Prima pagină » Economic Local » Firmele din Iași primesc vouchere în valoare de 415.000 lei în programul Rabla Plus 2021. AFM le-a plătit ieșenilor 1,1 milioane de lei
Firmele din Iași primesc vouchere în valoare de 415.000 lei în programul Rabla Plus 2021. AFM le-a plătit ieșenilor 1,1 milioane de lei

Firmele din Iași primesc vouchere în valoare de 415.000 lei în programul Rabla Plus 2021. AFM le-a plătit ieșenilor 1,1 milioane de lei

06 aug. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Companiile din Iași care s-au înscris în programul Rabla Plus 2021 vor primi vouchere în valoare de 415.000 lei. Administrația Fondului pentru Mediu le-a plătit beneficiarilor programelor Rabla Clasic și Rabla Plus din Iași tichete în valoare de 1,1 milioane de lei. Bugetele pentru cele două programe au fost suplimentate cu 400 de milioane de lei

Patronii din Iași modernizează parcurile auto cu ajutorul voucherelor obținute în Programul Rabla Plus 2021, în valoare de 1,1 milioane de lei. Lista cu firmele din Iași care vor primi tichetele valorice a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), la secțiunea „Rabla Plus-Rezultate analiză cereri”. Firmele din Iași care au obținut vouchere în valoare de 45.000 de lei fiecare sunt Ilsaco SRL Iași, A&S Mad Warehouse SRL, Premiera Residence și Ralu Land Sustainable.

De asemenea, societățile Union Cars SRL, Ghipoconcept SRL, Dansonet SRL, Adimet SRL, Aplytechniscs SRL, Beta Proiect SRL și Fides Express vor primi fiecare tichete în valoare de 20.000 de lei, pentru a le utiliza la achiziția unor mașini noi. În cadrul Programului Rabla Plus se acordă două tipuri de ecotichete, respectiv 45.000 de lei pentru mașinile pur electrice și 20.000 de lei pentru mașinile hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50 la sută din valoarea autoturismului nou.

Procesul de înscriere în programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2021 a fost modificat

Firmele din Iași au primit de la AFM tichete în valoare de 1,1 milioane de lei, pentru modernizarea parcurilor auto. De pe data de 14 iunie 2021 au apărut modificări la ghidurile de finanțare ale Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024, Rabla Clasic, și Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic (2020-2024) Rabla Plus.
Dosarele de finanțare transmise de persoanele juridice în cadrul celor două programe vor conține mai puține documente, iar, pentru facilitarea însușirii prevederilor ghidurilor de finanțare, criteriile de eligibilitate și componența documentațiilor sunt reglementate în Ghidul solicitantului, la articolele 27 și 28. Modificările făcute în cele două programe ușurează procesul de depunere a documentelor pentru ca potențialii beneficiari să poată obține mai repede voucherele cerute.

Voucherele obținute de ieșeni în programele pentru modernizarea parcului auto trebuie utilizate în maximum 6 luni

Valabilitatea voucherului este de maximum 180 de zile, timp în care solicitantul trebuie să-și cumpere autoturismul. Un alt program derulat de AFM în acest an, care a prezentat interes pentru ieșeni, este Rabla pentru Electrocasnice. Persoanele interesate au depus în 2021 aproape 4.000 de cereri. În ultima etapă de înscriere în program au fost cerute peste 1.000 de vouchere.
Voucherele acordate au o valoare cuprinsă între 300 și 500 de lei. În toate cele 3 etape derulate până acum pentru beneficiari în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021, au fost acordate vouchere în valoare de 1,5 milioane de lei. Finanțarea oferită prin intermediul programului nu poate depăși 50 la sută din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *