Prima pagină » Local » Firma de salubritate cheltuie 140.000 de euro pe serviciile medicale dedicate câinilor fără stăpân! Pe lună vor fi eutanasiate 50 de animale
Firma de salubritate cheltuie 140.000 de euro pe serviciile medicale dedicate câinilor fără stăpân! Pe lună vor fi eutanasiate 50 de animale

Firma de salubritate cheltuie 140.000 de euro pe serviciile medicale dedicate câinilor fără stăpân! Pe lună vor fi eutanasiate 50 de animale

27 mart. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU în Local

Un nou contract este pus la dispoziție de firma de salubritate a Primăriei Iași. La mijlocul lunii aprilie 2023 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor medicale sanitar-veterinare destinate câinilor fără stăpân. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare a ofertelor

Salubris SA, firma de salubritate a primăriei, organizează noi licitații. Astfel, pe data de 19.04.2023 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor medicale sanitar-veterinare destinate câinilor din padocul societății. Valoarea contractului este de 700.000 lei, fără TVA, aproape 140.000 de euro. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare.

„Serviciile solicitate sunt prestarea operațiilor de sterilizare, vaccinare antirabică, eutanasiere, microcipare, examinări și tratamente în scop terapeutic, imobilizare a câinilor fără stăpân aflați la adăpostul de câini de la Tomești, precum și eliberarea certificatelor sanitar-veterinare de transport a produselor de origine animală”, se arată în caietul de sarcini.

Salubris SA a alocat fonduri și pentru achiziția de autogunoiere performante.

Firma de salubritate cheltuie 140.000 de euro pe serviciile medicale timp de 1 an

Salubris a făcut și o estimare a numărului de intervenții pe lună: sterilizare câini masculi – 60, sterilizare câini femele – 90, vaccinare – 140, eutanasiere – 50, microcipare – 140, examinare zilnică – 800.

„Având în vedere că operatorul declarat câștigător își va desfășura activitatea în spațiul/locația achizitorului (3 containere tip birou – sală de operații, sală postoperatorie și birou, dotate și echipate corespunzător, cu suprafața totală de 29,56 mp), acesta va fi obligat la plata unei chirii către achizitor, la un preț stabilit ulterior semnării contractului de prestări servicii”, se mai arată în documentația procedurii.

Firma de salubritate a încheiat un contract și pentru furnizarea serviciilor de pază

Totodată, Salubris a finalizat licitația pentru furnizarea serviciilor de pază. Recent, contractul a fost semnat cu societatea Freia Fire & Security SRL, deținută Ștefan Stelian Coșniță, care deținea în trecut și firma de pază Polaris Security SRL, acum aflată în insolvență. La procedură au participat și alte firme mai mari, dar ofertele nu au fost declarate eligibile. Deși valoarea estimată bugetară a procedurii a fost de 524.286 de lei, fără TVA, aproape 100.000 de euro, valoarea contractului semnat cu societatea Freia Fire & Security SRL a ajuns 481.450 de lei, fără TVA. Societatea a fost înființată în 2020, dar datele financiare nu sunt disponibile.

Patrula va fi formată din minimum 2 agenți de pază, dotați cu mijloace de protecție individuală, asigurate de firma specializată de pază și intervenție. Activitatea de pază trebuie derulată la 3 obiective ce aparțin firmei de salubritate: Centrul Municipal de Colectare Iași, stradela Grădinari, nr. 26, Depozit Ecologic Țuțora și Depozit Tomești. Contractul se va desfășura pe o perioada de 12 luni. Și anul trecut a fost organizată o procedură similară.

Firma de salubritate cheltuie 140.000 de euro pe serviciile medicale, dar rămâne de văzut cine se va prezenta la sesiunea de deschidere a ofertelor în cadrul procedurii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *