Finanțele ieșene angajează fochist care să asigure exploatarea centralelor termice din instituțiile subordonate. În total, trebuie prestate 24.680 de ore de lucru. Oferta cu prețul cel mai mic va fi declarată câștigătoare
Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Iași lansează o nouă procedură, pentru achiziția unor servicii de exploatare cu personal autorizat a centralelor termice instalate la sediile din subordine din cele 6 administrații: Iași, Vaslui, Bacău, Suceava, Neamț, Botoșani. Valoarea estimată a contractului este de 395.868 lei, fără TVA, aproximativ 80.000 de euro.
„Obiectul de sarcini este achiziționarea de servicii pentru exploatarea centralelor termice cu personal autorizat (fochist) plătit pe bază de tarif orar, în vederea exploatării în condiții de siguranță a cazanelor de apă caldă, asigurării încălzirii spațiilor unităților și subunităților DGRFP Iași și asigurarea apei calde menajere, în perioada de iarnă 2021-2022. Fochistul trebuie să opereze, să supravegheze cazanele și să intervină cu promptitudine, prin acțiuni specifice și în limitele de competență, asupra cauzelor care pot produce funcționarea anormală sau avarii ale cazanelor”, se arată în caietul de sarcini.
Conform contractului, fochiștii trebuie să asigure un număr de 24.680 de ore de lucru. Contractul se va desfășura printr-un acord-cadru pe o perioadă de 23 de luni. În anii trecuți, contractele s-au derulat cu societatea Etnis SRL.
S-au stabilit responsabilitățile fochistului angajat de DGRFP
Conform caietului de sarcini, fochistul are mai multe responsabilități: verificare și reglare supape de siguranță, curățat filtre apă rece, întreținerea curățeniei în sala cazanelor, completare cu ulei a lagărelor pompelor, verificarea părților mecanice, verificare contactori, siguranțe etc.
„Cazanele sunt instalate în încăperi separate (sala cazanelor), amenajate în clădiri independente sau nu. Producerea agentului termic primar pentru încălzire se realizează cu ajutorul cazanelor de apă caldă. Pentru realizarea apei calde menajere, unele centrale termice sunt dotate cu boilere. De asemenea, în vederea realizării scopului propus, centralele termice dispun, pe lângă utilajele menționate, și de alte utilaje și echipamente, cum ar fi: ventilatoare, pompe, instalații de tratare a apei, conducte, armături de închidere și siguranță, aparate de măsură, control și automatizare etc.”, se mai arată în procedura achiziției.
Finanțele ieșene încearcă să adjudece licitația pentru asigurarea serviciilor de pază
Finanțele ieșene încearcă să finalizeze și licitațiile pentru furnizarea serviciilor de pază, contract în valoare de 1,2 milioane de euro, fără TVA. În acest moment, procedura este contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Conform caietului de sarcini întocmit de DGRFP, pe parcursul contractului de pază, firma prestatoare trebuie să aibă agenți de pază, să fie dotați cu uniformă, baston de cauciuc sau tonfă, pulverizator de substanțe lacrimogene, fluier, lanternă și telefon mobil.
„Serviciul de pază se adresează în special obiectivelor care, datorită specificului de activitate, necesită supravegherea spațiului exterior și interior al amplasamentului. Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție”, se arată în caietul de sarcini.