Prima pagină » Local » Firma de salubritate a Primăriei Iași a încheiat contractul pentru furnizarea utilajelor multifuncționale – FOTO
Firma de salubritate a Primăriei Iași a încheiat contractul pentru furnizarea utilajelor multifuncționale - FOTO

Firma de salubritate a Primăriei Iași a încheiat contractul pentru furnizarea utilajelor multifuncționale – FOTO

12 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Nu mai puțin de patru utilaje vor ajunge în parcul auto de la firma de salubritate. Comisia de evaluare a ales oferta câștigătoare depusă de o companie din București. Utilajele vor fi livrate împreună cu mai multe accesorii pentru toate sezoanele din an

Firma de salubritate a Primăriei Iași a finalizat una dintre licitațiile din cadrul programului anual. Recent, Salubris SA a încheiat procedura pentru furnizarea mai multor loturi de autovehicule multifuncționale. Comisia de evaluare a stabilit că oferta cea mai bună aparține societății Grădinariu Import Export SRL, din București. Valoarea finală a contractului este de 1.799.000 lei, fără TVA, adică 360.000 de euro. Firma este controlată de Andrei Călin Grădinariu. În 2020, vânzările companiei au fost de 258,1 milioane lei, aproape 50 de milioane de euro.

„Beneficiile pe care autoritatea contractantă intenționează să le obțină după furnizarea produselor sunt: creșterea competitivității prin îmbunătățirea resurselor, optimizarea procesului de colectare a deșeurilor, scăderea costurilor de operare, creșterea nivelului de satisfacție a clienților (populația municipiului Iași), folosirea de echipamente de generație nouă cu impact negativ redus asupra mediului”, se arată în caietul de sarcini.

Firma de salubritate a încheiat alt contract și pentru furnizarea pieselor de schimb.

Firma de salubritate va fi dotată cu patru autoutilaje multifuncționale

Licitația a fost împărțită în două loturi, cu câte două utilaje multifuncționale pe fiecare lot.

„Multifuncționalele vor fi noi, an de fabricație 2020-2021. Nu se acceptă produse second-hand. Multifuncționalele vor fi însoțite la livrare de certificatul de origine CE și de certificatul de conformitate cu toate standardele CE de siguranță la operare și rulare după cele mai noi reglementări europene de siguranță”, se mai arată în documentația procedurii.

Utilajele vor fi folosite pentru activitățile de deszăpezire/spălat și deszăpezire/măturat. Utilajul din primul lot trebuie să fie echipat cu accesorii pentru deszăpezire, formate din plug și sărăriță pentru împrăștierea materialului antiderapant. Specificațiile tehnice arată că motorul trebuie să fie pe Diesel, cu o putere de 94 CP, nivel de poluare Euro 5, tracțiune 4 x 4, viteză de lucru: 0 – 25 km/h, cabină pentru două persoane. La începutul anului 2021, Salubris a împrăștiat pe străzile din Iași mai multe cantități de antiderapant.

O firmă din Vaslui se va ocupa de paza obiectivelor Salubris

Recent, Salubris SA a finalizat altă licitație pentru achiziția serviciilor de pază. Comisia de evaluare a ales oferta depusă de firma de pază Romold Security SRL, din Vaslui. Valoarea acesteia este de 205.433 lei, fără TVA, aproape 50.000 de euro. Contractul se va desfășura pe o perioadă de 6 luni. Firma de pază este condusă de Vasile Mihoci, care are calitatea de unic asociat și administrator. În 2020, cifra de afaceri a societății a fost de 8,7 milioane lei, profit de 854.283 lei, datorii de 3.223.721 lei, cu un număr de 190 de angajați. Conform contractului încheiat între părți, firma din Vaslui trebuie să asigure paza la 3 obiective: Depozit Ecologic Țuțora, Depozit Tomești și Centrul Municipal de Colectare Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *