Prima pagină » Economic Local » Firma de asfaltări a Primăriei Iași vinde mixtură la ApaVital SA! Citadin SA va primi 35.000 de euro
Firma de asfaltări a Primăriei Iași vinde mixtură la ApaVital SA! Citadin SA va primi 35.000 de euro

Firma de asfaltări a Primăriei Iași vinde mixtură la ApaVital SA! Citadin SA va primi 35.000 de euro

13 mart. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Mai multe cantități de mixtură asfaltică au fost comandate de ApaVital SA. Stația deținută de compania de apă-canal încă nu a fost inaugurată. Recent, contractul a fost semnat. Cantitățile vor fi folosite pentru reabilitarea drumului public afectat de lucrările de extindere a rețelelor de canalizare

Campania de apă-canal a finalizat o nouă achiziție publică din cadrul programului anual. Recent, ApaVital SA a încheiat procedura pentru furnizarea mai multor cantități de mixturi asfaltice. Procedura a avut o prevedere bugetară de 176.620 lei, fără TVA, aproximativ 40.000 de euro. La licitație a fost depusă o singură ofertă, din partea Citadin SA, care a fost declarată câștigătoare. Valoarea finală a contractului a ajuns la 169.541 lei, fără TVA, aproximativ 35.000 de euro.

„În cazul în care adezivitatea bitumului față de agregatele naturale este mai mică de 80 la sută, este obligatorie aditivarea bitumului și reverificarea adezivității bitumului aditivat. În acest caz, contractantul va furniza toate detaliile necesare despre aditivul utilizat și va descrie metodologia folosită în procesul de control al amestecului aditiv-bitum, precum și tehnologia pe care o propune pentru preparare, stocare transportul și punerea în operă a bitumului aditivat în vederea obținerii avizului investitorului”, se arată în caietul de sarcini.

ApaVital SA are nevoie de peste 500 de tone de mixtură asfaltică

Necesarul ApaVital este de 508 tone de mixtură asfaltică, ce va fi folosită la întreținerea îmbrăcăminților rutiere. Totodată, va fi cumpărată și o cantitate de 1.000 de kilograme de bitum tăiat. Traseele afectate de lucrările de canalizare vor fi readuse la stadiul inițial.

„Livrarea se va face doar pe baza comenzilor emise de ApaVital SA, în funcție de necesarul de moment al societății. Unitatea contractantă își rezervă dreptul de a nu comanda în totalitate reperele din caietul de sarcini. Termenul de livrare este de maximum 4 ore de la primirea comenzii din partea beneficiarului. Cantitatea de livrare va fi de 2 tone la mixturi asfaltice și minimum 10 kilograme la bitum tăiat. Recepția cantitativă și calitativă se vor efectua la baza de producție a furnizorului (stația de asfalt) aflat pe raza muncipiului Iași, în prezența reprezentanților ambelor părți”, se mai arată în documentația procedurii.

În trecut, ApaVital a colaborat cu Citadin SA prin intermediul altor contracte.

Compania de apă-canal cumpără soluții de tratare a apei de 350.000 de euro

Nu în ultimul rând, ApaVital SA cumpără soluții pentru tratarea apei potabile și reziduale. ApaVital SA a demarat licitația cu prevederea bugetară de 1.627.550 lei, fără TVA, aproximativ 350.000 de euro. Procedura este împărțită în 5 loturi: clorură ferică concentrație 40 la sută, clorit de sodiu concentrație 25 la sută, hipoclorit de sodiu concentrație 13 la sută, clorit de sodiu concentrație 7,5 la sută și acid clorhidric concentrație 9 la sută. Produsele vor fi transportate la stația de tratare apă potabilă Chirița, stația de epurare ape uzate Iași, stația de epurare ape uzate Pașcani și stațiile de epurare ape uzate Podu Iloaiei, Târgu Frumos, Hârlău.
La procedură s-au prezentat următoarele societăți: Chimcomplex SA, Chemical Company SA, Blue Neon SRL Brenntag SRL și Dafcochim Distribution SRL. Conform caietului de sarcini, necesarul ApaVital este de 1.911 tone de soluții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *