Prima pagină » Economic Local » Firmele de curățenie pot câștiga un contract pentru servicii de curățenie la Aeroportul Iași! Costurile sunt de 140.000 de euro
Firmele de curățenie pot câștiga un contract pentru servicii de curățenie la Aeroportul Iași! Costurile sunt de 140.000 de euro

Firmele de curățenie pot câștiga un contract pentru servicii de curățenie la Aeroportul Iași! Costurile sunt de 140.000 de euro

04 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Firmele de curățenie pot prinde un contract în valoare de 140.000 de euro pus la dispoziție de Aeroportul Internațional Iași. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare. Se va interveni la suprafețele existente în terminalele T2 și T3

Aeroportul Internațional Iași anunță noi achiziții. Pe data de 15.09.2021 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de curățenie. Valoarea estimată a contractului este de 700.000 de lei fără TVA, aproape 140.000 de euro. Comisia de evaluare a ofertelor va alege oferta cu prețul cel mai mic.

„Prin serviciile de curățenie se înțelege ansamblul activităților desfășurate în scopul decontaminării suprafețelor și obiectelor prin care se îndepărtează odată cu praful și substanțele organice și o parte din microorganisme ( 98 – 100 la sută) utilizând detergenți, produse de întreținere și curățenie. Este metoda de decontaminare care asigură îndepărtarea de pe suprafețe și obiecte a murdăriei și microorganismelor. Metodele generale prin care se realizează curățenia sunt: spălare, ștergere umedă, aspirare umedă, periere”, se arată în caietul de sarcini.

Firma câștigătoare trebuie să aibă în dotare aspiratoare, mături, mașină profesională de spălat – uscat pardoseli, mașină de frecat. Totodată, și Compania de Transport Public a desemnat o firmă care să se ocupe de curățenia din mijloacele de transport.

Serviciile de curățenie vor fi asigurate în zona terminalelor

Conform procedurii, firma de curățenie va interveni la terminalele T2 și T3. Suprafețele vizate măsoară 4.361 de metri pătrați.

„Toate materialele utilizate vor fi de calitate superioară, iar substanțele chimice vor fi avizate, din punct de vedere al igienei sanitare, de către organele de drept din România și conforme cu standardele internaționale în domeniu. Mopurile vor fi de culoare diferită astfel – pentru zona de grupuri sanitare – roșu, cabinetul medical și zona mama și copilul – albastru; unde sunt spații cu particularități deosebite, lavete – din microfibre, cu grad înalt de curățare, rezistentă, se vor utiliza lavete din diferite culori astfel: roșu – rezervor, vas, capac WC, pisoar, bleu pentru mobilier, galben – baterii, oglinzi, geamuri, lavoar, blat lavoar”, se mai arată în documentația procedurii.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 12 luni.

Și la Palatul de Justiție Iași a fost organizată o licitație pentru serviciile de curățenie

Nu în ultimul rând, și Palatul de Justiție Iași a organizat procedura pentru achiziția serviciilor de curățenie. Valoarea estimată a contractului este de 243.500 de lei fără TVA, aproape 50.000 de euro. La procedură s-au prezentat 3 societăți: Alpinpolaris SRL (Iași), Cribo Clean Services SRL (București) și Terra Clean Service SRL (Tulcea). Serviciile de curățenie vor fi asigurate în perioada iulie 2021 – iunie 2023, prin intermediul unui acord – cadru. „Curățenie curentă cu periodicitate de trei ori pe săptămână: ștergerea și îndepărtarea prafului de pe piesele de mobilier, pervazurile ferestrelor, glafurile de la ferestre, aviziere și curățarea exterioară a dozatoarelor de apă aflate în incinta Palatului de Justiție, spălare – curățare mecanizată a pardoselii holurilor”, sunt cerințele autorității contractante. Și Direcția Silvică Iași a lansat o procedură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *