Prima pagină » Local » Firma afaceristului Giani Canschi atacă, din nou, Spitalul de Copii din Iași! Afacere de peste 500 de mii de euro
Firma afaceristului Giani Canschi atacă, din nou, Spitalul de Copii din Iași! Afacere de peste 500 de mii de euro

Firma afaceristului Giani Canschi atacă, din nou, Spitalul de Copii din Iași! Afacere de peste 500 de mii de euro

14 iul. 2022, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Firma lui Giani Canschi continuă să se lipească la licitațiile derulate pentru modernizarea Spitalului de Copii din Iași. Noua licitație are o valoare de peste 500 de mii de euro și vizează reabilitarea instalațiilor electrice din unitatea medicală

Autoritățile județene au demarat o licitație legată de reabilitarea și modernizarea Spitalului de Copii „Sfânta Maria” din municipiul Iași. După reabilitarea spitalului și extinderea secției de primiri urgențe, a fost inițiată o procedură legată de modernizarea instalației electrice, din cadrul spitalului ieșean. Lucrarea va avea o durată de câteva luni și va completa proiectul inițiat în urmă cu mai mulți ani, pentru reabilitatea unității medicale.

Firma lui Giani Canschi vrea, din nou, banii de la Spitalul de Copii din Iași

Firma lui Giani Canschi, Daroconstruct SRL, s-a înscris la o nouă licitație derulată de Consiliul Județean la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. Afaceristul care are alte lucrări la spitalul din zona Tătărași vrea să facă și instalațiile electrice la proiectul legat de reabilitarea și modernizarea unității medicale. Investiția este de 2,6 milioane de lei, ofertele urmând a fi analizate până în luna decembrie a acestui an. Darconstruct SRL a depus o ofertă alături de General Tehnic SRL Iași, cele două fiind grupate într-o asociere. În plus, în contract a intrat și firma Dacorum Grup SRL, ca subcontractant. O altă ofertă a fost depusă de societatea Building Technology Group R care îl va avea ca subcontractant pe Transelectric SRL.

Contract uriaș la Spitalul de Copii din municipiul Iași

Firma lui Canschi a lucrat și la proiectul de modernizare de la Spitalul de Copii, dar și la cel legat de extinderea secției pentru primiri urgențe. Proiectul prevede extinderea secției UPU, cu o suprafață desfășurată de 2.281,74 de metri pătrați, și dotarea cu 19 echipamente medicale și 41 de unități de mobilier medical. În plus, proiectul cuprinde și îmbunătățirea accesibilității Spitalului „Sfânta Maria” și a legăturilor cu alte spitale locale și regionale, prin amplasarea unei platforme helipunct la etajul 1 al clădirii.

Daroconstruct SRL se va ocupa și de lotul 3 din axa rutieră Iași–Suceava

Daroconstruct SRL, împreună cu firma Rutador SRL, se va ocupa de lotul 3 din axa rutieră Iași–Suceava. Procedura prevede modernizarea DJ 281 de la Belcești–Ceplenița – DN 28B şi modernizarea DJ 281 de la DN 28B – Scobinţi–Lespezi, în lungime de 40,610 kilometri, pentru suma de 20 de milioane de euro. Procedura a avut mai mulți câștigători, fie Alpenside SRL, fie Daroconstruct SRL – Rutador SRL, fie Eky Route SRL – Dimex 2000 Company. Totuși, din cauza contestațiilor, proiectul derulat cu fonduri europene a bătut pasul pe loc, pierzându-se în contestații. Contractul va fi semnat în cursul zilei de astăzi, 14 iulie 2022.

Firma lui Giani Canschi a prins și contracte generoase de la Spital de Copii din Iași, prin Consiliul Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *