Prima pagină » Economic Local » Finanțele ieșene evaluează bunurile aflate sub sechestru! Firmele interesate pot participa la licitație
Finanțele ieșene evaluează bunurile aflate sub sechestru! Firmele interesate pot participa la licitație

Finanțele ieșene evaluează bunurile aflate sub sechestru! Firmele interesate pot participa la licitație

20 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru în Economic Local

Bunurile persoanelor fizice sau juridice cu datorii înregistrate la Stat vor fi evaluate și valorificate. Finanțele ieșene au comandat servicii de evaluare din partea firmelor specializate. Procedura este programată la finalul lunii august 2021

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași continuă programul de achiziții. Pe data de 31.08.2021 este programată licitația pentru furnizarea serviciilor de evaluare a bunurilor imobile și mobile sechestrate. Este o etapă premergătoare procedurilor de valorificare a bunurilor. S-au alocat fonduri în valoare de 281.226 lei, fără TVA, pentru cele șase Administrații din subordinea DGRFP. Pentru Administrația de la Iași a a fost alocată suma de 68.177 lei, fără TVA.

„Evaluările se vor efectua în conformitate cu Standardele Internaționale și Europene în vigoare. Natura serviciilor reprezintă determinarea valorii în vederea valorificării tuturor bunurilor mobile și imobile, provenite din executarea silită efectuată de către serviciile colectare și executarea silită din cadrul Administrațiilor Județene ale Finanțelor Publice Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui și structurilor subordonate”, se arată în caietul de sarcini.

La un moment dat, Fiscul a pus sechestru și pe bunurile unui parlamentar ieșean.

Lista bunurilor ce urmează să fie evaluate de firmele autorizate

Pentru Administrația ieșeană sunt programate un număr de 414 evaluări. Bunurile imobile sunt formate din locuințe, spații comerciale, spații administrative/birouri, stații de distribuire combustibil, service auto, hoteluri, restaurante, moteluri, case de vacanță, construcții industriale, spații de producție, terenuri libere și ocupate de construcții, situate în intravilan sau extravilan, păduri, plantații, culturi, ferme agricole. Bunurile mobile constau în autoturisme, autoutilitare, autocamioane, combine și mașini agricole, tractoare agricole si rutiere, birotică, mobilier, stocuri de materii prime, produse finite și semifabricate, acțiuni și alte instrumente financiare.

„Prestatorul are obligația de a prezenta dovada că are calitatea de evaluator autorizat, dobândită conform legislației în vigoare. Prestatorul are obligația de a se deplasa la fața locului unde se află bunurile mobile sau imobile ce urmează a fi evaluate, va preciza în raportul de evaluare data la care s-a făcut vizualizarea, locul unde acestea se află, iar în situația bunurilor mobile, dacă se află în stare de funcțiune”, se mai arată în documentația procedurii.

Finanțele ieșene caută personal pentru exploatarea centralelor termice

Totodată, în cursul anului 2021, DGRFP Iași a lansat altă procedură, pentru achiziția unor servicii de exploatare cu personal autorizat a centralelor termice instalate la sediile din subordine din cele șase administrații: Iași, Vaslui, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani. Valoarea estimată a contractului este de 395.868 lei, fără TVA, aproximativ 80.000 de euro. Conform contractului, fochiștii trebuie să asigure un număr de 24.680 de ore de lucru. Contractul se va desfășura printr-un acord-cadru pe o perioadă de 23 de luni. În anii trecuți, contractele s-au derulat cu societatea Etnis SRL. Fochistul are mai multe responsabilități, conform cerințelor: verificare și reglare supape de siguranță, curățat filtre apă rece, întreținerea curățeniei în sala cazanelor, completare cu ulei a lagărelor pompelor, verificarea părților mecanice, verificare contactori, siguranțe etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`