Prima pagină » Local » Fiu de preot, condamnat la Iași pentru trafic de droguri! Ce pedeapsă i-au aplicat magistrații ieșeni!

Fiu de preot, condamnat la Iași pentru trafic de droguri! Ce pedeapsă i-au aplicat magistrații ieșeni!

26 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Fiu de preot, condamnat la Iași pentru trafic de droguri! Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au pedepsit ieri pe Iulius Petre Zugravu la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare, pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată. În urmă cu mai bine de un an, anchetatorii ieșeni au efectuat percheziții în urma cărora mai mulți suspecți au fost reținuți. Printre aceștia se afla și fiul de preot, un tânăr de 35 de ani

Un fiu de preot a fost condamnat la Iași pentru trafic de droguri! Astfel, ieri, magistrații ieșeni l-au condamnat pe Iulius Petre Zugravu la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată.

În același dosar, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași au dispus condamnarea lui Gabriel Cosmin Machidon la 4 ani de închisoare, a lui Petru Bogdan Rusu la 3 ani și 4 luni de închisoare, a lui Dan Andrei Hanganu la 3 ani și 8 luni de închisoare, a lui Mihai Ceucă la 2 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, dar și a lui Valerică Mihai Bologa la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, judecătorii au menținut mai multe sechestre asupra unor sume de bani deținute de inculpați. Mai mult, diverse cantități de droguri au fost confiscate, printre care comprimate cu substanţă activă MDMA, cannabis și fragmente solide care conțin cocaină.

Fiu de preot, condamnat la Iași pentru trafic de droguri

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Amintim că Iulius Petre Zugravu, fiu de preot, condamnat la Iași pentru trafic de droguri, a fost săltat de „mascați” în urmă cu mai bine de un an. Procesul acestuia și a amicilor săi a început pe data de 23 noiembrie 2020. Asta, după ce suspecții au fost duși la audieri. Oamenii legii au adunat mai multe informații și, așa, au ajuns până la o plantație de cannabis aflată în comuna Deleni. După finalizarea perchezițiilor, mai multe persoane au fost duse la audieri.

Anchetatorii au descoperit adevărate sere ilegale.

„Pe data de 1 septembrie 2020, anchetatorii au efectuat 18 percheziții domiciliare în județul Iași, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc în vederea consumului propriu și efectuarea de operațiuni, fără a deține autorizație eliberată în condițiile legii, cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. În cauză, există suspiciunea rezonabilă că suspecții au înființat mai multe culturi de cannabis, pe care ulterior le-au îngrijit, în scopul obținerii unor importante cantități de cannabis destinate comercializării en-gros”, au transmis atunci oamenii legii.

Ce au spus anchetatorii ieșeni în urma perchezițiilor

La percheziții, anchetatorii au găsit mai multe tipuri de droguri, iar unele dintre acestea erau aduse din afara țării.

„Suspecții au achiziționat cantități importante de droguri de mare risc (MDMA – ecstasy, MDMA pulverulent), pe care, ulterior, le-au comercializat tinerilor în Municipiul Iași și orașul Hârlău. Cu ocazia efectuării perchezițiilor, au fost identificate două culturi de cannabis indoor și outdoor, precum și droguri de mare risc. La audieri au fost duse 10 persoane”, au adăugat oamenii legii.

Anchetatorii au zăbovit ore bune la Târgu-Frumos, pe proprietatea fiului preotului de acolo. Pe de altă parte, avocata Carmen Florentina Codreanu, care îl reprezintă pe Iulius Petre Zugravu, a susținut ieri că a contestat deja sentința.

„Noi am contestat-o. Am cerut achitarea, clientul meu este nevinovat. Nu există nicio probă, în afara unei declarații date de un co-inculpat din dosar”, a spus Carmen Florentina Codreanu.

Acum, rămâne de văzut dacă fiul de preot, condamnat la Iași pentru trafic de droguri, Iulius Petre Zugravu, va avea parte de o decizie favorabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *