Prima pagină » Magazin » Fisa medicala pentru permis auto. Documentele de care ai nevoie pentru a-ti fi eliberata pe loc
Fisa medicala pentru permis auto. Documentele de care ai nevoie pentru a-ti fi eliberata pe loc

Fisa medicala pentru permis auto. Documentele de care ai nevoie pentru a-ti fi eliberata pe loc

28 mart. 2023, 16:17,
în Magazin

Fisa medicala pentru permis auto este unul dintre documentele esentiale pentru obtinerea dreptului de a conduce. Aceasta nu este o simpla formalitate, ci are o importanta vitala pentru siguranta in trafic.

Fisa medicala permis auto se efectueaza in scopul depistarii afectiunilor care ar putea contraindica aptitudinea de a conduce autovehicule. Pentru intocmirea acesteia, vei fi nevoit sa realizezi sase controale medicale, ale caror rezultate vor fi inscrise in certificatul medical.

Analizele medicale efectuate pentru obtinerea carnetului de conducere sau pentru preschimbarea acestuia sunt valabile la nivel national, pentru toti solicitantii, atat pentru cei care au domiciliul in Bucuresti, cat si in perimetrul altor judete. In consecinta, daca ai drum prin Capitala si ai pauza de o ora, foloseste inteligent timpul liber si mergi la clinica Standard Med si obtine fisa medicala pentru permis auto.

Iata de ce acte ai nevoie pentru a obtine fisa medicala pentru permis auto in maximum 60 de minute:

  • Buletin / Carte de identitate;
  • Fisa de scolarizare – in cazul in care aceasta exista;
  • Adeverinta de la medicul de familie, in care sa fie mentionat daca figurezi cu boli cronice in evidenta medicului de familie;
  • Scrisoare de la medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea daca esti apt pentru a conduce (in cazul in care suferi de diabet tip I);
  • Ochelari de vedere (daca este cazul).

Certificatul medical trebuie depus in termen de sase luni, deoarece acesta este perioada de valabilitate a examinarilor medicale.

De ce este importanta efectuarea corecta a analizelor medicale pentru permis auto?

Evaluarea medicala este extrem de importanta, caci o sanatate precara poate avea efecte fatale asupra sigurantei tale la volan, dar si a celorlalti participanti la trafic. Spre exemplu, controlul cardiologic te poate ajuta sa depistezi anumite probleme ale inimii, astfel incat sa eviti un potential infarct miocardic la volan.

Un alt exemplu il reprezinta controlul oftalmologic, in urma caruia vei sti daca vazul tau este suficient de bun incat sa nu ai nevoie de corectie. Daca nu ai efectua aceasta investigatie, nu ai sti ca vazul tau nu se afla la un nivel optim, iar dizabilitatea poate favoriza aparitia accidentelor.

Fie ca le provoci, fie ca esti victima lor, accidentele sunt nedorite de orice persoana, fie ca se afla la volanul unei masini, fie ca este simplu pasager intr-o masina sau pieton. Acestea sunt doar cateva exemple minore care sa te ajute sa constientizezi importanta efectuarii corecte a analizelor inscrise pe fisa medicala permis auto.

Exista si situatii in care acest document nu este emis, precum:

  • abuz si dependenta de alcool;
  • epilepsie;
  • tulburari psihice majore;
  • retard mental;
  • alte afectiuni neurologice;
  • afectiuni neuropsihice grave;
  • boli care afecteaza semnificativ vederea;
  • boli care afecteaza semnificativ auzul;
  • boli care afecteaza semnificativ locomotia etc.

Intocmirea acestui document nu trebuie sa te sperie si nici sa-ti creeze un disconfort, caci se elibereaza rapid, de catre o clinica autorizata de Directia de Sanatate Publica si de Politia Rutiera, asa cum este Standard Med. Personalul medical este amabil si cooperant, asa ca investigatiile sunt realizate eficient, iar documentul este eliberat in maximum o ora. Programeaza chiar acum o consultatie si intra in posesia actului fara de care nu poti obtine dreptul de a conduce!

fisa medicala permis auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024