Prima pagină » Economic Local » Firmele și autoritățile locale din Iași achiziționează mașini electrice sau hybrid prin programul Rabla Clasic
Firmele și autoritățile locale din Iași achiziționează mașini electrice sau hybrid prin programul Rabla Clasic

Firmele și autoritățile locale din Iași achiziționează mașini electrice sau hybrid prin programul Rabla Clasic

17 sept. 2022, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Firmele și autoritățile locale din Iași vor achiziționa mașini electrice sau hybrid cu voucherele primite în programul Rabla Clasic. Patronul unei companii din turism va achiziționa 15 mașini noi

Persoanele juridice care s-au înscris în programul Rabla Clasic, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu, vor achiziționa mașini electrice sau hybrid cu 721.500 de euro. Patronul unei companii din turism, respectiv Nord-Tour SRL, va primi 15 vouchere în valoare de 247.500 de euro cu care va achiziționa 15 mașini noi, la fel și Rentix Invest SRL. Comuna Trifești este pe lista beneficiarilor programului derulat în acest an.

Astfel, va achiziționa o mașină nouă cu ajutorul unui voucher în valoare de 12.000 de euro. Mănăstirea Bârnova va primi un voucher în valoare de 15.000 de euro pentru achiziția unei mașini noi. De asemenea, SC Frig Engineering SRL este o altă companie din Iași care va avea un voucher în valoare de 12.000 de euro, pe lângă SC Hidrosmart SRL, cu 2 vouchere în valoare de 24.000 de euro. Interlux SRL va primi două tichete în valoare de 18.000 de euro, iar Time Club SRL, 5 tichete în valoare de 90.000 de euro. Conex Distribution, distribuitor de echipamente auto, va achiziționa 3 mașini noi cu tichetele în valoare de 18.000 de euro.

O nouă listă cu firmele și autoritățile locale eligibile în programul Rabla

În fiecare an, ieșenii au fost interesați de voucherele din programele Rabla Clasic sau Rabla Plus. Numai anul trecut persoanele fizice din Iași au achiziționat 1.200 de mașini noi cu voucherele acordate în programele Rabla Clasic și Rabla Plus derulate în anul 2021. În cadrul programului Rabla Clasic 2021 s-au înscris la producători/dealeri auto, din județul Iași, 1.688 de persoane fizice. Până în prezent, au fost achiziționate 1.134 de autovehicule noi, în valoare de 11 milioane de lei. În cadrul Programului Rabla Plus 2021 s-au înscris, din județul Iași, 342 de persoane fizice. Până în prezent, au fost achiziționate 66 de autovehicule noi, dintre care 46 sunt pur electrice, iar 20 hibrid plug-in-uri, în valoare de 2,5 milioane de lei. Fiecare voucher primit de beneficiarii fizici din Iași valorează de la 7.500 de lei, în programul Rabla Clasic, și ajunge până la 45.000 de lei în programul Rabla Plus. Tichete în valoare de 45.000 de lei au fost acordate pentru mașinile full electrice, iar cele de 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50 la sută din valoarea autoturismului nou.

Noi condiții pentru beneficiarii programului Rabla

Programul Rabla se va derula în Iași în colaborare cu Primăria municipiului. Astfel, în schimbul casării unui autovehicul mai vechi de 15 ani, persoana fizică primește un stimulent în valoare de 3.000 de lei, jumătate din sumă fiind suportată de AFM și jumătate din bugetul local. O persoană fizică cu domiciliul sau reședința în România este eligibilă pentru a solicita stimulentul pentru casare și poate să ceară tichetul dacă are domiciliul sau reședința pe raza teritorială a UAT-ului solicitant de finanțare și dacă deţine în proprietate un autovehicul uzat ce este înmatriculat pe numele său de cel puțin 5 ani și se află în evidențele fiscale ale UAT-ului.

Listele cu firmele și autoritățile locale din Iași care primesc voucherele în programul Rabla sunt publicate pe site-ul AFM.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`