Prima pagină » International » Fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, este anchetat de autorităţile din SUA pentru evaziune fiscală
Fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, este anchetat de autorităţile din SUA pentru evaziune fiscală

Fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, este anchetat de autorităţile din SUA pentru evaziune fiscală

10 dec. 2020, 11:51,
George Cristian în International

Hunter, fiul președintelui ales al SUA, Joe Biden, a declarat că afacerile sale fiscale sunt în curs de anchetă.

Ancheta este condusă de procurorii federali din Delaware. Presa SUA citează surse care spun că se referă la relații comerciale cu țări străine, inclusiv China. Hunter Biden a spus că este încrezător că i se va arăta că nu a făcut niciun rău. Echipa de tranziție Biden-Harris a declarat că președintele ales este „profund mândru de fiul său”.

Hunter Biden a oferit presei informaţia

Într-o declarație din partea echipei, Hunter a „luptat prin provocări dificile, inclusiv atacurile personale vicioase din ultimele luni, doar pentru a deveni mai puternic”. Bărbatul de 50 de ani a declarat că a aflat marți despre anchetă. El nu a dezvăluit alte detalii.

„Eu iau această problemă foarte în serios, dar sunt încrezător că o revizuire profesională și obiectivă a acestor aspecte va demonstra că mi-am gestionat afacerile în mod legal și adecvat, inclusiv cu beneficiul consilierilor fiscali profesioniști”, a spus el. Rapoartele spun că ancheta a început în 2018, înainte ca Joe Biden să-și anunțe oferta pentru președinție.

Hunter Biden a fost o ţintă a criticilor republicane

Hunter Biden a fost o țintă frecventă a criticilor republicane în timpul campaniei electorale din 2020, concentrându-se asupra afacerilor sale din Ucraina și China dar și România, când Joe Biden era vicepreședinte în administrația Barack Obama.

În decembrie anul trecut, președintele Donald Trump a fost pus sub acuzare de Camera Reprezentanților condusă de democrați sub acuzația de abuz de putere și obstrucționare a Congresului, rezultând din încercările sale de a presiona Ucraina să investigheze Bidenii. Însă Trump a fost eliberat de Senatul republican în februarie. Noua anchetă a afacerilor fiscale a lui Hunter Biden vine în timp ce tatăl său își asamblează cabinetul. Dacă cazul este încă în curs când domnul Biden va jura în funcție luna viitoare, alegerea să pentru procuror general ar putea supraveghea ancheta, notează AP.

Ce legături are Hunter Biden în România

Conform unor dezvăluiri făcute de presă de peste ocean, Hunter Biden a oferit o consiliere juridică unui român acuzat de fraude imobiliare. Totul s-a întâmplat în timp ce Joe Biden ducea o campanie împotriva corupţiei în SUA. În ultimul an al administrației Obama, un avocat american a călătorit în România pentru a se întâlni cu un om de afaceri acuzat că a orchestrat un acord terestru corupt.

Omul de afaceri era Gabriel „Puiu” Popoviciu, un magnat imobiliar din România. Avocatul adus să-l sfătuiască a fost Hunter Biden, fiul vicepreședintelui de atunci Joe Biden, potrivit a două persoane familiare cu acest subiect. Munca lui Hunter Biden pentru Popoviciu în 2016 nu a fost raportată la acea vreme, dar implicarea lui Joe Biden în România a fost intens promovată. Vicepreședintele a fost printre vocile principale care au încurajat guvernul să combată corupția.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *