Prima pagină » Local » Finanțele ieșene caută firme de pază și protecție! Contractul este de 400.000 de euro
Finanțele ieșene caută firme de pază și protecție! Contractul este de 400.000 de euro

Finanțele ieșene caută firme de pază și protecție! Contractul este de 400.000 de euro

10 mart. 2023, 02:00,
Ciprian BOARU, în Local

Aproape 400.000 de euro este valoarea contractului pus la dispoziție de Finanțele ieșene pentru furnizarea serviciilor de pază. Licitația va fi organizată la începutul lunii aprilie 2023. Oferta cu prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) continuă licitațiile programate pentru anul 2023. Astfel, pe data de 04.04.2023 este programată procedura pentru furnizarea serviciilor necesare privind paza sediilor din structurile subordonate. Valoarea estimată a contractului este de 1.970.012 lei, fără TVA, aproape 400.000 de euro.

„Serviciul de pază se adresează, în special, obiectivelor care, datorită specificului de activitate, necesită supravegherea spațiului exterior și interior al amplasamentului. Paza va fi asigurată de către societăți specializate în serviciul de pază și protecție. Acestea trebuie să fie constituite și să funcționeze potrivit legislației în vigoare, având ca obiect de activitate paza obiectivelor, bunurilor sau valorilor, în condiții de maximă siguranță a acestora”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta firmelor de pază cu prețul cel mai mic. Și în anii trecuți au fost organizate proceduri similare.

Finanțele ieșene caută firme de pază și protecție pentru un acord-cadru

Paza trebuie asigurată la sediile din Nicolae Iorga, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, Serviciul Fiscal Orășenesc Hârlău, Serviciul Fiscal Municipal Pașcani. Sunt prevăzute posturi la sediile din Botoșani, Bacău și Neamț. Contractul-cadru se va desfășura în perioada 2023-2026.

„La intrarea în serviciu controlează și verifică integritatea spațiilor și amenajărilor pentru păstrarea în deplină siguranță a bunurilor din dotare, a documentelor și a altor valori materiale; să cunoască locurile și punctele vulnerabile din perimetrul obiectivului pentru a preveni producerea oricăror fapte de natură să producă prejudicii unității păzite; să păzească obiectivul, bunurile și valorile nominalizate în planul de pază și să asigure integritatea acestora; să permită accesul în obiectiv numai în conformitate cu prevederile legale și cu dispozițiile interne; să nu permită accesul în obiectiv vizitatorilor aflați în stare de ebrietate; să oprească și să legitimeze persoanele despre care există date sau indicii că au săvârșit infracțiuni sau alte fapte ilicite în obiectivul păzit, pe cele care încalcă normele interne stabilite prin regulamentele proprii”, sunt condițiile ce trebuie îndeplinite de agenții de pază.

Și la Vama Iași se caută firme de pază

Totodată, și Autoritatea Vamală Română a demarat licitația pentru furnizarea serviciilor de pază pentru direcțiile regionale din Iași și din Cluj. Pentru lotul de la Iași, prevederea bugetară a licitației este de 3.733.749 de lei, fără TVA, aproape 800.000 de euro. Recent, pentru paza obiectivelor aflate în administrarea Direcției Regionale Vamale Iași au fost depuse nu mai puțin de 10 oferte. În ultima perioadă, instituția a fost în centrul unui scandal de corupție.

Ofertele au intrat în etapa de evaluare. Finanțele ieșene caută firme de pază și protecție, dar rămâne de văzut dacă propunerile vor respecta caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *