Prima pagină » Economic Local » Firmele de deratizare din Iași, controlate de autorități
Firmele de deratizare din Iași, controlate de autorități

Firmele de deratizare din Iași, controlate de autorități

06 dec. 2019, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică (DSP), Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) și polițiști au efectuat controale la prestatorii de servicii pentru deratizare, dezinfecție și dezinsecție, dar și la distribuitorii de produse utilizate în acest scop. Verificările au fost demarate ca urmare a tragediei produse în Timișoara când au murit mai multe persoane din cauza unor substanțe toxice folosite de firma de deratizare. Reprezentanții instituțiilor de control au verificat documentele privind înființarea și funcționarea prestatorilor de servicii de deratizare. De asemenea, au fost controlate documentele privind instituirea și atestarea personalului care își desfășoară activitatea în cadrul acestor societăți comerciale.

Nu sunt nereguli în Iași

Potrivit specialiștilor, până în prezent nu au fost găsite nereguli.

„Noi am verificat jumătate din aceste firme și nu au fost găsite nereguli până acum. Nu folosesc la activitățile de deratizare substanțe toxice, ilegale. În Iași sunt înregistrate 30 de societăți care prestează astfel de servicii”, a declarat Gabriel Ciobanu, director DSVSA Iași.

Acțiunea de control se va desfășura până pe data de 31 decembrie. Inspectorii vor verifica și conformitatea produselor folosite în cadrul operațiunilor, conformitatea produselor deținute la data controlului, precum și orice alte documente sau aspecte relevante în timpul controlului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`