Prima pagină » Local » Firmele lui Maricel Popa înșfacă banii statului! Sute de mii de euro, pe nimic, încasate de societățile senatorului – FOTO, DOCUMENT

Firmele lui Maricel Popa înșfacă banii statului! Sute de mii de euro, pe nimic, încasate de societățile senatorului – FOTO, DOCUMENT

08 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Firmele senatorului PSD, Maricel Popa, în afaceri cu statul român. Parlamentarul social democrat s-a întins cu firmele controlate chiar de el sau de familia sa atât în Iași, cât și în București. Popa și-a pus averea la adăpost și continuă să desfășoare afaceri liniștit, chiar și din postura de parlamentar

Afaceri de sute de mii de euro în familia parlamentarului PSD Maricel Popa. După ce și-a transferat toate firmele pe numele rudelor apropiate, senatorul social democrat prosperă, tocmai de pe contractele cu instituții publice din țară. Acesta și-a trecut și averea pe numele celor doi copii, pentru a nu fi tras la răspundere. În tot acest timp, Maricel Popa a evoluat liniștit, mai ales de pe urma afacerilor pe care le-a făcut cu diverse instituții publice.

Firmele lui Maricel Popa au făcut afaceri cu statul român

Maricel Popa are acțiuni la firma Certind SA București, de pe urma căreia a încasat dividente de 79.698 de lei. Certind SA este o firmă care se ocupă cu certificarea unor sisteme de management și a conformității produselor din țară. Maricel Popa a încasat și dividente consistente de la societatea respectivă. Pe parcursul anului 2021, Certind SA a avut 425 de contracte cu autorități publice din București, în baza unuia multianual, în valoare totală de 523 de mii de euro.

Afaceri mutate pe o firmă nouă în familia lui Maricel Popa

Certind SA nu a fost singura firmă care i-a umplut buzunarele familiei lui Maricel Popa. De pe urma societății Omega Tehnoton Construct SRL Iași, înființată în 2019, trecută pe numele soției sale, Mihaela Popa, în cursul anului 2021, a avut o cifră de afaceri de 786 de mii de lei, un profit de 228 de mii de lei și a înregistrat datorii de peste 50 de mii de lei, la un număr de 10 angajați. Firma se ocupă cu servicii de climatizare. De pe urma acesteia, în perioada 2021–2022, familia senatorului a derulat 11 contracte cu instituții publice din județul Iași.

Mii de euro de la instituțiile publice din județul Iași

Firma controlată de familia Popa a încheiat cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași, în august 2021, un contract în valoare de 500 de lei pentru întreținerea sistemelor de climatizare. În mai 2022, a încheiat un contract similar cu Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) pentru 452 de lei. Alte 7 contracte au fost încheiate cu o Universitate din Iași, cu o valoare totală de 40.335 de lei (peste 8 mii de euro). La acestea se adaugă un contract încheiat, în mai 2022, cu Prefectura Iași, condusă de omul său de încredere, Bogdan Cojocaru, pentru 350 de lei.

Peste 300 de mii de euro dintr-un contract scandalos cu Poșta Română SA

În plus, Maricel Popa continuă să bage în buzunar banii Companiei Naționale Poșta Română SA, pentru închirierea unui spațiu din bulevardul Chimiei, de la firma Vitalef SA. Închirierea spațiului a fost făcută pe 4 ani, în perioada martie 2019–martie 2023, valoarea acestuia fiind de 307.156 de euro. Contractul a fost derulat cu scandal, totul fiind facilitat de actualul prefect, Bogdan Cojocaru, în perioada în care acesta a fost ministru al Comunicațiilor. Dosarul a ajuns și la procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care însă l-au clasat, recent.

Ce avere are parlamentarul Maricel Popa? Și-a ascuns casa din Copou

Senatorul PSD și-a trecut în declarația de avere 5 suprafețe de teren, dintre care un teren agricol de 9.000 de metri pătrați, în comuna Comarna, un alt teren de 4,36 de metri pătrați, în municipiul Iași, din 1991, dar și un teren de 26.400 de metri pătrați, moștenit în 2012, în comuna Comarna. De asemenea, Popa a mai trecut un teren de 4.200 de metri pătrați, în comuna Comarna, și unul de peste 6.00 metri pătrați, tot din Comarna, ambele moștenite în 2012. Asta nu este tot. Popa nu și-a trecut în declarația de avere casa din zona Copou, de pe strada George Coșbuc, locuința fiind pe firma Omega IS Communications. Popa a trecut numai o casă de 80 de metri pătrați, din Comarna, casa părintească, precum și un apartament din Iași, luat în 1991, de 77 de metri pătrați.

Și-a împrumutat fiica cu peste 55 de mii de euro

La capitolul bunuri mobile, Popa a declarat bijuterii din aur, dobândite între 1985 și 2015, în valoare de 11 mii de euro. Acesta a mai declarat și tablouri, dobândite între 1985 și 2012, în valoare de 40 de mii de euro. Popa deține și trei conturi bancare în valoare de 38 de mii de lei. La capitolul plasamente, Popa a arătat că și-a împrumutat fiica, pe Laura-Deniss Vasilescu Popa, cu 55.800 de euro. Senatorul PSD a susținut și că are datorii la Vitalef SA de 83 de mii de lei. De altfel, de la Vitalef SA a luat peste 25 de mii de lei ca administrator, semn că a trecut firma pe numele său.

De la firma Augustus SRL a luat peste 10 mii de lei, în cursul anului 2021, în vreme ce de la Senatul României a încasat aproape 135 de mii de lei. De la firma Tehnoton SA, soția sa, Mihaela Popa, a luat peste 155 de mii de lei, ca manager, și peste 35 de mii de lei din administrarea acesteia. Firmele lui Maricel Popa, senator PSD Iași, au prosperat și pe parcursul anului 2021, din afacerile cu statul român.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`