Prima pagină » Economic Local » Firma Conest SA vrea un contract de 8 milioane de euro de la Primăria Iași! Sistemul de termoficare va fi reabilitat în trei cartiere din oraș
Firma Conest SA vrea un contract de 8 milioane de euro de la Primăria Iași! Sistemul de termoficare va fi reabilitat în trei cartiere din oraș

Firma Conest SA vrea un contract de 8 milioane de euro de la Primăria Iași! Sistemul de termoficare va fi reabilitat în trei cartiere din oraș

19 iun. 2020, 04:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Firma Conest SA vrea să încheie un contract de 8 milioane de euro cu Primăria Iași. A fost lansată licitația pentru reabilitarea rețelei de termoficare în cadrul celei de a treia etape. Vor fi deschise noi șantiere în Păcurari, Canta și Pod Metalurgie

Firma Conest SA încearcă să câștige un contract de 8 milioane de euro, fără TVA, pus la dispoziție de Primăria Iași. Recent, a fost lansată licitația pentru achiziția serviciilor de proiectare și lucrări privind reabilitarea sistemului de termoficare. Este vorba despre a treia etapă de reabilitare, finanțarea fiind asigurată cu ajutorul fondurilor europene. Conest SA, societatea controlată de afaceristul Viorel Cozma, nu are contracandidați în cadrul procedurii. Are calitatea de lider proiect în cadrul unei asocieri cu societățile Euro Engineering & Consulting SRL – Teoval & CO SRL, Instal Construct SRL și Hidroterm SRL. Oferta asocierii a intrat în etapa de evaluare.

Primăria Iași va deschide șantiere în mai multe cartiere din municipiu, pe o rețea de aproape 7 kilometri

Dacă va câștiga contractul, firma Conest SA va interveni în mai multe cartiere din oraș. Conform proiectului, se va interveni în mai multe zone din oraș, printre care Păcurari, Canta și Pod Metalurgie. Rețeaua vizată are o lungime totală de 6.860 metri. Este vorba despre 9 tronsoane ce aparțin Magistralelor 1, 2 și 3.

„Sistemul de termoficare a Municipiului Iași cuprinde 180 de puncte termice. În plus, există 134 de module termice (substații instalate în clădiri individuale) conectate direct la rețeaua primară, care deservesc majoritar consumatori casnici, iar 74 deservesc consumatori non-casnici, aceștia fiind și proprietarii modulelor. Prin punctele termice se alimentau, la sfârșitul anului 2017, cu energie termică pentru încălzire, precum și cu apă caldă de consum, un număr de 28.025 apartamente și 548 de agenți economici și instituții publice”, se arată în caietul de sarcini.

Firma Conest SA a încheiat contracte cu Primăria Iași de zeci de milioane de euro pentru realizarea diferitelor lucrări

În ultimii ani, Conest SA a încheiat zeci de contracte cu instituțiile publice. Ultimele date financiare ale societății arată o cifră de afaceri de 192.752.530 lei, adică 40,1 euro, profit de 6,1 milioane lei, datorii de 107,1 milioane lei, cu un număr de 352 angajați. Unul dintre contractele mari semnate de Conest SA cu Primăria Iași în ultima perioadă are legătură cu modernizarea liniilor de tramvai. Înțelegerea de aproape 10 milioane euro a fost parafată cu firma Conest SA în asociere cu Mari Vila Com SRL din București. Sunt vizate sectoarele Cinci Drumuri – str. Pădurii – str. Nicoriță (1.334 metri liniari cale de rulare simplă), Piața Podu Roș – intersecție cu bd. Primăverii (914 metri liniari cale simplă de rulare), bd. Virgil Săhleanu – intersecție bd. Metalurgiei – rond Țuțora (3.472 metri liniari).

Datele financiare din anul 2019 sunt mai slabe, profitul fiind de zece ori mai mic, cu datorii mai mari

Recent, au fost publicate și ultimele date financiare ale firmei Conest SA. În 2019, cifra de afaceri a fost de 168.348.148 lei, profit de 668.228 lei, datorii de 110.209.520 lei, cu 545 angajați. Recent, Conest SA a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) privind construirea unor blocuri de locuințe și birouri pe actualul amplasament al stației de betoane de pe strada Rampei nr.9A, teren situat între cartierele Păcurari și Dacia. Conform PUZ urmează să fie construite trei corpuri de clădire cu mai multe tronsoane, cu un regim de înălțime de 2S+P+6E+Er, pe o suprafață de teren de 1,6 hectare.

Dacă în documentație erau prezente subsolurile, pe planșă, acestea au fost transformate în demisoluri. În mai multe rânduri, membrii Comisiei de Urbanism au precizat că locuințele colective vor fi prevăzute cu locuri de parcare în subteran. Chiar și așa, proiectul a fost avizat pe data de 13 aprilie. Mai este nevoie și de acordul Consiliului Local. În proiect mai apar ca asociați Calcarul SA, Clima Therm Center SRL și Benzenpec Import Export SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *