Furnizorii de echipamente primesc aproape 500.000 de euro din partea firmei de salubritate. Salubris SA a comandat componente ce vor fi folosite la Depozitul Ecologic Țuțora. Comisia de evaluare a stabilit doi câștigători în cadrul licitației pentru furnizarea soluțiilor de tratare
Salubris SA, firma de salubritatea a Primăriei Iași, continuă programul anual de achiziții. Recent, a fost finalizată licitația pentru achiziția mai multor loturi și piese componente pentru stația de tratare de la Depozitul Ecologic Țuțora. Procedura are o prevedere bugetară de 2.699.200 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. Licitația a fost împărțită în 6 loturi: soluții pentru corectare PH, soluții spălare, piese monitorizare, componente electrice, componente instalație și componente pentru monitorizarea presiunii.
În cadrul procedurii, primul lot a fost adjudecat societății Eco-Mold Invest SRL, din Iași, care a depus o ofertă financiară de 173.300 de lei, fără TVA. Firma este condusă de Cătălin Constantin Nica și Cristina Hareta Boghean. În 2019, a fost raportată o cifră de afaceri de 8,1 milioane de lei, profit de 439.963 lei, datorii de 2,7 milioane lei, cu un număr de 18 angajați. Celelalte 5 loturi au fost câștigate de societatea Process Engineering SRL, din București, cu o ofertă de 2.365.707 lei, fără TVA. Societatea este controlată de Florin Adrian Dobre. În 2019, cifra de afaceri a societății a fost de 54,2 milioane lei, profit de 9,2 milioane lei, datorii de 17,5 milioane lei, cu un număr de 57 de angajați.
Furnizorii trebuie să asigure prin ofertă o garanție de minimum 1 an
Câștigătorii licitației trebuie să asigure că produsele vor avea o garanție de minimum 12 luni. Soluțiile vor fi folosite pentru tratarea legivatului (amestecuri de materiale- n.r.) sau pentru spălarea instalației de tratare.
„Contractantul va ambala și eticheta produsele furnizate astfel încât să prevină orice daună sau deteriorare în timpul transportului acestora către destinația stabilită. Dacă este cazul, ambalajul trebuie prevăzut astfel încât să reziste, fără limitare, manipulării accidentale, expunerii la temperaturi extreme, precipitațiilor din timpul transportului și depozitării în locuri deschise. În stabilirea mărimii și greutății ambalajului, contractantul va lua în considerare, acolo unde este cazul, distanța față de destinația finală a produselor furnizate și eventuala absență a facilităților de manipulare la punctele de tranzitare. Transportul și toate costurile asociate sunt în sarcina exclusivă a contractantului. Produsele vor fi asigurate împotriva pierderii sau deteriorării intervenite pe parcursul transportului și cauzate de orice factor extern”, se mai arată în documentația procedurii.
Autoritatea contractantă a organizat licitații asemănătoare și în trecut.
Salubris SA pregătește sezonul de iarnă cu un contract de 500.000 de euro
Recent, Salubris SA a încheiat și licitația pentru furnizarea mai multor loturi de material antiderapant. Conform necesarului, Salubris va achiziționa clorură de calciu, inhibitor coroziune și nisip. Comisia de evaluare a stabilit că oferta societății Strungariu & Co Rigams LM SNC, din Iași, este câștigătoare. Valoarea finală a contractului este echivalentă cu cea din prevederea bugetară. Societatea este controlată de afaceristul Dumitru Strungariu. În 2019, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 9,8 milioane de lei, profit de 724.426 lei, datorii de 4.234.171 lei, cu un număr de 14 angajați. Cantitățile constau în 1.000 tone de clorură de calciu (granule), sare – 1.000 tone, nisip – 50 mc, inhibitor coroziune – 5 tone. Valoarea estimată a contractului este de 2.450.000 lei, fără TVA, aproximativ 500.000 de euro. La începutul anului 2021, Salubris a împrăștiat pe străzile din Iași mai multe cantități de antiderapant