Prima pagină » Economic Local » Firmele din Iași primesc vouchere în valoare de 132.000 de lei în programul Rabla Clasic 2021. Beneficiarii din județ au luat alte 1,1 milioane de lei de la AFM
Firmele din Iași primesc vouchere în valoare de 132.000 de lei în programul Rabla Clasic 2021. Beneficiarii din județ au luat alte 1,1 milioane de lei de la AFM

Firmele din Iași primesc vouchere în valoare de 132.000 de lei în programul Rabla Clasic 2021. Beneficiarii din județ au luat alte 1,1 milioane de lei de la AFM

31 aug. 2021, 02:00,
Raluca Costin, în Economic Local

O nouă listă cu firmele din Iași care s-au înscris în Programul Rabla Clasic 2021 a fost publicată pe site-ul Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Companiile care vor să-și înnoiască parcul auto au solicitat vouchere în valoare de 132.000 de lei. Firmele au primit alte 1,1 milioane de lei, în cadrul programelor Rabla Clasic și Rabla Plus

Firmele din Iași care vor să-și modernizeze parcul auto primesc vouchere în valoare de 132.000 de lei, în programul Rabla Clasic. O nouă listă cu aceste companii care au solicitat banii de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a fost publicată pe site-ul instituției, la secțiunea „Rabla-Rezultate analiză cereri”. Printre firmele din Iași care vor să achiziționeze mașini noi cu ajutorul tichetelor din cadrul programului sunt Neo Cons SRL, Gazmir Iași SRL, G.M.C Group Industries SRL, Euromex Industry sau Ghipoconcept SRL, fiecare cu vouchere în valoare de 12.000 de lei.

De asemenea, Primăria comunei Tomești, din județul Iași, va primi 12.000 de lei pentru achiziția unei mașini noi. Companiile Prisma Serv Company SRL, Ralu Land Sustainable SRL și Union Cars SRL vor primi 7.500 de lei, iar aceeași sumă o vor primi și firmele Speed Iași SRL și Total Fauna SRL Iași. O altă companie din Iași care va primi voucherele de la Fondul de Mediu este Conex Distribution SRL, cu două tichete în valoare de 15.000 de lei, iar Monica Enache, care are un cabinet medical, va primi 7.500 de lei.

Procesul de înscriere în programele Rabla Clasic și Rabla Plus 2021 a fost modificat

Firmele din Iași au primit de la AFM tichete în valoare de 1,1 milioane de lei, pentru modernizarea parcurilor auto. De pe data de 14 iunie 2021 au apărut modificări la ghidurile de finanțare ale Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020-2024, Rabla Clasic, și Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic (2020-2024) Rabla Plus.

Dosarele de finanțare transmise de persoanele juridice în cadrul celor două programe vor conține mai puține documente, iar, pentru facilitarea însușirii prevederilor ghidurilor de finanțare, criteriile de eligibilitate și componența documentațiilor sunt reglementate în Ghidul solicitantului, la articolele 27 și 28. Modificările făcute în cele două programe ușurează procesul de depunere a documentelor pentru ca potențialii beneficiari să poată obține mai repede voucherele cerute.

Voucherele obținute de ieșeni în programele pentru modernizarea parcului auto trebuie utilizate în maximum 6 luni

Valabilitatea voucherului este de maximum 180 de zile, timp în care solicitantul trebuie să-și cumpere autoturismul. Un alt program derulat de AFM în acest an, care a prezentat interes pentru ieșeni, este Rabla pentru Electrocasnice. Persoanele interesate au depus în acest an aproape 4.000 de cereri. În ultima etapă de înscriere în program au fost depuse peste 1.000 de vouchere.
Voucherele acordate au o valoare cuprinsă între 300 și 500 de lei. În toate cele 3 etape derulate până acum pentru beneficiari în cadrul Programului Rabla pentru Electrocasnice 2021, au fost acordate vouchere în valoare de 1,5 milioane de lei. Finanțarea oferită prin intermediul programului nu poate depăși 50 la sută din valoarea echipamentelor comercializate prin program.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *