvarea a adus -o. La ora 6,30, când am văzut ca mama mea si- a lăsat capul pe spate, fata ii era vinetie, iar bărbia ii tremura, am început disperata sa chem un medic. Raspunsul lor a fost ca eu nu sunt medic și ca „bunica”, mama mea, avea doar o gastrita și ca este de fapt nebuna. Le am explicat apoi ca tatăl meu și soțul ei a fost medic, și ca le rog sa fie respectuoasa. Batjocura a devenit și mai puternica. Doctorita cu parul grena cu o șuviță mov ( nu I mai stiu numele) a luat o de lângă mine, au dus o după draperii unde erau câțiva studenți și spunea râzând, auziți, soțul bunicii a fost medic și cică ii este rau. Dar nu are decât o gastrita. Au investigat o, i-au pus o perfuzie și apoi, la orab10,30 mi au dat o acasă. Pana sa ies cu ea de la upu, mama mi a spus ca ii este mai rău decât a venit și ca a început sa o doară și în spate, între omoplați. Atunci I am rugat pe cei de la ghișeu sa mi dea o salvare sa o duc la cardiologie la institutul dr. Gerogescu. Aceeași dr cu șuviță mov a ridicat tonul la mine afirmând ca pe „bunica” nu o va primi nimeni la nici o secție de cardiologie. Am luat taxiul, am dus o la dna dr Boureanu – mama mea, era în criza cardiaca, inima ii funcționa doar 25%. Au internat o de urgenta și I au pus stimulator cardiac. Asa ca, eu sunt în masura sa va spun ca , din păcate, unii medici se cred Dumnezeu tocmai pentru ca sunt mediocrii și frustrați de viata lor de rahat. O viata buba va doresc. Dacă am făcut dezacorduri, îmi cer iertare, însă nu doresc nimanui sa treacă prin umilința prin care a trecut mama mea, și eu pe lângă ea.

      • Bravo sa susținem oamenii,sa nu încurajăm „gradele”- indiferent ca e cineva medic,avocat ori inginer înainte de toate trebuie sa fie OM!De asta ești numit într-o funcție sa îți faci meseria! Din păcate multi medici( nu vreau sa generalizez sunt si medici profesionisti) vorbesc urat,țipă la pacienți dar unii ca acest medic merita o lecție sa fie făcut cunoscut comportamentul anti hipocrate poate,pe viitor nu vor mai face și alții la fel

  • Ce alcoolemie aveai boss cand ai sunat la spital? Si punand situatia pur ipotetica cu mama in stare f grava, sa zicem coma, de unde avea medicul sa-ti stie nr de telefon?

  • Pai daca mamuca a plecat dimineata la biserica si tu ai sunat la ora 19.00 sa te interesezi de ea…!? Ce spune asta despre tine!?

  • Un bou semianalfabet, care habar nu are ce înseamnă să fii medic, mai ales în UPU!! Foarte bine că au salarii de 200-300 de milioane!! Tu de ce n-ai, boulache?! Pentru că ești prost și nu ai fost în stare să faci Medicina!!

    • Nu stim cum este sa fii medic, dar stim foarte bine cum se ajunge medic : examene cu teste grila, cu subiecte anuntate, fara prezenta la cursuri. Plus omniprezenta spaga sfanta pila. Nu intamplator copiii care au ceva in cap aleg sa faca medicina la Cluj, la Targu Mures, sau la Bucuresti.

    • Așa fac doctorițele isterice țipă la bolnavi. Se cred Dumnezeu.

      • Doamna ,de ce nu faci facultatea de medicină, să judeci după…..Și nu se cred 😔 Dumnezeu,doar cu ajutorul lui Dumnezeu încearcă,fac tot posibilul să salveze viețile oamenilor.

        • Vedeti-va de treaba și lăsați gargara de doi lei. Medicii si asistentele medicale de urgenta de la UPU, în mare parte, nu toți, sunt niște lepre. Mulți dintre noi am trecut prin experiente umilitoare. Nu aveți constiinta și va doare în pix de viata oamenilor. Aveți salarii mari, dar inima și minte putina. Cu sinceritate va spun, școală medicala din Iași este extrem de slaba. Explicabil, sistemul mafiot nu are nevoie de specialiști ci doar de tarfe! Asa ca, nu mai vorbiți aiurea. Oricum realitatea ca depășește mult dorința de a arata o fata umana și profesionista a unui sistem medical ieșean profund corupt și mediocru. Îmi faceți greata!

  • Gata, v-ați activat, repede pumnul în gură. Din păcate, lipsa de respect față de pacienți este omniprezentă în spitalele ieșene, cadrele medicale se comportă la serviciu de parcă ar lucra în sectorul zootehnic,cu toate că și animalele simt nervozitatea. Nu știu care sunt protocoalele UPU, dar ce știu sigur este apelativul de „bunicule/tataie” și „bunica/mamaie” adresat de infirmiere și brancardieri pacienților, precum și dezorganizarea din sectorul primiri urgențe. Stai cu zecile de ore pe un scaun,nimeni nu te intreabă cum te mai simți, au murit oameni și cadrele medicale n-au avut habar.Este târziu să vă mai învețe omenia cineva și probabil că nici să vă faceți meseria in mod conștient și nu în virtutea inerției, nu are cine să vă mai responsabilizeze.

    • Adevarat! Cer respect dar ei nu ofera! Rusine!!!!!!

      • Doamna ,cât timp doamna Dr.s-a ocupat ,așa cum a știut mai bine de mama dumnealui și era cooperantă,putea personal să își anunțe băiatul său băiatul să își sune mama nu la ora 19 , toată ziua a uitat că are mamă?

        • Poate omul are un serviciu solicitant care îl tine captiv pana la ora 19. Când știi ca pe mama ai lăsat- o sanatoasa acasă, nu dai mereu telefoane ca s-o verifici. Regretabil ca acea gasca de medici grobieni și mediocri, I se permite sa practice medicina. Pe ăștia nu – I verifica niște comisii, fie și psihiatrice? Sistemul medical iesean este plin de pile și relații nu de profesionalism, constiinta și respect fata de viata. Generația veche, bine ptegatita si cu simt devraspundere s-a terminat,si a venit generația testelor tip grila și a aparatelor sofisticate pe care nici măcar nu știu sa le folosească din preacurvie mintala. Hai pa, saracuta acțiunea ta de a lua apărarea cadrelor medicale de azi. Te cred, nu ai nici tu argumente .

  • Nicaieri nu gasesti o mai mare nepasare fata de viata omului decat in spitale. Pentru doctori, viata omului face cat patrunjelul.

  • C.R, ți-e rușine că te-a făcut doctorița de râs și că au aflat toți pacienții ce dobitoc de fiu are mama ta. Cum să suni să faci scandal la spital când oamenii aceia îți îngrijeau mama? Păi dacă medicul ar sta să răspundă la telefoanele tuturor rudelor n-ar mai avea timp să-și facă meseria.

    • tu esti in upu?inchide gura…am fost in upu spiridon,doamna Cimpoesu,Dumnezeu sa ii dea sanatate,superdoamna…apoi,am stat in upu cu un picior infectat de un cui ruginit in talpa 6 ore,m_au pus sa completez vreo 3 fise,apoi am plecat,dupa ce m-am certat groaznic cu toti cei de acolo..am intrat cu tupeu in zona lor,erau la cafea cu totii,au ridicat privirile mirate….si am plecat…aveam niste antibiotic acasa….puteam sa mor,multumesc Domnului ca traiesc…concluzia…nu luati antibiotice fara prescrierea medicului…cand nu ajungeti la medic,luati ce antibiotice aveti la indemana,sa nu muriti….

    • Corect domnule , să îți de-a Dumnezeu sănătate și bucurii ,alături de cei dragi,judeci, corect și cinstit pt că,acești oameni ,care tremură să își facă meseria cât pot ei de bine , sunt judecați și umiliți😔

  • Perfuzia era pentru hidratare printre altele. Ce sa mai zici,tot prostul se crede doctor.

  • Morala : sa avem grija de sanatatea noastra, ca daca ajungem pe mana doctorilor murim cu zile.

  • „Eroii in halate albe” nu se dezmint nici acum, dupa ce a trecut plandemia si primeau bani grei pentru fiecare mort.
    aceeasi lipsa de empatie fata de oameni si mai ales, fata de batrani.

  • Am copilul medic,e adevărat în alt oraș,am ajuns de câteva ori în UPU,am stat cuminte pe sala și am văzut ce cazuri vin,am stat între 3 si 5 ore va intreb daca v ati duce zilnic,la serviciu,cu zeci de cazuri,cum ați fi?Nu uitați că și ei sunt oameni,cu probleme la fel că noi.In ceea ce privește bătrâna,să știți că nimeni care sta in UPU,nu servește masa,sa nu uitam de ce ajungem acolo.

  • Am copilul medic,e adevărat în alt oraș,am ajuns de câteva ori în UPU,am stat cuminte pe sala și am văzut ce cazuri vin,am stat între 3 si 5 ore va intreb daca v ati duce zilnic,la serviciu,cu zeci de cazuri,cum ați fi?Nu uitați că și ei sunt oameni,cu probleme la fel că noi.In ceea ce privește bătrâna,să știți că nimeni care sta in UPU,nu servește masa,sa nu uitam de ce ajungem acolo.

    • Corect doamnă….corect .Dar,vedeți ,atunci când ajungem in UPU așteptăm să fim salvați ,îngrijiți , după,când suntem bine ,uităm de efortul cadrelor medicale ,de a ne face bine și le umilim cu cuvinte urâte ,de parcă ne sunt datori cu ceva .Și ,salariile care tot spun n persoane,vorbesc de niste sume care nu le iei nici net ,iar brut din fluturas ramai cu puțin peste jumătate ,pt că ți se ia pt sănătate ,colegiul medicilor ,sindicat și pt cartea de muncă.Nu ,mai spun , că îți cumperi personal papuci albi ,costum de interior ,halat etc ,stetoscop ,etc din banii personali 😔

  • Dar ce v-ati activat …….ce ofuscati sunt unii din comentatori…=))))))))))))))

  • Ar fi bine sa mai angajam medici asiatici. Astia chiar stiu carte, nu sunt lacomi, si sunt politicosi. Ai nostri sunt si lacomi si badarani.

  • Incitați, incitați! După 5-6 ani o să ajungeți să vă tratați în Bulgaria și Ungaria. Nu toți însă, cei care vor avea ceva pus deoparte.

    • Ne vot trata, cine va avea nevoie, tot aici, dar cu medici asiatici. Vietnamezi, sau coreeni. Sunt foarte bine pregatiti si foarte politicosi.

  • Anti-marlani

    Dna Dr. Popa este o profesionista, nu mai vorbi prostii. O fi fost vreo situatie aiurea, dar daca tu esti bou, nu tre sa arunci cu noroi ca nu stii tu sa fii civilizat, tarane.

  • Și din comentariile la acest articol îți dai seama câtă avresivitate există în sistemul medical: toți cei care nu sunt de acord cu fiul pacientei îl fac in tot felul și-l desființează ca persoană. Din păcate, ierarhia in sistemul medical se bazează pe dispreț iar ultima verigă din lanțul trofic este pacientul. Un program de management al furiei este imperios necesar in policlinici, spitale, secții UPU, tot ce aparține de stat, măcar instituțional să se intervină. Dacă spitalele sunt obligate să informeze familia în termen de 2 ore de la internare, secțiile UPU nu au aceeași obligație? Sunt asistenți sociali in UPU Iași, așa cum prevede legea?

  • Bătrâna era lucidă, avea telefon la ea și vorbea cu nora. Ce să facă medicul, să-i anunțe toate neamurile că ele nu se pot anunța între ele?

  • Medicii trebuie obligati sa aleaga : ori la stat, ori la privat. Si sa respecte programul de lucru.

  • service auto

    In service vine lume de tot felul. Cu unii te intelegi, pe altii iti vine sa-i altoiesti cu levierul. Dintre toti, cei mai neplacuti sunt doctorii. Aroganti, te iau in ras, vin cu fantezii auto desi habar nu au. Nu-i contrazic, dar le iau bani indoit. Da-i incolo de nesimtiti ca au de unde.

  • Consider ca un medic nu pentru salar mare ci pentru a ajuta a vrut sa devina medic ,acum slava domnului ca sunt bine platiti, problema este ca vorbesc urat cu pacientii. A invatat mult este adevarat dar au uitat de empatia dintre pacient si el,Cine nu a stat in spital sa se abtina de la comentarii.

  • Doamnă (domnișoară) Codruța Șoroagă, ați publicat numele medicului, dar nu dezvăluiți și numele persoanei implicată în scandal? Cine se ascunde în spatele inițialelor CR? Există cu adevărat această persoană?

  • Condițiile sunt cum sunt, măcar Codul Etic să se respecte !
    Managerul să le facă educație, și dacă nu o respectă, să plătească amendă!

  • 💋 Octavian Goga ( scriu din spital )

    Eram de față când s-a întâmplat această întàmplare intâmplătoare, efectiv nu mi-a venit să cred ce auzeam ochilor. Eu eram pus pe aparatul de heliu-2-oxigen, eram intubat mecanic și legat de pat dar auzeam tot ce se petrecea prin saloane🙃

    Ce nu se spune e că această bătrânică are nevoie de consiliere psihologică după acest episod violent din partea medicilor ..și nu e prima dată când ei se țipă lă femeile de vârsta a treia
    ( +47 ani ). Trebuie luate urgent măsuri coercitive și trimis medicul să profeseze in comuna Grajduri. Punem pariu că o să invețe bunele maniere in 24h de la „frații noșhtrii care este ” ?!? 😋 Duamne ajută, bani de-o sută!🤭

  • Oriice ghertoi ce are net crede acum ca stie medicina… pai omule, dace avea perfuzie la ce sa ii dai mancare si apa? cap de necalificat. Nu mai calcati in spitale daca tot sunteti asa buni. Tratati-va voi acasa…. Cimpanzei

  • Medicul să se poarte civilizat.Da, tu nu ai aceeaşi obligaţie faţă de medic?

  • Cred că nu vrea nimeni să suporte zilnic cantităţile enorme de mârlănie pe care le suportă un medic.Şi ne mai ne mirăm că îşi mai ies din fire câteodată.Oamenii ăştia care suportă zilnic un stres enorm trebuie înţeleşi.

    • In marea majoritate a cazurilor, doctorii sunt cei care provoaca reactii dure din partea apartinatorilor. Se comporta ca si cum apartinatorii ar fi niste prosti catre trebuie luati la mishto si mustruluiti.

  • ADEVARUL PUR

    Mulți dintre cei care comentează aici habar nu au pe ce planetă se află. Numai în ROMÂNIA se întâmplă așa ceva. În nicio altă țară civilizată din Europa nu există un medic sau o asistentă care să țipe la pacient fără repercusiuni grave, indiferent de stres, oboseală și alte cauze. Nici pacientul nu trebuie să țipe la medic sau asistentă.

    PROBLEMA DIN ROMÂNIA: Adesea, în 90% din situații, medicii și asistentele țipă la pacienți.

  • In unitatile de urgente este un flux f mare de pacienti, majoritatea ajung acolo neglijati de sistemul de sanatate primara( medic de familie, ambulatoare)…oamenii sunt bolnavi intradevar si trebuie intelesi atat ei cat si apartinatorii dar pe de alta parte trebuie intelesu si cei din corpul medical care sunt suprasolicitati…ca sa nu mai vorbim de subdimensionarea acestor unitati de urgenta cu paturi, aparatura, personal. Sanatate doamnei, multa randare si succes dnei doctor.

  • ⁉️ Salarii muuuult prea mari in spitale...

    Salariile in 2024
    Contabil cu licență + master:
    Salar pe lună 2500 lei net + bonuri de 5 lei/ zi

    Medic cu licență și rezidențiat( facultate ușoară cu examene grilă gen x și zero, poți să nu mergi la cursuri,etc.):
    Salar lună 35.000 lei net + meniu gratis la spital, noaptea nani-nani, + o mulțime de beneficii…

  • Tatal meu a stat la UPU 16 ore, la varsta de 85 ani. L-au plimbat de colo colo dar nu i-au dat un strop de apa sau mancare. Noroc ca m-au lasat si pe mine sa stau cu el si i-am dat niste biscuiti, un mar si apa, pe care le-am luat in graba de pe masa cand a venit sa-l ia Salvarea.
    Nu vreau sa denigrez personalul medical, acele exceptii salvatoare de vieti, dedicati si empatici. Dar aceste cazuri sunt din ce in ce mai rare.
    Pana la urma, tatal meu a fost omorat la sectia paliative IRO, unde a fost transferat de la Sf. Spiridon, dupa ce medicul sau cardiolog a complotat cu o doctorita de la IRO sa il transfere acolo sub pretextul ca acolo i se vor face investigatii mai complexe. Au vrut de fapt sa elibereze un pat la Sf. la sectia cardio unde se afla internat de peste 1 saptamana.
    In realitate, tatal meu a murit cu zile. Nu avea cancer terminal insa in ziua in care l-au transferat la IRO, doctorita de acolo care il cunostea pe tatal meu, fiind in evidenta acesteia, ne-a spus clar ca el va muri in acea zi. Ca ce pretentii avem, ca tata are o varsta inaintata si ca si-a trait viata! Nu i-au facut nicio investigatie, l-au lasat dezbracat, doar in chiloti, nu i-au dat mancare si nu i-au dat nici un fel de tratament. Am fost eu cu familia si am facut galagie sa-i dea mancare si tratament, ca pana la urma sa i se dea putina supa chioara.
    Tot atunci ne-au dat ceasul si portofelul, sub pretext ca sa nu se fure. Ei de fapt stiau ca il vor omori si se pregateau sa scape de efectele sale personale care erau deja puse intr-o punga.
    Tata ne-a spus ca i-au facut niste injectii in urma carora a inceput sa se simta din ce in ce mai rau.
    L-au lasat sa moara singur in salon, fara lumanare, iar gatul si fata prezentau echimoze foarte pronuntate.
    Acea doctorita criminala pune capul pe perna linistita in fiecare seara. Cine stie cati pacienti a omorat ea sub pretextul ca face „curatenie” eliminand exemplarele umane considerate de ea slabe, poveri pentru societate.
    Pana la urma, cred in justitia divina care va avea grija de ea. Pentru ca in justitia umana nu ne-am pus nici un strop de speranta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *