Prima pagină » Local » Firmele de catering din Iași trăiesc cu ajutorul școlilor! Contract de 30.000 de euro, dintr-un foc
Firmele de catering din Iași trăiesc cu ajutorul școlilor! Contract de 30.000 de euro, dintr-un foc

Firmele de catering din Iași trăiesc cu ajutorul școlilor! Contract de 30.000 de euro, dintr-un foc

10 dec. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Local

Mai multe firme de catering vor furniza alimente Școlii Gimnaziale „Ionel Teodoreanu”, din Iași. La procedură au participat nu mai puțin de patru societăți. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor în cadrul procedurii

Școlile din Iași apelează la firmele de catering locale. Astfel, recent, Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”, de pe strada Vasile Lupu, din cartierul Tătărași, organizează o licitație pentru furnizarea serviciilor de catering. Valoarea estimată a contractului este de 141.284 de lei, fără TVA, aproape 30.000 de euro. La procedură au fost depuse oferte din partea societăților Euro-kras Trading SRL, Diplo Care SRL, Ali Best Serv SRL și Takeandeat SRL.

„Prestatorul trebuie să asigure zilnic pregătirea, prepararea și livrarea hranei pentru elevii din ciclul primar, în cantitățile și conținutul caloric stabilite prin normele de hrană prevăzute de legislația în vigoare și cu respectarea cuantumului alocației zilnice de hrană ce va fi stabilit prin contractul de servicii de catering. Sumele ofertate vor include cheltuielile cu caserolele, tacâmurile, șervețelele, cu personalul și cu transportul”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta participanților cu prețul cel mai mic.

Au fost stabilite meniurile pentru elevii din clasele primare

Firmele de catering trebuie să asigure un meniu zilnic cu 3 feluri: supe, ciorbe, mâncare scăzută, garnitură, friptură de carne procesată și fără os, salată de sezon, murături, pâine, fructe, produse de patiserie sau cofetărie, la care se adaugă și o sticlă cu apă plată de 0,5 litri.

„Meniul este pentru un număr maxim de 20 de școlari, 5 zile pe săptămână, cu excepția vacanțelor școlare, sărbătorilor legale și a altor zile libere care vor fi notificate prestatorului în prealabil. Livrările vor începe în urma semnării acordului-cadru și a contractului subsecvent. Mâncărurile nu vor conține substanțe conservante și coloranți artificiali, iar în elaborarea lor se va evita pe cât posibil folosirea oricăror factori alergogeni. Ofertantul trebuie să asigure prepararea hranei din produse agroalimentare de calitate, însoțite obligatoriu de certificate de calitate și sanitar-veterinare”, se arată în documentația procedurii.

Contractul se va desfășura printr-un acord-cadru cu o durată de 15 luni. În edițiile trecute au fost prezentate situații în care firmele de catering au fost amendate.

Institutul Regional de Oncologie cheltuiește aproape 1 milion de euro pe serviciile de catering

Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași a finalizat recent licitația pentru furnizarea serviciilor de catering. Comisia de evaluare a stabilit că cea mai bună ofertă aparține societății Euromedical Provider SRL. Valoarea finală contractului a ajuns la 6.376.320 de lei, fără TVA, peste 1 milion de euro. La licitație au mai participat Diplo Care SRL și The Box SRL, dar au fost descalificate. Euromedical Provider SRL este condusă de Ioan Coman, patroana localului Curtea Berarilor de pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. De precizat este că firmele de catering nu pot pregăti preparatele în bucătăriile care deservesc clienții din restaurant.

Contractul se va desfășura pe o perioadă de 3 ani. În anul 2020, firma a declarat o situație financiară bună, în ciuda pandemiei de Covid-19. Cifra de afaceri a fost de aproape 4 milioane de lei, profit de 1,2 milioane de lei, cu doar 3 angajați. În medie, încasările zilnice au fost de peste 10.000 de lei. La începutul anului 2021, IRO Iași a organizat o licitație pentru furnizarea mai multor loturi de echipamente și materiale sanitare. Nu mai puțin de 39 de oferte au fost depuse, miza fiind de 68 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *