Prima pagină » Local » Finanțele ieșene cumpără mașini performante de numărat bani! Contractul are o valoare de 100.000 de euro
Finanțele ieșene cumpără mașini performante de numărat bani! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

Finanțele ieșene cumpără mașini performante de numărat bani! Contractul are o valoare de 100.000 de euro

20 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Boaru, în Local

Mai multe echipamente de numărat bancnote vor fi achiziționate de Finanțele ieșene. Licitația este programată la mijlocul lunii noiembrie 2021. Comisia de evaluare va alege oferta furnizorilor cu prețul cel mai mic depusă în cadrul procedurii

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași continuă achizițiile din cadrul programului anual. Astfel, pe data de 16.11.2021 este programată licitația privind achiziția mai multor loturi de echipamente profesionale pentru numărat bancnote. Valoarea estimată a contractului este de 667.226 lei, fără TVA, adică peste 100.000 de euro.

„Produsele furnizate trebuie să respecte standardele și/sau performanțele prezentate în propunerea tehnică și caietul de sarcini. În cazul în care, pe parcursul îndeplinirii contractului, se constată faptul că anumite elemente ale produselor sunt inferioare sau nu corespund cerințelor prevăzute în caietul de sarcini, prevalează prevederile din caietul de sarcini. Furnizorul garantează pentru viciile ascunse, viciile aparente și pentru buna funcționare a bunurilor furnizate”, se arată în caietul de sarcini.

O licitație similară a fost organizată și în trecut.

Autoritatea contractantă a împărțit procedura în două loturi

Primul lot al procedurii conține nouă echipamente profesionale de numărat bancnote, în timp ce al doilea lot presupune furnizarea unui număr de 79 de mașini de numărat bani și verificat bani cu detecție de falsuri și afișaj electronic al monetarului.

„Capacitate magazie alimentare: minimum 300 de bancnote; capacitate stivă ieșire: minimum 200 de bancnote; capacitatea de a detecta și autentifica bancnotele va fi efectuată prin scanarea bancnotelor pe ambele fețe printr-o singură trecere. Softul utilizat la scanarea bancnotelor trebuie să fie conform normelor specifice actualizate, la zi, ale BNR, pentru lei; dispozitiv (capac) de protecție în timpul procesării bancnotelor; mașina să fie dotată cu buzunar de reject bancnote suspecte, lipite, jumătăți, distinct de buzunarul de ieșire a bancnotelor bune; afișaj electronic display LCD: mod de lucru, număr bancnote numărate și verificate, valoare bancnote numărate și verificate”, se mai arată în documentația procedurii.

Capacitate de numărare a echipamentelor trebuie să fie de 1.300 bancnote/minut.

Finanțele ieșene au finalizat licitația pentru furnizarea de laptopuri

Totodată, Finanțele ieșene au încheiat licitația privind furnizarea unui lot de 70 de laptopuri pentru activitatea instituției. Valoarea estimată a procedurii este de 411.764 lei, fără TVA, aproape 80.000 de euro. Comisia de evaluare a stabilit că oferta depusă de societatea Smart Choice SRL este validă. Valoarea finală a contractului este de 395.500 lei, fără TVA. Firma, cu sediul social în cartierul Tătărași, este controlată de Lucian Mihalache. În 2020, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 6,5 milioane lei, cu profit de 465.055 lei, cu numai trei angajați.

Afaceristul deține și societățile Sincronet Solution SRL și Smart Medical Imaging SRL. Laptopurile trebuie să aibă următoarele specificații tehnice: procesor 2,4 GHz, 4 nuclee, 16 GB RAM de tip DDR4, placă video 2 GB DDR5, sistem audio integrat, HDD 512 GB, display de minimum 17 inch, software cu licență etc. Finanțele au semnat și un contract pentru furnizarea serviciilor de pază.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *