Prima pagină » Economic Local » Firmele din Iași au primit 130 de milioane de lei, granturi pentru capital de lucru. Printre companiile care au primit banii se regăsesc restaurantul Buenavista, compania Visaria Design și agenția de turism Dedal Tour
Firmele din Iași au primit 130 de milioane de lei, granturi pentru capital de lucru. Printre companiile care au primit banii se regăsesc restaurantul Buenavista, compania Visaria Design și agenția de turism Dedal Tour

Firmele din Iași au primit 130 de milioane de lei, granturi pentru capital de lucru. Printre companiile care au primit banii se regăsesc restaurantul Buenavista, compania Visaria Design și agenția de turism Dedal Tour

06 sept. 2021, 02:00,
Raluca Costin în Economic Local

Aproximativ 200 de firme din Iași au primit granturi pentru capital de lucru, Măsura 2, printre acestea fiind restaurantul Buenavista, compania Visaria Design și agenția de turism Dedal Tour. Suma totală plătită până în prezent companiilor din Iași este în valoare de 130 de milioane de lei

Lista cu firmele din Iași care au obținut banii pentru capital de lucru, Măsura 2, a fost publicată pe site-ul Ministerului Economiei. Printre companiile din Iași care au obținut ajutoarele financiare pentru pierderile provocate de pandemia Covid-19 sunt Fabrica de Gust, care a obținut 353.522 de lei, compania de transport Fyatrans Iași, cu 70.000 de lei granturi pentru capital de lucru, dar și restaurantul Buenavista Iași, cu ajutoare financiare în valoare de 296.000 de lei.

Compania Visaria Design Iași a primit 725.925 de lei, granturi pentru capital de lucru, Laser Co SRL – 156.000 de lei și agenția de turism Dedal Tour – 725.000 de lei. Corsini Ristorante a încasat ajutoare financiare în valoare de 725.000 de lei, iar The Box SRL – 528.000 de lei. Plățile către beneficiari au fost reluate după ce au fost transferați banii care au rămas la Măsura 3 – granturi de investiții, la Măsura 2. Până la finalul acestui an ar trebui plătiți toți beneficiarii acestui program. În Măsura 2 sunt acordate granturi pentru capital de lucru, privind pierderile provocate de pandemia de COVID-19.

Iașul este pe primul loc, la nivel regional, în ceea ce privește plățile din Măsura 2

Reprezentanții Agenției pentru IMM-uri, din Iași, susțin că noi notificări de contractare au fost trimise către bănci și instituție, iar, imediat după ce vor fi semnate documentele, băncile vor transfera banii în conturile beneficiarilor din Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui, plățile continuând în această săptămână. Iașul este pe primul loc în ceea ce privește numărul celor care au primit banii în Măsura 2. În Suceava sunt 325 de antreprenori care au primit 105 milioane de lei, în Bacău – 188 de beneficiari cu plăți în valoare de 46 milioane de lei. La Neamț sunt 128 de beneficiari cu plăți în valoare 32 de milioane de lei.

În Botoșani sunt 76 de beneficiari, cu 27 de milioane de lei în conturi, iar la Vaslui, 62 de companii au fost plătite în Măsura 2 cu 15,7 milioane de lei. Sumele ce pot fi acordate sunt cuprinse între 2.000 și 150.000 de euro. În schema HoReCa, un alt program derulat pentru firmele afectate de pandemia de COVID-19, a fost publicată o nouă listă cu beneficiarii care vor primi banii în cadrul acestei scheme de finanțare, pe site-ul Ministerului Economiei.

Firmele din Iași se mai pot înscrie în programul IMM Invest până la finalul acestui an

Ieșenii au mai obținut 20 de milioane de euro în cadrul Măsurii 1, lansată la scurt timp după ce a fost declarată starea de urgență, în anul 2020, respectiv în perioada martie-mai. Societățile din Iași se mai pot înscrie în Programul IMM Invest până la finalul acestui an.
Firmele mici și mijlocii care au înregistrat pierderi din cauza pandemiei de COVID-19 pot accesa ajutoarele financiare prin depunerea cererilor în aplicația de pe site-ul programului derulat de Fondul de Garantare, respectiv https://www.imminvest.ro/. Pentru anul 2021, programul are un plafon de garantare de 15 miliarde de lei. Sumele pot fi accesate atât pentru investiții, cât și pentru capital de lucru. Prin schema de ajutor de stat este suportată plata integrală a dobânzii pe o perioadă de 8 luni de la data acordării creditului. Până în prezent au fost depuse cereri în valoare de 80 de milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`