Prima pagină » Cultural » Fiul lui Alexandru Arșinel a făcut primele declarații despre starea de sănătate a marelui actor

Fiul lui Alexandru Arșinel a făcut primele declarații despre starea de sănătate a marelui actor

21 iul. 2022, 08:54, 1 ,
în Cultural

Încă de la începutul anului, Alexandru Arșinel se confruntă cu o perioadă grea. Artistul are probleme grave de sănătate. În luna aprilie, Arșinel s-a retras din lumea actoriei. În prezent, se zvonește că Alexandru Arșinel ar fi fost mutat de acasă, într-un azil, din cauza stării de sănătate, tot mai precare.

Alexandru Arșinel este pe mâna medicilor

În această primăvară, maestrul s-a retras din lumina reflectoarelor, deoarece starea de sănătate nu îi mai permitea să își urmeze cariera. De atunci, nu au mai existat prea multe informații despre actorul Alexandru Arșinel.

În prezent, celebrul actor ar fi ajuns pe mâna medicilor. În ciuda eforturilor depuse de aceștia, starea vedetei se înrăutățește, de la o zi la alta. Marea stea a teatrului românesc este internat  într-un cămin privat din București. Alexandru Arșinel se află sub un tratament, din cauza căruia a slăbit foarte mult, ajungând la jumătatea kilogramelor lui.

Ce spune  Cristian, fiul lui Alexandru Arșinel

După ce starea actorului s-a depravat cu trecerea timpului, se pare că Arșinel are și probleme de natură psihologică. Unul dintre copiii artistului a făcut declarații cu privire la tatăl său, pentru a clarifica situația. Cristian Arșinel a confirmat faptul că actorul este într-un cămin specializat în probleme locomotorii.

Fiul vedetei a povestit că problemele au început din momentul în care tatălui său i-a fost greu să se deplaseze, din cauza călcâielor. Astfel, familia a decis să îl țină sub observația specialiștilor.

„L-am internat pe tata în urmă cu câteva zile la un cămin specializat pe probleme locomotorii, din apropierea Bucureștiului. Tata are niște escare la călcâie și nu se mai poate deplasa. Am decis că e mai bine așa pentru a începe procesul de vindecare și de a se recupera locomotor”, a declarat Cristian Arșinel.

De asemenea, fiul marelui actor a declarat că starea mentală a tatălui său este una stabilă. Cu toate acestea, Cristian spune că problemele de sănătate l-au făcut pe Alexandru Arșinel să își piardă simțul umorului. Deși actorul este conștient, va rămâne în centrul spitalicesc, până se va recupera în totalitate. Soția artistului nu îl însoțește în căminul specializat, deoarece este imobilizată. De ani buni, femeia era îngrijită de Arșinel. Așadar, ea îl va aștepta în locuința lor, până se va face bine.

„Mental, tata e bine, recunoaște lumea din jur și vorbește. Însă nu mai glumește ca pe vremuri. Nu știm cât va rămâne internat, cât va fi necesar pentru recuperarea sa. Mama a rămas acasă!”, a explicat Cristian Arșinel.

Cu ce probleme s-a confruntat Alexandru Arșinel

Nu este prima data când vedeta are probleme de sănătate. Anul trecut, Arșinel a avut probleme cu inima, suferind mai apoi două operații dificile. Deși a reușit să se pună pe picioare, medicii i-au montat un simulator cardiac. De asemenea, actorul a fost supus și unui transplant de rinichi, în anul 2013, la Institutul de Urologie și Transplant Renal din Cluj. La momentul respectiv, Alexandru Arșinel a declarat că rinichiul îi funcționa doar la 6% din capacitate, deoarece avea aproape 40 de colici renale.

Alexandru Arșinel, în vârsta de 83 de ani, este unul dintre cele mai puternice nume ale teatrului românesc. Este cunoscut în special pentru parteneriatul cu regretata Stela Popescu, cu care a jucat în multe filme, piese de teatru și chiar reclame.

Din anul 1967, a jucat diferite roluri la Teatrul de Revistă “Constantin Tănase”.

Comentarii
  • Escarele la calcaie sunt din spital. Cauza este musamaua imputita si infecta pe care spitalul o pune in partea de pat in care stau picioarele pacientului. Fiecare pacient o umple de noi si noi microbi rezistenti la antibiotice.
    Ce mare lucru ar fi daca spitalul ar arunca musamaua aia atunci cand omul iese din spital? Cat ar costa – 15, 20 de lei? Da’ asa-i doctorul. Lacom la bani. Are nevoie de nu stiu ce aparat de ultima generatie ca sa te poate taxa mai scump, dar cand vine vorba de igiena elementara de spital, gata, nu sunt bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *