Prima pagină » Cancan ultimă oră » Fiul cel mic al lui Christian Sabbagh, diagnosticat cu autism. Soția prezentatorului a transmis un mesaj dur pentru cei care îi „compătimesc” fiul 

Fiul cel mic al lui Christian Sabbagh, diagnosticat cu autism. Soția prezentatorului a transmis un mesaj dur pentru cei care îi „compătimesc” fiul 

12 dec. 2022, 20:42,
în Cancan ultimă oră

Christian Sabbagh a dezvăluit în emisiunea lui Denise Rifai că fiul său de patru ani are autism. Prezentatorul de știri a declarat că atunci când medicii le-au dat vestea, soția sa a intrat în depresie. După zile întrebi în care a primit mesaje din partea internauților, Iulia Sabbagh a decis să le răspundă fanilor.

Iulia Sabbagh și Christian Sabbagh au împreună o fetiță și un băiețel, Anais și Christian Jr. Cei doi s-au căsătorit în 2017, Iulia fiind cea de-a treia soție a prezentatorului de știri. Soția lui Sabbagh a mărturisit că nu vede autismul ca pe o reală problemă.

Soția lui Christian Sabbagh, replică pentru cei care îi „compătimesc” fiul

Christian Sabbagh a dezvăluit în urmă cu ceva timp că fiul său de patru ani are autism. Prezentatorul de știri este căsătorit cu Iulia, iar împreună au doi copii, pe Anais și Christian jr. După ce a primit mai multe mesaje de „compătimire’ din partea internuaților, soția lui Christian Sabbagh a postat un mesaj surprinzător pe rețelele de socializare.

„Pentru că după mediatizarea diagnosticului fiului meu am tot primit mesaje, unele de „compătimire”, să nu spun răutate, precizez următoarele:
-Autismul nu este o boală sau o epidemie. Este, de fapt foarte subdiagnosticat. De asemenea, nu este neapărat un lucru rău.
-Autistii duc lupte ca noi toți ceilalți, dar multe dintre ele provin de la oameni intoleranți sau locuri care nu sunt proiectate pentru ei.
-Majoritatea persoanelor cu autism nu vor un „leac’ pentru că le place ceea ce sunt, chiar dacă lumea este puțin mai greu de navigat. Persoanele cu autism sunt la fel de unice ca și neurotipii!”, a mărturisit Iulia Sabbagh pe rețelele de socializare.

Iulia Sabbagh: „Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus”

În continuare, Iulia a dat mai multe exemple de persoane de succes care suferă de autism.

„Autiștii sunt peste tot. … Multe personalități istorice celebre erau, probabil, autiste, cum ar fi Mozart, Einstein, președintele Lincoln și Emily Dickinson. Câteva exemple actuale sunt Sir Anthony Hopkins, Dan Akyroyd și Elon Musk. Persoanele cu autism fac lucruri grozave în fiecare zi! … Doar pentru că unii dintre ei nu vorbesc nu înseamnă că nu au lucruri de spus.

Există o concepție greșită că, pentru că cineva nu vorbește, nu este inteligent și nu este capabil să trăiască o viață împlinită. Oferă cuiva instrumentele potrivite și vei descoperi că au multe de spus și o perspectivă valoroasă asupra lumii”, a adăugat soţia lui Christian Sabbagh, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *